luni, 28 noiembrie 2022

O seară magică la Filarmonica Oltenia Craiova încheiată cu vinuri de la Domeniile Averești

Nu toate serile sunt magice, fiecare om alege ceea ce este mai frumos şi mai bun pentru el. După cum spunea un bun prieten de-al meu care scrie eseuri despre fericire citându-l pe Socrate: "În fiecare om sălăşluieşte un soare. Totul e să-l lăsăm să ardă!". Sau să strălucească... nu-i aşa?

Joi seară pentru craiovenii melomani şi nu numai la Filarmonica Oltenia din Craiova au fost prezenţi cu turneul "Wind, Water, Earth" soliştii Alexandru Tomescu (vioara), Ştefan Cazacu (violoncel) împreună cu frumoasa şi talentata pianistă Sânziana Mircea.




Fiecare eveniment la care se prezintă aceşti solişti este original, unic şi memorabil încât prezenta la un astfel de recital sau concert este obligatorie pentru orice iubitor de muzică bună.

Mai ales că nu în fiecare zi avem ocazia să ascultăm cum sună o vioară Stradivarius.

La eveniment a fost prezent şi compozitorul Dan Popescu care împreună cu soliştii la finalul evenimentului au stat de vorbă în foaier cu publicul prezent, au făcut fotografii şi au dat autografe celor care au achiziţionat cd-ul cu lucrările cântate în sala filarmonicii.

După un astfel de eveniment eveniment fascinat de muzică şi interpretarea de excepţie a celor 3 solişti am alergat (vorba vine) la restaurantul C House Milano pentru a participa la degustarea de vinuri programată sau ce mai rămăsese din aceasta deoarece începuse la aceeaşi oră cu primul eveniment.

Din fericire pentru întârziaţi (că am fost cel puţin 4 persoane) organizatorii ne-au păstrat câte puţin din vinurile şi brânzeturile servite anterior astfel încât chiar dacă a fost "pe repede înainte" am reuşit să îmi fac o idee despre toată gama de vinuri şi brânzeturi propuse degustării:

1.Nativus Rose Merlot sec + Camembert Ile de France

2.Herb Busuioacă de Bohotin sec + Aperifrais Ile de France, Provence şi Cote D'Azur,

3.Herb Tamâioasă Românească şi Sauvignon Blanc demisec + Cheddar DeSenvis Delaco,

4.Nativus Fetească Neagră + Caşcaval Sofia Delaco,

5.Regal Cabernet Sauvignon + Gorgonzola Delaco D'Excepţie.


A fost foarte greu să mă decid care combinaţie este cea mai potrivită gustului meu fapt pentru care eu recomand oricare dintre vinuri sau brânzeturi depinde de stare, companie sau loc, nu aveţi cum să greşiţi alegerea.

Eu am ales combinaţia 3 şi Iulian a avut mâna fermecată şi la tragerea la sorţi am câştigat o sticlă cu vin şi un pachet de brânză.






Pentru acest vin strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, având un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi au fost desciorchinați fără zdrobire. 

Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. Macerarea s-a realizat timp de 10 ore, la temperatura de 12°C pentru soiul Tămâioasă Românească și timp de 6 ore pentru Sauvignon Blanc. 

Decantarea mustului s-a realizat gravitațional la temperatura de 11°C timp de 36 de ore. Fermentarea a avut loc la temperatura de 11°C în tancuri de inox.

Vinul este proaspăt are arome de şoc și ușoare nuanțe florale. În gust se simt notele de nuci și miere polifloră, ușor dulci, bine echilibrate de aciditatea plăcută care dau acestui vin un caracter aparte.

Poate fi servit la 10-12° C, alături de somon, scoici sau sorbet.

Brânza Cheddar, este o brânză naturală, relativ tare, de culoare albă (sau portocalie, dacă se adaugă coloranți precum annatto), cu un gust uneori ascuțit.

Originară din satul englezesc Cheddar din Somerset, brânzeturile de acest stil sunt produse în prezent în întreaga lume.

Fotografiile  de la concert sunt făcute de mine iar cele de la degustare de Ion Mihaescu.

Seara s-a încheiat evident cu fotografia de grup care descrie atmosfera şi starea participanţilor prezenţi la eveniment.


Pe curând!



Niciun comentariu: