luni, 23 septembrie 2024

Cuvintele filozofului chinez Ling Yu Tang


 -Nu mai ai multi ani de trait si nu vei putea lua nimic cu tine cand pleci, asa ca trebuie sa fii gospodar dar fara a-ti sacrifica bunastarea.
 -Cheltuiește banii care ar trebui cheltuiți, bucurați-vă de ceea ce ar trebui să vă bucurați și donați ceea ce puteți.
 -Nu-ți face griji pentru ce se va întâmpla când vei fi plecat, pentru că atunci când te transformi în praf, nu vei simți dacă te laudă sau te critică, dacă te vizitează în cimitir sau te uită.
 -Timpul de a te bucura de viață este acest moment și trebuie să te bucuri de bunurile pe care le-ai câștigat atât de greu.
 -Nu vă faceți griji prea mult pentru copiii voștri, pentru că ei vor avea propriul destin și își vor găsi propria cale.
 - Viața trebuie să aibă mai multe lucruri la care să lucreze de la leagăn până la mormânt.
 -Treziți-vă zilnic pentru a vă bucura de o altă zi de viață fără lupte cu nimeni sau ranchiuni.
 -Nu te astepta la mare lucru de la copiii tai.
 -Deși copiii își fac griji pentru părinți, ei vor fi, de asemenea, ocupați continuu cu locurile de muncă, angajamentele și propriile vieți.
 -Mulți copii cărora nu le pasă de părinți se vor lupta pentru proprietatea lor chiar și atunci când sunt încă în viață și își vor dori ca în curând să părăsească această viață pentru a-și putea moșteni proprietatea și averea.
 -Nu vă schimbați sănătatea cu bogăție muncind în exces, deoarece vă veți săpa mormântul timpuriu.
 -Din o mie de hectare plantate cu orez nu poti consuma decat 1/2 cana zilnic, iar din o mie de conace iti trebuie doar un spatiu de 8 metri patrati pentru a te odihni noaptea, deci daca ai mancare si ceva bani pentru nevoile tale. , nu ai nevoie de mai mult.
 -Încearcă să trăiești fericit, pentru că ai o singură viață.
 -Nu te compara cu ceilalți măsurându-ți faima, banii sau statutul tău social, sau lăudându-te cu ai cui copii au mai mult succes și, în schimb, provoacă-ți copiii să obțină fericire, sănătate, bucurie și o viață de calitate.
 Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba, pentru că dacă îți faci prea multe griji, îți poți strica sănătatea.
 Creează-ți propria bunăstare și găsește-ți propria fericire, făcând lucruri care îți aduc distracție și bucurie zilnic.
 -Având un spirit bun, boala se va vindeca, dar având un spirit vesel, boala se va vindeca mai repede, sau nu se va apropia niciodată.
 -Cu un caracter bun, exerciții fizice adecvate, alimente sănătoase și un consum rezonabil de vitamine și minerale, vei avea o viață sănătoasă și plăcută.
 -Dar mai presus de toate, învață să apreciezi bunătatea în toate, în familie și prieteni, pentru că te vor face să te simți tânăr, retrăind momentele bune și pasajele interesante din viața ta.
  -Se spune că, în viață, cine își pierde acoperișul câștigă stele și așa este.
 -Timpul și oportunitățile sunt ca apa unui râu, nu o poți atinge niciodată de două ori, pentru că a trecut deja și nu va mai trece niciodată.
 -Profita de fiecare minut al vietii tale si nu respinge oportunitatile de a vedea lumea si de a te bucura de lucrurile bune din viata, pentru ca s-ar putea sa nu mai vina la tine niciodata.
 -Nu te concentra niciodată pe aspect, pentru că se schimbă în timp.
 -Dacă îți dorești, caută pe cineva care te prețuiește ca persoană, iar dacă nu-l găsești, bucură-te de singurătatea ta, care este mult mai bună decât o companie proastă.
 -Crede în Dumnezeu, indiferent de conceptul pe care îl ai despre el, și încearcă să te bucuri de viață, care este foarte scurtă, bucurându-te de familie și prieteni, pentru că mai devreme sau mai târziu vei părăsi această lume și nimeni nu-ți va mulțumi.
 -Fie ca sănătatea și bunăstarea să fie mereu cu tine.

Niciun comentariu: