marți, 12 iulie 2016

Despre dans si reabilitarea parcurilor

Aseara am iesit prin Centrul Vechi, asa fara directie si fara un scop precis, ma saturasem de stat in casa si am vrut sa fac cativa pasi, intr-o seara de luni, prin zona pietonala a orasului.
Cu parcul m-am lamurit, mai este mult de lucru acolo; nu este nicio scofala sa te plimbi printr-un santier, printre scanduri, fiare, utilaje, borduri si mult, mult praf.
In Gradina Botanica este frumos, dar locul a devenit prea aglomerat din cauza lucrarilor din Parcul Romanescu iar in Parcul Tineretului nu ma simt confortabil, din cauza vecinilor galagiosi si neintegrati, care il invadeaza permanent.

De astazi incepe reabilitarea parcului Puskin; intr-un ziar local se spune ca: 
După succesul repurtat cu ocazia reabilitării şi modernizării Grădinii Botanice şi, mai nou, a parcului „Nicolae Romanescu”, conducerea municipiului Craiova a început nu doar să-şi îndrepte privirea spre o altă zonă de atracţie a muncipiului – parcul „Puşkin” – ci, chiar să demareze lucrările de reamenajare.
Despre succesul repurtat cu distrugerea parcului de la teatru nu se spune nimic in articol.
Este laudabil faptul ca s-au amenajat multe zone verzi in oras, zone lasate de izbeliste de administratiile anterioare (zona Madona, Casa Baniei, Craiovita Noua, Gara, Gradinita Mihai Bravu ) - acesta fiind intr-adevar un mare succes, insa  reabilitarea Gradinii Botanice, a parcului Nicolae Romanescu si a parcului de la teatru sunt departe de a fi un succes, deocamdata.

Tudor si cu Nicu sunt doi fosti rugbysti, luptatori, karatisti, boxeri in prezent bodyguarzi profesionisti la unul din cluburile din oras.
Au cam la un metru nouazeci inaltime si o suta si ceva de kilograme fiecare, bicepsi, abdomen cu patratele, pectorali si cate un trapez imens.
Pe langa ei. arat ca un copil care are nevoie de protectie.
Nici nu mai stim de cati ani ne cunoastem, ultima data ne-am intalnit la strand la Laguna Albastra, unde fiica-mea incerca sa invete sa inoate, cu un antrenor tare simpatic, la cursurile de inot organizate acolo.
Pe vremuri, cand aveam timp mai mult pentru sport. jucam impreuna cu ei, tenis cu piciorul, saptamanal, intr-o sala de sport din oras.
Acum suntem mai mult prieteni virtuali, ne lasam mesaje si bancuri pe facebook.

Dam nas in nas pe Unirii, in dreptul fantanii de la Doljana, sunt liberi probabil, lunea nu prea merge lumea in cluburi.
"Salut bai tinere! Nu te-am mai vazut de o vesnicie! Credeam ca ai murit! ,ma saluta Nicu.
Tudor ranjeste complice, ne imbratisam si ne asezam la o masa la terasa Bulevard sa bem o cafea.
"Nu am murit, insa am fost pe aproape, am scapat la milimetru!" , ii raspund complice si ii fac cu ochiul.
"Daca totul este bine acum, e in regula! Mai fumezi? Bei ceva? ", intreaba Tudor.
"Nu mai fumez de vreo opt ani, de baut beau cand sunt pieton, cafea ocazional, duc viata sportiva nu gluma!"
Nici ei nu fumeaza, cred ca trag de fiare periodic ca prea arata ca Arnold cand era in forma.

"Zi-ne si noua o chestie, ce e cu dansurile alea?Am vazut ca tot postezi poze, filme, comentarii despre dans, ba latino, ba tango, petreceri.Am vrea sa ne apucam si noi sa dansam, mergem pe la cate un chef si stam ca pietroaiele pe scaune la masa, nu bem, nu fumam, nu mancam, pare distractiva activitatea pentru cei care se implica, ideea este oare ne primeste si pe noi la cursuri? Si daca ne primeste ne descurcam? Ca noi nu prea le avem cu muzica, cu urechea muzicala, cu ritmul, cu gratia mai ales! Ca e unul Iliuta la noi la bar, care spala cestile si farfuriile, si pune muzica furata de pe torente in boxe, care a ras  cu gura pana la urechi, cand i-am povestit ce vrem noi sa facem.Cica muntii nu danseaza, ca daca slabim minim 50 de kilograme ne putem apuca si noi de dans.Ca doar nu vrem sa daramam podeaua salii de dans sau sa sara parchetul in sus. Ca daca calcam o fata pe picior ii amputeaza doctorul direct piciorul, nu alta! Si sa avem grija sa nu-i smulgem mana din umar vreunei fete pe acolo  cand ii dam piruete!  "

Ma pufneste rasul, mai rau ca pe Iliuta al lor, adica Arnold si cu Stallone vor sa se apuce de dansat, intre flotari, tras de fiare, eseuri si chei de sold.
"Prietene cred ca nu este nicio problema, o sa intreb, este cam criza de baieti, asa ca probabil  merita sa incercati, nu face nimeni performanta si pana la urma dansul nu este numai pentru tineri, fotomodele  sau slabanogi. 
Hai sa va arat pe youtube niste videoclipuri interesante! "

Asa ca ne-am uitat la niste tipi simpatici, mai mult sau mai putin cunoscuti in Romania, care exprima ceva,  indiferent ce miscari  fac pe ritmul muzicii.
Si ceea ce este foarte important, in timp ce danseaza, zambesc sau rad, impreuna cu partenerele lor. 
Se bucura de muzica si dans.
Indiferent de genul de muzica sau dans, sunt pozitivi, veseli si bucuria lor este molipsitoare.

















Videoclipurile i-au convins, de luni oamenii vor merge sa invete sa danseze.
Iar cu ei in formatie sigur nu ne va deranja nimeni petrecerile.




Niciun comentariu: