joi, 7 decembrie 2023

Vă invit la VISUL, un film românesc cu proiecție în prezenţa echipei la cinematograful VIP Electroputere Mall - Craiova, pe 12 decembrie 2023, la ora 18:30

Vă plac comediile romaneşti?

Filmul " VISUL" urmărește încercarea lui Alex (Vlad Logigan), un actor de provincie, de a pune în scenă piesa meșterilor din „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare cu un grup de deținuți dintr-un penitenciar, în timp ce muncă la teatrul la care lucrează e umbrită de pretențiile unui regizor absurd (George Ivașcu), iar relația cu iubita lui Carmen (Georgiana Saizescu) e în declin.


Pesonajelele principale ale filmului sunt:

- „Fane Măreț”, personajul lui Serghei Mizil, este chiar „șeful deținuților” dintr-un penitenciar din provincie, un tip dur, analfabet, care dorește să evadeze și speră ca prin participarea sa la un spectacol de teatru, la un festival din București, să-și împlinească visul. 

- „Flaut”, un deținut care rupe sala de forță în două, homofob și violent, pe care dorul de fiul său îl motivează să învețe rolul din spectacol este interpretat de Silviu Mircescu („Clanul”, „Băieți deștepți”, „Vlad”).

- „Fundulea” este un tip sensibil și delicat, ostracizat de ceilalți deținuți pentru orientarea sexuală, care acceptă să-l joace pe Eroul îndrăgostit de Fane Măreț jucat de către Ștefan Lupu („De ce eu?”, „Hackerville”).

Din grupul deținuților mai fac parte „Botișor” (Vlad Darius Crețan - NOSFE +), un tip cu înclinații muzicale care speră că bunica lui îl va vedea pe scenă și va fi mândră de el, „Blându” (Mircea Drîmbăreanu), un fost asistent universitar cu care se comunică greu, dar care e mereu prezent „la datorie”, gata să se sacrifice pentru grup, și „Gutuie” (Nicodim Ungureanu), „Colonelul” lui Fane Măreț, eminența cenușie a grupului, care pune la cale evadarea.

Din distribuția filmului mai fac parte: Gloria Găitan, Magda Catone, Adrian Nartea, Florin Piersic Jr., Valentin Teodosiu, Gabriel Spahiu, Cosmin Natanticu, Irina-Margareta Nistor și mulți alții.

Imaginea este semnată de Tudor Mircea RSC, montajul a fost realizat de Tudor Chivulescu, muzica originală este compusă de Alexei Țurcan, iar scenografia îi aparține Corinei Grămoșteanu.

FIlmul este produs de: Nerv Film. 

Producător: Cătălin Saizescu; 

Producător Executiv: Ruxandra Flonta; 

Director de producție: Bogdan Luca.


Puteti gasi informatii despre film pe canalele de Instagram (@visul_film) -  Tik Tok (visul.filmul) - YouTube - Facebook Bold Film Studio - Facebook Nerv Film.

Publicul din Craiova este invitat la cinematograful VIP Electroputere Mall - Craiova, pe 12 decembrie 2023, la ora 18:30.

Proiecția va începe la ora 19:00 și va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte din echipa filmului: regizorul Cătălin Saizescu, actorii Georgiana Saizescu, Serghei Mizil, Irina Margareta Nistor și producătoarea Ruxandra Flonta.



Niciun comentariu: