duminică, 11 aprilie 2021

Când ne vom reveni?

"Nu sunt unul dintre cei care l regreta pe Ceausescu pentru ca ajunsese un nebun cu cultul personalității. La început a avut ceva rezultate dar a fost mai mult datorita faptului ca romanii erau muncitori și cu bun simt.
    Dar despre altceva voiam sa vorbesc, despre învățământ. Atunci se învață carte, profesorii erau respectați, aveau un statut, elevii știau mai devreme ce doresc sa facă în viata. Examenele de treapta erau examene, cel de admitere la facultate la fel.
  Acum, toată lumea are facultare: de drept, litere, marketing, sociologie, inginerie dar foarte putini sunt cei care învață ceva pe acolo. Cred ca la medicina e mai greu sa treci și sa nu înveți zic.
   Profesorii de liceu nu sunt respectați, sunt prost plătiți, mai ales la început, batjocoriți de unii elevi și de unii părinți.
  La conducere sunt câteodată oameni care nu știu sa lege doua cuvinte în limba romana. Ce sa mai vorbim de altceva.
  Nu știu când ne vom reveni noi ca popor pentru ca în loc sa dam dovada de abnegație, înțelepciune și bun simt, asa cum au făcut bunicii și părinții noștri care au trecut prin perioade mult mai grele decât noi, noi ne lamentam, dam dovada de nesimțire, infatuare, lene, incultura și multa prostie care e altceva. Nu știu când ne revenim.
  O zi buna!"
https://www.facebook.com/dan.marcinschi

Niciun comentariu: