De ce nu cred în Crăciunul - 25 Decembrie
Cred cu tărie în existența Dumnezeului-om și în mesajul lui. Atunci însă când politrucii religioși ce conduceau Biserica Creștină au decis în secolul al IV -lea ca în mod convențional, adică arbitrar, data oficială a Nașterii Domnului să fie 25 decembrie, au comis în opinia mea niște erori profunde (care tot erori rămân, chiar dacă n-au fost cu rea-credință): nu s-au gândit că la un moment dat al istoriei populația își va pune întrebări și va afla - parțial măcar - și răspunsuri, de la alți oameni pasionați de cunoaștere și căutarea adevărului, iar sărbătorirea Nașterii iarna va deveni cvasiridicolă, prin imposibilitatea ei. Biserica ar fi trebuit să cerceteze și să afle o dată mai realistă, cu care să înlocuiască acest neinspirat 25 decembrie, tot convențional, cum e și acum, chiar dacă există posibilitatea ca data cea mai probabilă a Nașterii să fie apropiată de cea a Paștelui... De asemenea, ar fi utilă și o precizare asumată oficial de Biserici referitor la anul Nașterii Domnului, care nu s-a putut întâmpla decât intre anii 6 și 4 Înainte (!) de Cristos! (Pe scurt, pt că Irod a murit în anul 4 BC, în mod sigur...).
Dar nu acesta e păcatul major al Bisericii, ci acordarea în mod inconștient unei importanțe canonice prevalente Nașterii în defavoarea Concepției, adevăratul Miracol al creștinătății, imediat după Înviere! Deloc întâmplator, doar în două din cele patru Evanghelii canonice (Luca și Matei) e menționat evenimentul Nașterii Domnului.
Miracolul fundamental descris de Buna Vestire este sărbătorit doar din sec. VII-VIII. (Dacă mă înșel, rog să fiu adus pe calea adevărului🙏). Foarte probabil, în primele secole ale creștinismului nimeni nu-și imagina că specia umană va ajunge atât de căzută încât să-și ucidă în mod voluntar și legal pruncii nenăscuți sau că vor exista dezbateri interminabile (păcate în sine) despre momentul apariției Vieții, care în opinia oricărui creștin ar trebui să fie indiscutabil cel al Concepției, și nu aiureli de genul prima bătaie a inimii sau alte ticăloșii care fac crima cumplită a avortului doar mai mică, exprimat în grame de carne și mililitri de sânge. Nașterea e o dată pur statistică, nu atunci apare viața și nici măcar pruncul pe Pământ, toate acestea sunt îndeplinite în clipa dumnezeiască a insuflețirii embrionului!
Dacă Biserica ar înțelege cu adevărat miza teribilă a îndreptării păcatului capital comis, mutând semnificația Crăciunului către Buna Vestire, ar face un neprețuit serviciu Vieții și Credinței!
Aspectul cel mai criticat în zilele noastre, cel al mercantilizării Crăciunului, este unul secundar și superficial, într-o societate capitalistă de consum o asemenea tendință este implacabilă și firească, la limită.
Pt mine însă semnificația profundă a acestei zile, cu certitudine calendaristică, de această dată, este uciderea ritualică a diavolilor-șefi care au posedat și siluit acestă țară timp de aproape un sfert de veac!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu