sâmbătă, 25 iunie 2022

Am fost la Marea Grădinareală



Reiau un subiect despre care am postat zilele trecute şi anume nevoia noastră de a trăi într-un mediu cât mai curat şi nepoluat.

Go România a lansat ieri în spatele parcului Nicolae Romanescu proiectul Grădina Utilitară Craiova.

Ideea este mai veche şi îmi aminteşte de anii 80 când in România  din cauza lipsurilor de magazine o mare parte dintre locuitorii de la oraş cultivau în faţa blocului legume, flori sau viţa de vie.

 În ziua de azi cel puţin în Craiova de îngrijirea spaţiilor din jurul blocurilor se ocupa Primăria Craiova însă nu cred că dacă vreun locatar începe să cultive anumite plante în aceste spaţii există  vreo problemă.

Grădina urbană este un spațiu situat în interiorul unei oraș, în care sunt cultivate plante aromatice sau medicinale, sau pur și simplu plante pentru consumul unei gospodării. 

Conceptul impune ca speciile cultivate să fie cât mai diverse, iar din fiecare specie să nu fie cultivat un număr foarte mare de plante.
 
Cu alte cuvinte, contează diversitatea și cantitatea culturilor.

Grădinile urbane au apărut în anii 60, odată cu dezvoltarea mișcării ecologiste.
 
În România din păcate, conceptul este foarte puțin utilizat, în special din cauza presiunii afacerilor imobiliare, a mentalităţii locuitorilor şi a indiferenţei autorităţilor.

Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul privind acest proiect care îşi propune să facem fiecare din oraşul nostru un oraş mai curat şi mai frumos.

Fotografii interesante de la eveniment găsiţi pe pagina colegului meu Daniel Botea.

FELICITARI RAZ pentru eveniment!!!

   

Niciun comentariu: