marți, 26 iulie 2016

La Cinema 3D

De multe ori ne dorim să redevenim copii şi una din metodele cele mai simple pentru a realiza acest vis este de a merge la cinematograf, unde pentru 2 ore poţi face asta foarte uşor; vizionezi un film amuzant şi lejer de urmărit, la care razi ţinându-te cu mâinile de burtă.
Dacă faci asta însoţit şi de către alte persoane care îşi doresc acelaşi lucru succesul este garantat.

De când s-a deschis Mercur Center Craiova, am făcut o singură vizită de recunoaştere în sediul proaspăt reamenajat, astfel încât joi, profitând de invitaţia făcută de către Adelina Radu PR la Inspire Cinema Craiova, împreună cu mai mulţi invitaţi din presa şi din blogosfera craioveană am vizionat filmul “Ghostbusters” în avanpremieră.
Cinema 3D Craiova se afla situat la etajul 4 din Mercur Center şi dispune de o suprafaţă totală de 1.900 metri pătraţi, 6 săli de cinema integral digitale, sisteme de proiecţie 3D MasterImage şi Christie Digital şi sunet Dolby Digital Surround.
Inspire Cinema face parte din rețeaua națională de cineplex-uri dezvoltată de firma Pro Solutions, care colaborează cu toți distribuitorii importanți de filme din România.
Aici puteţi găsi patru săli de cinema echipate cu tehnologie 3D de ultima generație și două săli de cinema echipate cu tehnologie 2D.
Programul cinematografului este de luni până duminică între 10:00 – 23:30.
De la barul bine aprovizionat se pot cumpăra sucuri, alune, cafea, apa, popcorn şi alte produse de ronţăit care pot fi consumate în timpul vizionării filmului sau pe terasa amenajată care oferă o panoramă interesantă asupra clădirilor din zonă şi a fântânii muzicale.








Filmul “Ghostbusters” face parte din genul comedie, SF, ficţiune şi eu îl consider şi puţin horror datorită prezenţei fantomelor în film, şi a câtorva momente de suspans create de către regizorul filmului.
Este un remake realizat fără prea mari pretenţii după producţia din anul 1984, în versiunea actuală folosindu-se din plin efectele speciale la nivelul actual şi evident tehnologia 3D care oferă alte senzaţii în sala de cinematograf cu ocazia vizionarii filmului.
O echipă formată de patru femei curajoase şi cam sărite de pe fix, adică un grup de feministe care dacă ar exista în realitate nu ar fi lăsate libere pe stradă, împreună cu un secretar bătut în cap încearcă să salveze Manhattan-ul de invazia unor fantome care apar sub diferite înfăţişări.
Distribuţia filmului este formată din Melissa McCarthy în rolul lui Abby, expertă în paranormal Kristen Wiig în rolul lui Erin, Kate McKinnon în rolul lui Holtzmann şi Leslie Jones în rolul lui Patty.
O combinaţie bizară formată din dintr-o expertă în paranormal, un fizician care încearcă să explice ştiinţific teoria existenţei şi apariţiei fantomelor, o ingineră trăsnită care construieşte tot felul de echipamente ciudate şi ghidul celor trei în depistarea şi anihilarea fantomelor.
Fraierul şi penibilul filmului este Chris Hemsworth în rolul lui Kevin secretarul sexy, idiot şi retard.









Filmul este amuzant şi plăcut din mai multe motive astfel:
- Majoritatea personajelor sunt caricaturizate: primarul asistenta acestuia, presa, cele patru feministe şi secretarul acestora, astfel încât ai senzaţia că trăieşti într-o lume de oameni naivi, ridicoli şi cu capul în nori, că nu le spun altfel
- Fantomele arata sub diverse forme
- Limbajul, expresiile folosite, replicile personajelor şi în general mimica acestora produce amuzament
- Abunda efectele speciale care în mare parte sunt bine realizate
- Efectele 3D reuşesc să surprindă spectatorul, eu am fost păcălit de câteva ori de situaţia în care imaginea a părăsit ecranul, făcându-mă să mă feresc instinctual de jetul de lichid scuipat de o fantomă sau resturile care săreau din clădiri, fapt care evident m-a amuzat copios.
Apariţia episodica a actorilor Bill Murray și Dan Aykroyd este plină de umor sec
Compania în care am fost la film şi locul plăcut în care l-am vizionat a făcut ca toată această experienţă să fie una foarte plăcută, pe care dacă voi avea posibilitatea să o repet, nu voi rata ocazia.






Efectele speciale ale filmului au fost remarcabile, atmosfera din sală a fost distractivă iar impresia generală este că am vizionat un film deconectant.
La finalul filmului, am schimbat impresii despre film şi sala de cinematograf şi am făcut o poză de final, aşteptând să apară fantomele.



Dacă doriţi să vă relaxaţi împreună cu prietenii şi nu aveţi pretenţii de prezenţe cu replici intelectuale şi metafore pe marele ecran, vizionarea acestui film este lucrul cel mai nimerit!

Niciun comentariu: