duminică, 29 septembrie 2024

O crema de fistic cu multe beneficii

Scriam mai demult un articol despre cremele tartinabile de la Sunday Bytes şi aş vrea să revin asupra subiectului deoarece am intrat în posesia unei creme de fistic din care am început să consum astăzi la micul dejun.

Ador produsele preparate pe bază de fistic şi fisticul chiar dacă multe dintre aceste produse nu mai au gustul de odinioară.

Crema de fistic este preferata mea şi dacă veţi avea curiozitatea să o încercaţi veţi constata că este o alegere foarte bună.

Anca din Rm. Vâlcea și Alex din Brașov, s-au cunoscut în București și împreună au fondat Sunday bites în 2019 iar în 2020 s-au mutat cu locuința și fabrica în Brașov, iar de atunci produc delicioasele sortimente în făbricuța din Hărman.Sunt o echipă mică, care se ocupă de toate aspectele afacerii: producție, etichetare, ambalare, vânzare, promovare, rețete și altele, şi se străduiesc să îşi facă treabă cât mai bine.

Unturile produse de Sunday bites conțin doar ingrediente curate ce variază de la un mix la altul, cum ar fi: alune de pădure, arahide, miere, caju, migdale, cacao și nimic mai mult.Acestea nu conțin nici urmă de sare, zahăr, conservanți, coloranți, uleiuri, stabilizatori sau grăsimi hidrogenate şi sunt gluten free și vegane, fiind bune chiar și pentru cei mici.

Temperatura de păstrare, înainte de deschiderea borcanelor, este de 10-20 grade, la umbră, departe de orice sursă de căldură. După deschidere, recomandarea Sunday bites este să fie păstrate la frigider.Cremele nu conțin nici sare, nici zahăr, nici ulei, doar arahide, caju, migdale, alune coapte și alte ingrediente naturale ca miere sau curmale. Uleiul care se ridică la suprafață în timp este cel rezultat din procesul de măcinare a oleaginoaselor, nu este adăugat în cadrul procesului de fabricaţie.Borcanele se pot returna fiind sterilizate şi pot fi refolosite.

Cauți crema de fistic?


 Producătorii cred că aceasta este miezul. Și nu doar pentru că e făcută din 100% miez de fistic copt. Ci și pentru că e cea mai cremosă, cea mai savurată și cea mai apreciată din tot palmaresul nostru. Se simte cel mai bine în eclere, torturi festive și cam în orice desert pentru ocazii speciale. Și asta indiferent dacă o numești pasta de fistic, cremă sau unt de fistic.

CREMA DE FISTIC ARE MAI MULTE BENEFICII:

Chiar dacă prin coacere se mai reduce conținutul de substanțe nutritive, consumul de fistic aduce aport de vitamina A, vitamina E și vitamina B6, fosfor, cupru, antioxidanți, l-arginină, grăsimi vegetale sănătoase.

L-arginina ajută la relaxarea arterelor, împiedicând formarea cheagurilor de sânge care duc la atac de cord. Consumul de fistic în mod regulat scade nivelul de colesterol. Atenție însă la cantitate, deoarece este bogat în calorii. Însă fiind sățios, poate ajuta la reducerea greutăţii dacă este consumat în cantități rezonabile.

Conținutul de fosfor ajută la prevenirea diabetului de tip 2.

Conținutul de cupru ajută la asimilarea fierului în organism, fiind de ajutor în cazurile de anemie.

Vitamina B6 ajută sistemul nervos și sistemul imunitar.

Vitaminele A şi E, împreună cu antioxidanții și grăsimile sănătoase din migdale ajută la detoxifierea și hidratarea pielii.

Fisticul are proprietăți antiinflamatoare și chiar proprietăți afrodisiace.

Eu am testat aceasta cremă întinsă pe felii de pâine prăjită la micul dejun sau biscuiţi fitness.

Dacă veţi încerca acest produs sunt convins că va fi pe placul vostru.

Poftă bună!

Niciun comentariu: