luni, 8 august 2016

Untold vs Transylvania Tango Marathon & Vama Veche Salsa Week & Kizomba 2016

Săptămâna trecută în România au avut loc 3 evenimente importante și deosebite.
Festivalul Untold, dedicat fanilor muzicii electronice a avut loc la Cluj, fiind mediatizat zilnic în presa scrisă sau la știrile tv.
La acest festival au participat 80000 de spectatori numai sambata, care au fost prezenți la concertul lui Armin van Buuren și 300000 de spectatori in total, prezenți la prestația celor  150 de artiști din toată lumea.


Despre Vama Veche Salsa Week & Kizomba 2016 nu a apărut nicio știre care să ne informeze despre ceea ce s-a întâmplat acolo.
Festivalul nu a prezentat niciun interes, nici măcar pentru presă locală.
Nu am văzut decât niște poze de pe plajă, postate de către o parte din prietenii mei care au fost acolo.
Din păcate niște prieteni de-ai mei aflați în Vamă în această perioadă de timp, pe care nu-i preocupa dansul sub nicio formă a lui, habar nu au avut ca în stațiune se desfășoară un festival latino.
Nu au văzut și nu au auzit nimic legat de latino.
Același lucru îl pot spune și despre Transylvania Tango Marathon, unde deși s-au desfășurat și manifestări în aer liber, la fel,  nu a pomenit nimeni nimic despre acestea.
Este trist că deși în România se organizează multe manifestări de dans interesante și frumoase, o parte din acestea nu prezintă interes din partea presei și nu sunt mediatizate corespunzător de nimeni.
Cu bune și rele.
Pe unele dintre acestea nu le mediatizează nici măcar organizatorii, decât inainte de a se petrece, deoarece aceștia urmăresc numai scopul comercial al manifestării.
Pentru că fără o mediatizare adevărată, nu va crește niciodată comunitatea dansatorilor de latino sau tango.
Pentru că nu poți convinge pe cineva să practice dansul, dacă îi arăți un poster cu un eveniment la care îi ceri 100 de euro, pe care omul nu știe pe ce-i da și cu ce va rămâne, după ce va fi prezent la manifestare.

Niciun comentariu: