joi, 16 mai 2024

DEDICATĂ LOR, BĂRBAȚILOR




Lor - cei pe care de cele mai multe ori nimeni nu ii intreaba cum sunt, cum se simt, cum le-a fost ziua, daca isi doresc o conversatie, daca simt nevoia sa se odihneasca, daca au nevoie de un spatiu doar al lor, o clipa, in care sa fie singuri, doar ei cu ei.
Lor - pentru ca si ei doresc sa fie admirati, pretuiti, respectati si recunoscuti de femeile lor.
Lor - cei care de atat de multe ori isi tac tristetile, nesigurantele, frustrarile, anxietatile, temerile, greselile, stangaciile.
Lor - cei care s-au transformat in roboti, simpli furnizori, carora nimeni nu le vede efortul, sacrificiile, efortul de a da tot ce e mai bun in casa lor.
Lor - cei care incearca sa-si controleze emotiile, pentru ca nimeni sa nu-i vada plangand. Fiindca au crescut intr-o lume care i-a invatat ca ei nu trebuie sa planga, pentru simplul fapt ca sunt barbati.
Lor - cei care e musai sa fie curajosi, puternici, in momentele in care in interiorul lor simt cea mai profunda tristete, cand se simt coplesiti, cand sufera, incercand sa se elibereze de tumultul vreunei furtuni traite si au nevoie, chiar au nevoie, sa fie intelesi.
Lor - caci si ei au suferit dezamagiri, au fost inselati, au suferit infidelitati care le-au sfaramat inima.
Lor - caci si ei simt ca au nevoie sa fie salvati, protejati, mangaiati, rasfatati, sa li se intinda o mana care sa-i sprijine, sa li se ofere un umar pe care sa poata sa planga, o imbratisare, un sfat, un ..."te iubesc!, totul va fi bine!".
Ei nu sunt doar imaginea mascului dur care le rezolva pe toate, care tot timpul trebuie sa munceasca.
Emotional, ei de asemenea sunt sensibili, ei de asemenea vor sa-si exprime emotiile, sa fie acceptati, recunoscuti, iubiti si respectati.
Ei de asemenea, au nevoie de mostre de iubire, de detalii, de rasfat, etc, etc, etc...
Nu trebuie sa fie ei intotdeauna cei care trebuie sa dea siguranta, sa se implice, sa promita, sa plateasca facturi, sa invite la plimbare, la cina, la restaurant, sa ofere flori, sa cucereasca si sa preia conducerea mereu in iubire.
Ei, de asemenea, au si ei o inima in care incape o lume plina de cea mai profunda iubire si toate emotiile ei.
~ My Moon

Niciun comentariu: