marți, 18 mai 2021

Maimuțele

"Va reamintesc povestea unui experiment de inducere a unor comportamente alterate, si daca inca mai aveti mintea la purtator, veti intelege ceea ce se intampla acum.

Intr-o cușcă, cercetatorii au inchis 5 maimute. In mijlocul custii, era asezata o scara iar in varful scarii, evident banane. Pofta mare la libertatea de a manca banane... Dar cand o maimutoaica incepea sa urce scara, ingrijitorii le udau pe toate 5 cu apa rece rece! Si pentru ca gestul s-a repetat de fiecare data, maimutele s-au prins ca suferinta lor umeda se datoreaza conspirationistei care voia banane. Asa ca la fiecare incercare a unei nemernice care voia sa urce la banane, celelalte imediat o luau la bataie pana cand nefericitei pofticioase ii trecea de fructul ala bun (unii il pot numi libertatea de a fi si de a iti exprima nativitatea speciei). Din acel moment cercetatorii nu au mai udat primatele, si treptat, cu toata pofta din gușă nicio maimuta nu a mai incercat sa urce scara.
Experimentul insa nu s-a oprit aici. Una din maimutele din experiment a fost inlocuita cu una "noua" si "normala"! Evident cea noua si "neatarnata" s-a repezit pe scara sa ia bananele. Instantaneu, forța civica a luat-o la bataie instant, pana cand si acesteia i-a trecut de banane... Doar ca la aceasta, stimulul opresiv -apa rece- nu a mai aparut. Dupa ce aceasta maimuta a prins ideea ca si-o fura daca urca pe scara, o alta maimuta din cele de inceput a fost inlocuita cu una noua si visatoare la banane. Evident, se repeta povestea: pofta de banane, cafteala maxima, nu mai vreau banane rezultatul... Si a mai fost inlocuita o maimuta din cele de la inceput, si scenariul s-a repetat pas cu pas. 
La final, in cusca nu a mai fost nicio maimuta din primele cinci, ci numai maimute care nu au fost niciodata pedepsite cu apa rece. Dar... Cand era adusa o maimuta noua care voia sa urce la banane, celelalte o cafteau, sora cu moartea...
Experimentul cu maimute s-a extins la intreaga umanitate. Oamenii au devenit maimutele celor care fac experimente pe noi.
Cusca este molima, bananele sunt simbolul libertatii de a te exprima ca fiinta umana. Si ca sa nu te exprimi asa, pentru ca esti inchis in molima, deci nu poti scapa si trebuie sa crezi ca nu poti scapa, la fiecare "derapaj" spre libertate, statul ti-a administrat corectia:  frica de moarte/bataie/ amenzi/masca/pierderea libertății ca o necesitate a supravietuirii...ca fiind noua normalitate. Celor care au incercat sa se opuna, statul le-a inchis gura prim media/institutional/ represiuni. Acum... Statul se retrage tiptil, maimutele au deja comportamentul modificat, ele sunt cele care vor face treaba murdara a celor care au indus experimentul. Acum insa experimentul continua chiar mai mult decat au testat pe maimuci: a aparut recompensa. Daca te vaccinezi ai "voie" sa fii liber sa urci la banane, iar cei nevaccinati sunt udati cu apa rece a lui "tu nu ai voie!" Cand "ai voie" sa fii liber... Inseamna ca niciodata nu ai fost liber... Ironia face ca cei vaccinati s-au vaccinat ca sa fie liberi nu sanatosi... Ori asta arata ca experimentul a atins un maxim: ma vaccinez sa fiu liber chiar daca e posibil ca in 10 ani de acum incolo sa apara probleme majore de sanatate de la inocularea acestei supe, si sa mor... Experimentul a anihilat instinctul de conservare...
In experimentul cu maimutoaicele, oamenii de stiinta erau dumnezeii maimutelor. Ei aveau dreptate, iar maimutele, chiar daca sunt iubitoare de banane, s-au aliniat pentru ca altfel "te bate dumnezeul tau!", chiar daca dumnezeul tau este unul opresiv, nemernic, brutal. 
Priviti in jur: medicii impreuna cu stiinta farmaceutica s-au inoculat in mentalul turmei ca fiind dumnezeii salvarii, cu toate ca realitatea obiectiva spune altceva. Ei sunt cei care au instituit dileala asta, au fost platiti pe cap de covidat viu/mort deci sunt partasi la experiment... Ei sunt maimutele care aduc dictatura "nu ai voie ca esti asimptomatic/netestat/nevaccinat" uitand ca, atunci cand experimentul se va incheia... vor fi maimutele sacrificate de cei care au generat experimentul...
"Pentru cei ce au urechi de auzit si ochi de vazut..."

Niciun comentariu: