miercuri, 31 ianuarie 2024

Legende

1. Van Gogh a vândut un singur tablou, pe perioada vieţii lui, “Podgoria Roşie” (1888), la preţul de 400 de franci în Belgia. Asta nu l-a oprit, însă, să picteze peste 800 de tablouri.
2. In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley, după un singur concert. I-ar fi spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".
3. Beethoven a fost considerat de către profesorii săi, fără nicio şansă de a ajunge compozitor. Nu i-a ascultat însă, şi a compus cinci dintre cele mai bune simfonii ale sale, fiind surd.
4. Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte, nesociabil şi pierdut pentru totdeauna  în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate, nu?
5. Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea:  "Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. Tocmai de aceea am reuşit."
6. Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunoştinţe minime despre fotbal şi o totală lipsă de motivaţie." Este considerat astăzi, cel mai mare antrenor de fotbal american.
7. În 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de modeling, i-a spus aspirantei Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ". Sunt sigur că ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum, cine are habar cine a fost Emmeline Snively?
8. Winston Churchill a rămas repetent când era în clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim Ministru. El a scris mai târziu: "Să nu cedezi niciodată, să nu cedezi niciodată, dar niciodată, niciodată, niciodată – în nimic, mare sau mărunt – să nu cedezi niciodată, decât în fața perceptelor de onoare și bun simț. Niciodată, niciodată, niciodată, dar niciodată să nu renunți!"
9. Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă, atunci când şi-a prezentat pentru prima oară ideile, comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la biroul lui, a continuat să scrie și bine a făcut!
10. Charles Darwin a renunţat la cariera de medic. Tatăl său i-ar fi reproșat: "Nu-ţi pasă de nimic, în afară de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii, ca un băiat foarte obişnuit, de fapt chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.
11. Profesorii lui Thomas Alva Edison spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit eşuând de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o invenţie cu 1000 de paşi."
12. Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar, pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori, până să construiască Disney Land-ul. Dealtfel, propunerea parcului a fost refuzată, pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
13. La vârsta de 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moreau i s-a spus, de către un director de casting, că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi nici îndeajuns de fotogenică, pentru a face un film. A respirat adânc şi şi-a zis: "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu".
După ce a făcut 100 de filme, în 1997, a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul Activităţii.
14. Charlie Chaplin a fost iniţial, refuzat de către studiourile din Hollywood, pantomima sa fiind considerată un nonsens.
15. Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii voiau ca el să devină un inginer.
16. Marcel Ciolacu n-am facut NIMIC pana la 37 de ani ca apoi sa devina premier!

Niciun comentariu: