sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Din nou despre restaurantul Olive

V-am mai povestit recent despre faptul că în Craiova s-a deschis un nou restaurant cu specific mediteranean pe Calea Unirii la nr. 142 şi revin cu o nouă postare deoarece trebuie neapărat să vă povestesc despre o degustare de vinuri care a avut loc luna trecută la acest restaurant ocazie cu care am servit şi câteva preparate care urmează să fie introduse în meniul de toamnă.

Şi de data aceasta George Popescu bucătarul restaurantului ne-a dovedit încă o dată profesionalismul şi priceperea sa în ale gătitului iar de data aceasta a fost acompaniat de către Mihai Soare care a prezentat vinurile şi asocierile culinare pregătite împreună cu George.



Prima surpriză a serii a fost un vin spumant extra dry Pizzolato, din Pinot Grigio iar apoi un Pinot Grigio de la Pirovano la care gazdele ne-au recomandat anşoa alături de sfeclă roşie, ulei de măsline şi ardei.


A urmat un Pinot Grigio roze asociat cu terină din ficat de pui foarte fină pe pat de ceapă murată în zeama de sfeclă roşie încât se poate cita lejer din  Nicolae Labiş: "mâncai şi plângeai".


A urmat o pauză în care ne-a fost servit "Chupito", un shot de castravete pentru a schimba gustul şi a ne da pofta de mâncare în continuare.


Chiar dacă atunci când ni s-a servit felul principal am fost sceptic pot spune că modul în care a fost preparat m-a impresionat: piept de pui peste care au fost așezate brânză Feta, ardei și ceapă trase la tigaie, împreună cu cartofi, salată de rucola, spanac și valeriană, plus o spumă-cremă de usturoi.


După acest apetisant fel de mâncare evident că am băut şi un pahar de vin orange wine sec din 2020 produs în podgoria Miniş Maderat.


Deoarece la vizita anterioară ne-a plăcut foarte mult măslinele pane gazdele noastre au fost amabile şi ne-au servit cu o porţie din acest simplu dar minunat fel de mâncare.

A urmat desertul care a fost o imensă surpriză pentru toţi invitaţii: un fel de mâncare nu foarte dulce preparat din piure de castane cu ciocolată neagră, mure, coacăze roșii, mentă și violete la care ni s-a recomandat vinul roșu al serii: Lecram 2017 de la Crama Corcova, un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, sec, 13,5 vol. Alc., maturat un an la barrique.


Fără îndoială cuvintele mele sunt de prisos, ca să vă convingeţi de cele povestite treceţi pe la Olive şi veţi mai reveni acolo în mod sigur.

Niciun comentariu: