duminică, 13 aprilie 2025

Reguli



1. Lumea este formată din leneși, care doresc să fie bogați fără să lucreze și proști, care sunt gata să lucreze fără să se îmbogățească.

2. Acum, când am învățat să zburăm prin aer ca păsările și să înotăm pe sub apă ca peștii, avem nevoie de încă un lucru: să învățăm să trăim pe pământ ca oamenii.

3. Ura este răzbunarea lașului pentru frica pe care a simțit-o.

4. Soțul ideal este acel bărbat, care consideră că are o soție ideală.

5. Dacă noi doi avem câte un măr și facem schimb de mere, atunci ambii vom avea în continuare câte un măr. Iar dacă eu am o idee, tu ai o idee, cu care facem schimb între noi, atunci fiecare va avea câte două idei.

6. Nu este periculos să fii sincer, mai ales dacă ești și prost.

7. Dansul este exprimarea verticală a unei dorințe orizontale.

8. Uneori trebuie să distrezi oamenii, pentru a-i distrage de la intenția de a vă spânzura.

9. Cel mai mare păcat în ceea ce privește atitudinea față de aproapele tău nu este ura, ci indiferența. Aceasta este adevărata culme a inumanității.

10. Femeile ghicesc îndată cu cine suntem gata să le înșelăm. Uneori, chiar înainte de a ne trece așa ceva prin cap.

11. Nu există femeie căreia să-i spui „la revedere" folosind mai puțin de 30 de cuvinte.

12. Este mai ușor să trăiești cu o femeie pasională decât cu una plictisitoare. Ce-i drept, ele sunt uneori strangulate, dar rareori sunt părăsite.

13. Alcoolul este anestezia, care permite tolerarea operației numită viață.

14. Oamenii care nu au sentimentul de percepere obiectivă a realității deseori îl numesc cinism.

15. Cel ce poate, face. Cel ce nu poate, îl învață pe altul.

16. Străduiți-vă să obțineți ceea ce iubiți. În caz contrar, va trebui să iubiți ceea ce ați primit.

17. Este plictisitor să îmbătrânești. Însă acesta este singurul mod prin care poți avea o viață lungă.

18. Unica lecție, pe care o putem extrage din istorie, constă în faptul că oamenii nu învață din istorie nimic.

19. Democrația este ca un balon, care atârnă deasupra voastră și vă determină să priviți în sus, în timp ce alții vă scotocesc prin buzunare.

20. Învățați să nu povestiți nimic nimănui. Doar atunci totul va fi bine.

21. Bunul-simț și hărnicia compensează lipsa talentului. Ați putea deveni geniul geniilor, dar, în schimb, vă ruinați prostește viața.

22. Rangurile și titlurile sunt acordate oamenilor, ale căror merite statul le consideră incontestabile, iar poporul acestei țări nu le cunoaște.

23. Reputația este o mască, pe care omul este nevoit să o poarte, precum pantalonii sau o jachetă.

24. Natura nu suportă pustietatea: acolo, unde oamenii nu știu adevărul, ei umplu golurile cu presupuneri.

25. Omul este ca o cărămidă: arzându-se, el devine mai puternic

sâmbătă, 12 aprilie 2025

Am ziduri...

Mă cheamă Anca și am ziduri ridicate între mine și lume, 
unele au ferestre,
altele au uși sau nimic,
nu mă simt datoare să dau cheia nimănui care ar putea intra încălțat sau murdar, 
nu clipesc în soare și privesc fix în ochii celor care 
par că știu totul despre mine,
vântul de azi m’a impresionat mai tare decât opiniile inutile,
într’o zi  ne vor rămâne averile în dulapuri de când ne credeam nemuritori și țineam degetele desfăcute ca să prindem tot,
fără să ne amintim că nu poți bea direct din șuvoiul apei 
ci doar cu mâna căluș, 
stau des și mă uit în gol știind că goana nu e bună nici când ți se oprește răsuflarea și clipele devin tot ce mai ai.

Anca N.

vineri, 11 aprilie 2025

5 pași

Un proverb japonez spune că există 10 pași care despart un bărbat și o femeie.  Pentru a fi împreună, fiecare trebuie să facă 5 pași: 
 Credinţă, 
 Speranţă, 
 Empatie, 
 Dragoste 
 si Intelegere.. 

 Doar acești 5 pași și nu un pas mai mult.  Dacă faci cei 5 pași ai tăi și partenerul tău nu, nu te vei întâlni.  Va trebui să faci încă un pas înainte.  Apoi din nou.  Și de asemenea... Și așa toată viața mea.  Deci trebuie să faci 5 pași și să te oprești. 
 
 Ultimul pas, „înțelegerea”, este cel mai dificil.  De multe ori nu reușim să facem chiar acest pas.  Amintește-ți, când o relație aparent puternică se rupe, dăm vina pe cealaltă persoană pentru lipsa iubirii?  Nu. 
 Noi spunem -- el/ea NU MĂ ÎNȚELEGE...

 Toată lumea trebuie să facă DOAR CINCI pași...

luni, 7 aprilie 2025

„Cavalleria Rusticana” și „Pagliacci” – la Opera Craiova



În această săptămână, iubitorii muzicii sunt invitați la un spectacol liric de referință al Operei Române Craiova care reunește două dintre cele mai îndrăgite titluri ale verismului italian: „Cavalleria Rusticana” de Pietro Mascagni și „Pagliacci” de Ruggiero Leoncavallo. 
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 12 aprilie 2025, de la ora 19.00, pe scena Cercului Militar. De la dramatismul rural sicilian din „Cavalleria Rusticana” până la lumea teatrului ambulant din „Pagliacci”, publicul este invitat să trăiască o seară plină de pasiuni intense și să se bucure de forța emoțională a muzicii.



Sub bagheta maestrului Dumitru Cârciumaru, spectatorii îi vor asculta în „Cavalleria Rusticana” pe soliștii Licia Toscano (Santuzza), Rodica Dinișoară (Lola), David Baños (Turiddu), Ioan Cherata (Alfio), Mihaela Popa (Mamma Lucia). În „Pagliacci”, sub conducerea muzicală a maestrului Alessandro Tirotta, vor da viață personajelor David Baños (Canio), Renata Vari (Nedda), Armando Piña (Tonio), Petrișor Efrem (Beppe), Cristian Fofucă (Silvio), Say Ufuk Gengis (Un țăran), alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova.

Biletele sunt disponibile online:

https://iticket.ro/event/cavalleria-rusticana-pagliacci

și la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6, tel. 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

Mai multe informații la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

În luna aprilie, tot pe scena Cercului Militar, Opera Română Craiova va prezenta opereta „Văduva Veselă” de Franz Lehár (sâmbătă, 26 aprilie 2025, de la ora 19.00). La cele două evenimente sunt așteptați atât melomanii experimentați, cât și cei care doresc să descopere frumusețea operei și operetei.

Spectacolele Operei Române Craiova sunt realizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova și al Consiliului Local al Municipiului Craiova.

vineri, 28 martie 2025

Câte ceva despre Reed Diffuser



Reed Diffusers de la Aroma Land - sau mai bine zis difuzoarele de parfum cu bețișoare - sunt o alegere populară pentru persoanele care preferă o parfumare constantă care transformă orice cameră într-un spațiu primitor și parfumat.

Difuzoarele Aroma Land, produse în India și Italia, asigură o parfumare continuă a încăperilor, elimină mirosurile neplăcute şi în acelaşi timp îmbunătățesc calitatea aerului din încăpere.

Efectele aromaterapiei sunt binecunoscute și folosind aceste difuzoare veţi scăpa de mirosurile neplăcute. Se cunoaşte ca fiecare aromă are beneficiile sale și este preferată şi recomandata în anumite momente. Eu am ales şi testat lavanda care te ajuta să dormi mai bine şi să te relaxezi aşa încât pentru o perioadă destul de lungă de timp am mutat câmpul cu lavanda la mine în dormitor.




Reed diffuser-ele sunt o alternativă elegantă și sigură la lumânările parfumate sau odorizantele electrice. Acestea nu necesită flacără, curent electric sau baterii, ceea ce înseamnă zero riscuri, zero întreținere deci nu mai pretinde alte cheltuieli ulterioare.

Difuzoarele cu bețișoare de la Aroma Land vin cu următoarele avantaje:

- Tester pe ambalaj – cutia are un mic tester în partea dreaptă sus, ceea ce permite testarea aromei fără a desface produsul.
- Sticlă colorată și elegantă – contribuie vizual la aspectul estetic al camerei.
- Bețișoare din fibră de mătase – asigură o absorbție eficientă și o difuzare uniformă a aromelor.

Un odorizant cu bețișoare poate fi amplasat cu succes în:

- Living
- Dormitor
- Baie
- Hol
- Birou
- Spații de relaxare

Este important totuși să evitați zonele cu lumină directă, surse de căldură sau curenți de aer puternici – acestea pot accelera evaporarea parfumului.

Durata de viață a unui astfel de odorizant de camera variază între câteva săptămâni și câteva luni, în funcție de:
- Numărul de bețișoare folosite
- Mărimea spațiului
- Temperatură și ventilație
- Tipul parfumului

Consumul parfumului şi perioada de parfumare depinde de mărimea difuzorului, ventilaţie, număr de beţişoare şi temperatura din spaţiul în care este pus reed diffuserul

Pe măsură ce bețișoarele se impregnează complet cu parfum, e posibil să simțiți că mirosul începe să scadă în intensitate. Soluția este simplă: întoarceți bețișoarele cu partea uscată în lichid. Acest gest reîmprospătează difuzia parfumului și prelungește efectul produsului.


Te invităm se descoperi secretele difuzoarelor cu bețișoare și cum se utilizează reed diffuserele chiar de la Nidhi, parfumierul din India cu care Aroma Land colaborează de multă vreme.




În concluzie orice Reed Diffuser este o alegere bună pentru cei care doresc să îşi petreacă ziua într-un mediu plăcut mirositor fără a face investiţii mari.

joi, 27 martie 2025

Un nou restaurant s-a deschis la Craiova: Le Grand Bouffet Craiova



În Craiova nu am întâlnit până acum restaurante de tip All You Can Eat dar am aflat că pe 2 martie s-a deschis un local unde poți savura o varietate de mâncăruri într-un stil tipic bufet.

Acest restaurant se găseşte pe strada Făgăraș nr. 6C şi poartă numele: Le Grand Bouffet Craiova.

Conceptul „all you can eat” l-am întâlnit prima dată pe centura Budapestei când mă întorceam dintr-o excursie cu autocarul cu vreo 10 de ani în urmă unde la un preţ destul de modic am servit mâncăruri tradiţionale ungureşti "cu burta".

Amuzant a fost faptul că peste tot erau postate afişe în diverse limbi printre care şi în limba romana în care clienţii erau informaţi că dacă nu au reuşit să mănânce tot pot lua şi la pachet.

Acest concept de restaurant oferă clienţilor o experiență culinară diversă, la prețuri accesibile, unde pot gusta dintr-o gamă largă de preparate plecând de la meniuri tradiţionale româneşti în cazul restaurantului din Craiova sau un meniu format din salate, peste sau fructe de mare.


Restaurantul are o suprafaţă generoasă având o capacitate de 250 de locuri, locul fiind recomandat şi pentru organizarea de evenimente private sau pentru a găzdui un număr mare de persoane într-o atmosferă plăcută.

Noi am fost sâmbăta seara şi erau foarte multe familii cu copii micuţi care după ce au mâncat se jucau în incinta respectiva foarte relaxaţi, am avut şi program muzical inclusiv de dans pe muzică live.

În intervalul de prânz (între 11:00 și 14:30),  la preţul de 49 de lei de persoană, poți alege orice meniu dintre nenumăratele feluri de mâncare și primești o sticlă de apă plată în acest preţ.

La cină (între 19:00 și 23:30), prețul este de 79 de lei, iar în plus față de cele felurile de mâncare disponibile, primești o sticlă de apă plată și un pahar de prosecco.

Meniul include atât preparate din bucătăria tradițională inclusiv ciorbe, la masa de prânz, cât și meniuri sau feluri de mâncare aparţinând altor culturi fiind destul de variat fiind format din abundenţă fructe de mare și pește și o gamă largă de preparate de carne, salate și mâncăruri gătite pentru cei care nu agreează preparatele pe bază de pește sau fructe de mare.

După cum am spus la început aici se pot organiza şi evenimente private inclusiv nunţi sau botezuri.

Dacă v-am stârnit curiozitatea puteţi încerca aceste meniuri oricând şi în mod cert aici veţi găsi ceva pe placul vostru.

Ce cred eu ! Ceva despre viață și sacrificiu.


Uneori, oamenii aleg să creadă ,doar ceea ce le confirmă convingerile sau prejudecățile, fără să fie deschiși și la perspectiva celuilalt. 
În astfel de situații, e inutil să încerci să le explici adevărul – cine vrea cu adevărat să înțeleagă, va întreba și va asculta. 
Restul... rămân prizonieri ai propriilor interpretări.
Asta este si filozofia mea ,este ,chiar inutil sa ti consumi energia cu oameni care nu te inteleg si isi urmaresc meschin  ,numai binele lor personal,  chiar ,daca calca ,   si pe cadavre !
Va veni o zi când le vom mulțumi acelor oameni care ne-au apăsat butoanele, si ne- au provocat rănit de-a lungul timpului.
Nu este vorba despre a le mulțumi pentru că ne-au rănit, evident, ci de a le mulțumi pentru faptul că ne-au ajutat să vedem ce anume din interiorul nostru încă nu este vindecat.
De asemenea, ei ne ajută să știm când am învățat lecția – și asta se întâmplă atunci când spunem: „Gata! Am terminat cu chestia asta. Nu mai permit așa ceva”.
Indiferent că sunt oameni care ne-au respins, care ne-au abandonat, care ne-au înșelat, care ne-au folosit în diverse feluri, atunci când ne vom vindeca traumele interioare vom constata că nu vom mai atrage astfel de persoane.
Toți acei oameni au fost niște profesori pentru noi.
Ne-au făcut să înțelegem că nu e „vina” lor pentru ce s-a întâmplat, ci e responsabilitatea noastră că i-am primit în viața noastră .
 Ei „ne-au făcut” ce le-am permis noi să ne facă.
Dacă nu i-am fi primit în viața noastră, dacă nu i-am fi păstrat în viața noastră, nu ne-ar fi făcut nimic.Dacă nu-ți place ce vezi în viața ta, nu încerca să manipulezi lucrurile în exterior, ci mergi în interiorul tău și vezi ce anume ai de rezolvat acolo.
Nu spune: „Aș vrea să nu mai existe acesti oameni în viața mea.
Nu știu cum dau numai peste ei!”, ci spune: „Ce anume din mine atrage aceste persoane?
 Ce anume din mine mă face să-i primesc în viața mea pe acești oameni? De multe ori, ne concentrăm pe a blama pe cei care ne-au rănit, dar adevărata putere vine din introspecție și din vindecarea propriilor vulnerabilități.
Cum arată relațiile după vindecare? 
Odată ce cineva învață lecția, nu doar că nu mai atrage aceleași tipare toxice, dar începe să stabilească relații mai sănătoase, bazate pe respect și autenticitate.
Procesul nu este despre vinovăție, ci despre conștientizare. 
Unii oameni ar putea interpreta mesajul ca pe o autoînvinovățire („Eu sunt de vină că am atras astfel de persoane”). 
Nu este vorba despre vină, ci despre puterea de a schimba lucrurile prin conștientizare și alegeri diferite.Acest proces nu înseamnă neapărat împăcarea cu acei oameni, ci eliberarea de resentimente și acceptarea lecției si a vietii asa cum rste de fapt dar dupa ce te ai lovit si te doare !
Este f greu la batrinete devii vulnerabil o jucarie in mina unor hulpavi Da,
Da, nu înflorești, când îmbătrânești, bătrânețea nu are niciun farmec, vă spun eu ,te tirasti ca un vierme si trebuie sa te feresti de toti sa nu te striveasca !
Vine o zi ,în care realizezi că ai trăit mai mult pentru alții și ai uitat să trăiești pentru tine. Că ai renunțat la tine, din dragoste și generozitate, dorindu-ți să-i vezi pe alții fericiți.
Uneori ajungi să faci atâtea compromisuri, încât îți pierzi propria identitate. Nu mai trăiești după placul tău și nu mai pui nevoile tale pe primul loc. Nu mai trăiești viața ta, ci trăiești viața altora.
Și vine o zi, în care realizezi că tot ce ai făcut a fost degeaba, pentru că ceilalți nu au apreciat nimic din ceea ce ai făcut pentru ei. Se poartă ,cu tine ,de parcă ai fi un nimeni ,căruia nu îi datorează nimic, nici măcar respect și considerație. În egoismul lor, au fost prea orbi ca să vadă că tu ai sacrificat și ai renunțat la ceea ce erai, de dragul lor.Da asta i batrinetea toti asteapta sa te duca la groapa !

sâmbătă, 22 martie 2025

De Ziua Poeziei, o poveste mică. De viață....



Doar Ana  - Camelia Radulian

Ana era mai degrabă urâtă, n-aș spune slută, dar avea 
o figură banală și-un fel de 
fire uscată
nu râdea niciodată, 
ba mint, uneori mai zâmbea
când vedea -habar n-am ce- 
poate un fel de adânc
 în sinea sa, 
poate copiii altora sau altceva,
n-o să știu; oricum, 
te trezeai într-un târziu 
cu ea, că zâmbea. Stâlcit și firav. 
Da,
Ana era o făptură ciudată. Tristă ca o picătură de apă. 
Un fel de pată
măruntă, sâcâitoare, pe un șervet de mătase,
un fel de frig care intră
pe sub frigul din case.

N-avusese niciodată bărbat, doar un amant amărât, 
cândva,
foarte demult, foarte așa... 
cum să spun, însurat și sărac
un pic filosof, un pic posac. 
Nici n-o iubise cu-adevărat;
se folosea de ea și pleca. Era bărbat...
Maică-sa, mda,
poate- avusese dreptate când îi striga
''ieși din casă, stricato, ai ajuns o cățea!''

Oricum, a trecut, maică-sa a plecat
 într-o zi, 
s-a dus undeva foarte sus
foarte departe și foarte demult.... 
dar știi? -încă-i vorbea
în serile lungi, de apăsare grena (căci Ana numai pe ea o avea)
și parcă 
n-o mai certa. N-o mai hulea. 

''Mama mea'' tot șoptea Ana
când se visa
 iar copil, și în vis tremura,
fiindcă în amintiri avea pielea plesnită 
nu pe genunchi, 
ci pe tâmplă, 
așa cum se-ntâmplă 
atunci când ești îmbrâncit și dai cu capul de-o stâncă.

(Aiurea, în casă nu sunt niciodată stânci, 
poate doar așa i s-a părut atunci).
Și în visul ei, taică-su încă bea 
pe balcon 
și Ana scotea
de sub coșul de rufe 
o scrisoare ascunsă
cu litere strâmbe, tremurate, cam unsă
în care ea, Ana, îi scrisese lui Dumnezeu
''te rog eu, Doamne, din sufletul meu,
fă-l pe tata să nu mă mai bată
și pe mama să mă iubească un pic, 
măcar o dată, 
iar dacă nu,
dă-mi Doamne și mie un vagon întreg 
cu ciocolată!...''

Ea era doar Ana, o biată fată.
Așa că Dumnezeu... nu i-a trimis răspuns niciodată.

joi, 20 martie 2025

Dedicat tuturor mamelor din lume!!!❤️

La 4 ani – Mama ştie tot.
La 8 ani – Mama ştie multe.
La 12 ani – Mama nu ştie tot.
La 14 ani – Mama mea nu ştie nimic.
La 16 ani – Mama mea ? Ce ştie ea ?
La 18 ani – Bătrâna asta a copilărit cu dinozaurii.

La 25 de ani – Posibil ca Mama să ştie ceva despre asta.
La 35 de ani – Înainte de a decide, vreau să mă sfătuiesc cu Mama.
La 45 de ani – Precis ca Mama poate să mă îndrume.
La 55 de ani – Ce-ar fi făcut Mama în acest caz ?
La 65 de ani – De-aş fi putut să vorbesc despre asta cu Mama.😥😥😥


marți, 11 martie 2025

Despre femei

Nichita Stănescu 
“Ce este femeia? Este singurul cadou care te alege.”

Schiller
“Femeia este un trandafir ceresc în viaţa pământeană.”

Grigore Vieru 
“Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii.”

Stefan Iordache 
“Femeia este cea mai mare minune pe care a lăsat-o Dumnezeu pe pământ. Ea alege, ea cheamă,  cucerește și domină.”

T. Mandrutiu
“Eu spun că femeia și marea sunt gemene: și una și alta pot să-ți alunece, sau să-ți vuiască prin vene.”

Keanu Reeves
“Dacă poți să faci o femeie să râdă, vei vedea cel mai frumos lucru pe care Dumnezeu l-a făcut pe Pământ.”

William Shakespeare 
“Slăbiciune....numele tău e femeie.
Nestatornicie...numele tău e femeie.”

Sigmund Freud 
“Femeia e o creatură menită să fie iubită, nu înțeleasă.”

“Femeia este ca un pliculeț de ceai:nu știi niciodată cât de tare este, până nu fierbe și dă în clocot!”
Eleanor Roosevelt

luni, 10 martie 2025

Cearta

Helen Mirren a spus odată: Înainte de a te certa cu cineva, întreabă-te dacă acea persoană este suficient de matură psihic pentru a înțelege conceptul unei perspective diferite. Pentru că dacă nu, nu are niciun rost.
Nu orice ceartă merită energia ta. Uneori, oricât de clar te exprimi, cealaltă persoană nu ascultă ca să înțeleagă - ascultă ca să reacționeze. Sunt blocați în propria lor perspectivă, nu doresc să ia în considerare un alt punct de vedere, iar interacțiunea cu ei nu face decât să te epuizeze.
Există o diferență între o discuție sănătoasă și o dezbatere fără rost. O conversație cu cineva deschis la minte, care prețuiește creșterea și înțelegerea, poate fi edificatoare - chiar dacă nu ești de acord. Dar încercând să te înțelegi cu cineva care refuză să vadă dincolo de propriile convingeri? E ca și cum ai vorbi cu un perete. Indiferent câtă logică sau adevăr prezinți, ele îți vor răsuci, devia sau respinge cuvintele, nu pentru că greșești, ci pentru că nu sunt dispuși să vadă o altă față.
Maturitatea nu este despre cine câștigă o ceartă - ci despre a ști când o ceartă nu merită să o ai. Este să realizezi că liniștea ta este mai valoroasă decât să dovedești ceva cuiva care deja a decis că nu se va răzgândi. Nu orice bătălie trebuie dusă. Nu orice persoană merită explicația ta.
Uneori, cel mai puternic lucru pe care îl poți face este să pleci - nu pentru că nu ai nimic de spus, ci pentru că recunoști că unii oameni nu sunt pregătiți să asculte. Și asta nu e povara ta de dus.

duminică, 9 martie 2025

Doamne... ce frumos!!!



"1. Vei avea mereu probleme.  Învață să te bucuri de viață în timp ce le rezolvi.

 2. Oamenii nu își decid viitorul;  ei își decid obiceiurile, iar obiceiurile le decid viitorul.

 3. În viață stăpânești doar două lucruri: efortul tău și atitudinea ta.

 4. Nu întrebați cum să începeți.  Începeți, apoi întrebați cum îl puteți îmbunătăți.

 5. Fericirea are mai puțin de-a face cu plăcerea și mai mult cu scopul.

 6. Viața este mai grea când aștepți mult de la lume și puțin de la tine.

 7. viata este mai usoara cand astepti mult de la tine si putin de la lume.  Standarde înalte, așteptări scăzute

 8. Jumătate din problemele tale sunt mintea ta, ceea ce face ca lucrurile mai mici să pară lucruri mai mari.

 9. Nu căuta secrete dacă tot ce ai nevoie este repetiție.

 10. Nu lăsa trei lucruri să te controleze: oamenii, banii sau experiențele trecute.

 11. În fiecare provocare sau chiar tragedie se află oportunitatea.  Și dacă te antrenezi să cauți oportunități, poți să controlezi situația și chiar să o transformi în ceva pozitiv.  Dacă nu se poate transforma în ceva bun, cel puțin poate ieși ceva bun din el.

 12. Mulțumește în fiecare zi, pentru că chiar și atunci când crezi că nu ai de ce să mulțumești, ziua ta „normală” este visul altcuiva.."

sâmbătă, 8 martie 2025

Porc

Într-o zi, Mark Twain a primit o scrisoare care conținea un singur cuvânt:

“Porc.”

Cu inteligența ascuțită caracteristică, scriitorul și-a spus opinia despre această situație:

„De obicei primesc scrisori fără semnătură. Dar ieri, am primit o semnătură fără scrisoare.”

joi, 6 martie 2025

10 momente în care ar trebui să taci:



1) - Taci dacă nu poți vorbi fără să ridici tonul.

2) - Păstrează tăcerea în 🔥 focul mâniei.

3) - Păstrează tăcerea dacă cuvintele tale ar putea ofensa pe cineva.

4) - Păstrează tăcerea dacă cuvintele tale ar putea distruge o prietenie.

5) - Păstrează tăcerea dacă aceasta poate salva relațiile.

6) - Taci dacă nu știi toată povestea.

7) - Stai tăcut dacă vorbirea servește doar pentru a-ți stimula ego-ul sau pentru a căuta validarea.

8 – Păstrează tăcerea dacă cuvintele ar putea trăda încrederea cuiva.

9) - Rămâi tăcut cand îți lipsesc cunoștințele asupra unui subiect.

10) - Taci când cineva își împărtășește dificultățile sau vulnerabilitățile personale.

luni, 3 martie 2025

Cele cinci legăminte



"1. Fii impecabil în tot ceea ce spui.

 Vorbește deschis. Nu spune decât ceea ce crezi cu adevărat. Evită folosirea cuvintelor pentru a te critica sau pentru a-i bârfi pe ceilalți. Folosește-te de puterea cuvintelor tale numai pentru a răspândi iubirea si adevărul.

2. Nu interpreta nimic la modul personal.

 Nimic din ceea ce spun și fac ceilalți nu are vreo legătură cu tine. Tot ce spun și fac ei este o proiecție a propriei lor realități subiective. Dacă vei deveni imun la opiniile și acțiunile celorlalti oameni nu vei mai fi victima unei suferințe inutile.

3. Nu face presupuneri inutile.

 Găsește-ți curajul de a pune întrebări deschise și de a exprima exact ceea ce dorești. Comunică cât mai clar cu ceilalți, pentru a evita neînțelegerile, tristețea si dramele.

4. Fă întotdeauna ce îți stă în puteri.

 Potențialul tău maxim se schimbă de la o clipă la alta. El are un anumit nivel atunci când ești sănătos și un cu totul alt nivel atunci când ești bolnav. Indiferent de circumstanțele prin care treci, fă intotdeauna ce îți stă în puteri. În acest fel vei evita autocritica inutilă, autocondamnarea și regretele.

5. Fii sceptic, dar învață să asculți.

 Nu crede tot ce-ți spune propria minte și cu atât mai puțin tot ce-ți spun ceilalți, dar nu te grăbi să respingi din start. Folosește-te de puterea îndoielii pentru a-ți pune întrebări legate de informațiile primite. Ascultă intenția care se ascunde în spatele cuvintelor și vei înțelege mai ușor mesajul transmis."
 (Don Miguel Ruiz)

Ceva...

Există oameni care intră în viața ta și schimbă totul în liniște. 
Te văd în moduri în care nimeni altcineva nu te-a văzut vreodată, îți ating părți ale sufletului despre care nici nu știai că există și te fac să te simți înțeles într-o lume care rareori se oprește să observe. Dar iată care este capcana: odată ce au plecat, nu vei mai găsi niciodată pe cineva ca ei.

Într-o lume obsedată de viteză și disponibilitate, am fost învățați să credem că totul - și oricine - este înlocuibil. Rupeți. Schimbați altul. Pierdeți pe cineva? Mergi mai departe. Există întotdeauna ceva mai nou, mai bun, care așteaptă după colț - sau cel puțin așa ni se spune. Dar adevărul este că unii oameni sunt o dată în viață. Prezența lor, râsul lor, felul în care te fac să te simți ca acasă - acestea sunt lucruri pe care nu le poți reproduce niciodată, indiferent de câte fețe noi intră în viața ta.

Tragedia este că adesea nu ne dăm seama de valoarea lor decât când este prea târziu. Îi rănim pe oamenii care înseamnă cel mai mult pentru noi, uneori din egoism, alteori din mândrie și alteori pur și simplu pentru că noi credem că ei vor fi întotdeauna acolo. Spunem lucruri la furie sau, mai rău, nu spunem nimic, lăsând distanța să se insinueze ca o umbră. Presupunem că vom avea timp să rezolvăm problema, că ei vor înțelege, că vor aștepta. Dar nu toată lumea o face.

Unii oameni pleacă în tăcere. Își duc durerea fără să facă o scenă, lăsând în urmă o tăcere care vorbește mai tare decât ar putea-o face vreodată cuvintele. Și când nu mai sunt, vei simți asta. Goliciunea pe care o lasă în urmă nu se compară cu nicio alta. Îi veți căuta în alții, sperând să le găsiți magia într-un chip nou, într-o voce nouă, dar nu o veți găsi. Nimeni altcineva nu va străluci așa cum au făcut-o ei.

Cea mai grea parte? Nu este doar să-i pierzi, este să știi că ai fi putut face mai mult. Că un cuvânt neatent, un moment de neglijență sau o lipsă de recunoștință i-au îndepărtat. Relațiile sunt fragile, precum cristalul cel mai fin, iar odată rupte, niciun regret nu le poate reface.

Așa că fii atent la inimile pe care le atingi. Poartă-le cu bunătate și grijă, în special pe cele care aduc lumină în viața ta. Vorbește cu intenție, acționează cu iubire și nu le lua niciodată de la sine. Cele mai rare conexiuni sunt și cele mai delicate. Când nu mai sunt, niciun înlocuitor nu va umple spațiul pe care îl lasă în urmă.
Unii oameni sunt de neînlocuit. Dacă ești suficient de norocos să găsești unul, nu-l lăsa să plece.

duminică, 2 martie 2025

Despre valoare

12 ianuarie 2007, un violonist misterios a cântat timp de 45 de minute în metroul din New York. Câțiva oameni s-au oprit, câțiva au aplaudat, iar violonistul a strâns aproximativ 30 de dolari bacșiș. Nimeni nu știa că acel violonist era unul dintre cei mai buni muzicieni din lume. În acel metrou, el a interpretat una dintre cele mai complexe lucrări scrise vreodată, folosind o vioară în valoare de 3,5 milioane de dolari. Cu doar două zile înainte, el a avut un concert sold-out într-un teatru din Boston, unde 2000 de bilete au fost vândute la un preț mediu de 100 de dolari fiecare. Organizatorii i-au plătit o mie de dolari pentru fiecare minut al acelui concert. Violonistul din poveste este Joshua Bell, unul dintre cei mai mari violoniști din lume.
Ascultă asta: o sticlă de apă poate costa 2 lei într-un supermarket, 5 lei la sală, 10 lei la cinema și 20 lei într-un avion.
 Exact ca în experimentul de mai sus, singurul lucru care i-a schimbat valoarea a fost locul. Așadar, data viitoare când simți că valoarea ta este insignifiantă, poate ești în locul greșit. Amintește-ți acest lucru: mergi acolo unde ești apreciat și într-un loc care îți recunoaște valoarea.



joi, 27 februarie 2025

25 de sfaturi intelepte de la batranii japonezi


Sfaturi intelepte de la batranii japonezi: Cand esti cu moralul la pamant sa citesti aceste sfaturi intelepte care iti vor schimba viata

25 de sfaturi intelepte de la batranii japonezi

Fii autentic!

Una dintre cele mai mari dificultati ale vietii este sa ramai fidel propriei identitati intr-o lume care incearca sa te faca sa fii ca toti ceilalti. Intotdeauna va exista cineva mai frumos, mai inteligent sau mai tanar, dar nimeni nu poate fi exact ca tine. Nu te schimba pentru a fi pe placul altora. Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor iubi pentru cine esti cu adevarat.





HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency
HBAgency

Trecutul

Nu poti incepe un nou capitol in viata ta daca continui sa te agati de cel vechi.

Teama de greseli

A actiona si a face o greseala este mai constructiv decat sa nu faci nimic. Fiecare succes are la baza o serie de esecuri si orice esec te apropie de reusita. Vei regreta mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut decat pe cele pe care le-ai incercat.

Problemele

Infrunta dificultatile cu curaj. Nu, nu va fi usor. Nimeni nu poate trece prin viata fara sa faca greseli. Nu suntem programati sa rezolvam toate problemele imediat. De fapt, suntem construiti sa simtim frustrare, tristete, sa fim raniti, sa ne impiedicam si sa cadem. Acesta este scopul vietii – sa ne confruntam cu provocarile, sa invatam din ele, sa ne adaptam si sa le depasim in timp. Asa devenim cine suntem.

Minciuna

Poti insela pe oricine altcineva, dar nu pe tine insuti. Vietile noastre se imbunatatesc doar atunci cand acceptam provocarile care ne apar in cale. Cea mai dificila dintre ele este sa fim sinceri cu noi insine.

Nevoile proprii

Cel mai dureros lucru este sa te pierzi pe tine insuti atunci cand iubesti pe cineva prea mult si sa uiti ca si tu esti special. Da, ajuta-i pe altii, dar nu uita sa ai grija si de tine. Daca a existat vreodata un moment perfect pentru a-ti urma visul sau pentru a face ceva important pentru tine, acel moment este acum.

Pregatirea pentru oportunitati

Nimeni nu se simte complet pregatit atunci cand apare o noua oportunitate. Cele mai mari sanse din viata ne scot din zona de confort. In orice situatie, ne vom simti nepregatiti la inceput, dar acesta este un aspect natural al procesului de invatare.

Relatiile din motive gresite

Alege-ti relatiile cu grija. Este mai bine sa fii singur decat intr-o companie nepotrivita. Nu te grabi. Daca este sa se intample, se va intampla – la momentul potrivit, cu oamenii potriviti si din motivele corecte. Indragosteste-te pentru ca simti, nu pentru ca esti singur.

Relatii noi

In viata, oamenii pe care ii intalnesti au un scop. Unii te vor testa, altii se vor folosi de tine, unii iti vor da lectii, dar cei mai importanti vor scoate la iveala ce e mai bun din tine.

Competitia cu altii

Nu te compara cu ce fac altii mai bine. Concentreaza-te sa iti depasesti propriile recorduri zilnic. Succesul este, in cele din urma, o lupta intre tine si tine insuti.

Invidia fata de altii

Invidia inseamna sa privesti darurile altora, in loc sa apreciezi ce ai tu. Intreaba-te: „Ce am eu si isi doresc toti ceilalti?”

Regretul pentru greselile din trecut

Putem iubi persoanele gresite si putem plange pentru lucrurile nepotrivite, dar oricum s-ar desfasura viata, un lucru este sigur: greselile ne ajuta sa descoperim ce este cu adevarat potrivit pentru noi. Toti facem greseli, toti ne luptam si toti regretam unele lucruri din trecut. Fiecare experienta, buna sau rea, ne pregateste pentru ce va urma.

Cumpararea fericirii

Multe dintre lucrurile pe care ni le dorim sunt costisitoare. Dar adevarul este ca cele mai valoroase lucruri sunt gratuite – iubirea, rasul, prietenia… completeaza tu lista.

Asteptarea fericirii de la altii

Daca nu esti fericit cu tine insuti, nu vei fi fericit nici in relatii. Creeaza-ti stabilitate si fericire in propria viata inainte de a le impartasi cu altcineva.

Analiza excesiva

Nu complica lucrurile prea mult, creand probleme care nu exista. Evalueaza situatia si actioneaza. Nu poti schimba ce nu confrunti. Progresul implica riscuri. Ca sa inscrii, trebuie mai intai sa sutezi.

Autocompatimirea

Situatiile dificile pe care le intampini nu fac decat sa te ghideze spre destinatia ta finala. Chiar daca nu intelegi si nu vezi asta in momentul respectiv, reflectand asupra trecutului vei observa ca fiecare obstacol te-a dus catre ceva mai bun.

Pastrarea ranchiunei

Nu trai cu ura in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult decat pe cei pe care ii urasti. Iertarea nu inseamna ca accepti ce s-a intamplat, ci ca nu vei lasa acest lucru sa iti afecteze fericirea pentru totdeauna. Elibereaza-te de ura si gaseste-ti pacea.

Nivelul standardelor

Nu-ti cobori standardele pentru a satisface pe cei care nu-si ridica propriile standarde.

Explicatii si scuze

Prietenii nu au nevoie de ele, iar dusmanii oricum nu le vor crede. Fa ce simti ca este corect.

Bucuria lucrurilor marunte

Apreciaza micile momente ale vietii, pentru ca mai tarziu vei realiza ca acestea erau de fapt cele mai importante. Cele mai frumoase amintiri vin adesea din momente aparent neinsemnate petrecute cu cei dragi.

Perfectiunea

Societatea nu recompenseaza perfectionistii, ci pe cei care isi duc la capat proiectele.

Calea usoara

Viata nu este usoara, mai ales atunci cand vrei sa obtii ceva valoros. Nu alege calea simpla. Realizeaza ceva extraordinar.

Acceptarea imperfectiunii

Este in regula sa gresesti uneori. Nu trebuie sa te prefaci ca esti mereu puternic. Nu te preocupa de parerea altora – plangi daca simti nevoia. Este sanatos sa iti exprimi emotiile. Cu cat faci asta mai repede, cu atat mai repede vei fi pregatit sa zambesti din nou.

Responsabilitatea pentru propria viata

Iti vei atinge visurile pe masura in care iti asumi responsabilitatea pentru viata ta. Cand dai vina pe altii, le cedezi controlul asupra acelor parti din viata ta.

Grijile

Grijile nu usureaza ziua de maine, dar cu siguranta o fac mai grea pe cea de astazi. Intreaba-te daca situatia va conta peste un an, trei sau cinci. Daca raspunsul este nu, nu merita sa-ti faci griji.

Concentrarea pe ce vrei sa eviti

Focalizeaza-te pe ceea ce vrei sa obtii. Gandirea pozitiva este esentiala pentru succes. Daca incepi fiecare zi gandindu-te ca ceva minunat se va intampla, vei observa ca adesea ai dreptate.

Recunostinta

Indiferent de situatia in care te afli, trezeste-te recunoscator ca traiesti. Cineva, undeva, se lupta pentru viata lui. In loc sa te gandesti la ceea ce iti lipseste, apreciaza ce ai.

Alege-ti prietenii cu grija

Viata este prea scurta pentru a o petrece cu oameni care nu merita. Daca cineva te vrea in viata lui, va face loc pentru tine. Nu te lupta sa ocupi un loc intr-un suflet care nu te apreciaza. Adevaratii prieteni sunt cei care sunt alaturi de tine in momentele dificile, nu doar cand totul merge bine.