luni, 30 ianuarie 2023

Film: RAMON

Mulţi români nu cred că există umor sau rating la un film sau o emisiune dacă nu există nuditate, vulgaritate, misoginism, trivialitate, obscenitate şi alte asemenea caracteristici care au invadat de mulţi ani emisiunile tv, piesele de teatru şi filmele.

Aseară am văzut la INSPIRE CINEMA din Electroputere Mall împreună cu blogoltenii şi o parte din echipa filmului comedia Ramon.



Nu mai văzusem de mult la cinema o comedie decenta la care să aud în sala hohote de râs ca pe timpuri la filmele cu Louis de Funes.

Pavel Bartos a crezut în acest proiect şi sunt convins că un film independent că acesta va avea succes.

Filmul Ramon este o comedie simpatică şi în acelaşi timp o poveste de dragoste despre un om cu valori morale ridicate  plecat în jungla urbană a capitalei să îşi găsească marea dragoste.

Iar uneori dragostea poate fi găsită acolo unde nu visezi niciodată.

duminică, 29 ianuarie 2023

Degustare cu vin pelin de la Vanju Mare

A-48-a degustare de vinuri a avut loc joi în restaurantul C House Milano din Craiova fiind organizată ca de obicei de Asociaţia Bloggerilor Olteni vinurile fiind prezentate în asociere cu brânzeturile de la Delaco.

Am avut ocazia să degustăm 4 vinuri pelin de la Crama de la Vânju Mare unde sunt cultivate 133 de hectare de vie, crama despre care sincer nu ştiam mai nimic până în seara degustării.


Prezent la degustare Ion Gârniţa, proprietarul cramei Domeniile Vânju Mare, ne-a furnizat amănunte despre crama şi soiurile plantate astfel:


Zona viticolă Vânju Mare Oreviţa face parte din regiunea viticolă Dealurile Munteniei şi Olteniei şi este situată în judeţul Mehedinţi pe „paralela vinului” (44–45° lat. N), la fel ca cele mai vestite zone viticole din Europa: Bordeaux, Burgundia, Piedmont.

Soiurile de struguri care se găsesc în plantaţie sunt următoarele:

Feteasca Neagră (18 ha),

Tămâioasa Românească (24 ha),

Cabernet Sauvignon (23 ha),

Merlot (17 ha),

Sauvignon Blanc (25 ha),

Chardonnay (12 ha),

Riesling Italian (9 ha),

Syrah (5 ha).

Producția anuală medie de struguri este de 1.200.000 kg, din care se obțin aproximativ 800.000 L de vin alb, roşe şi roșu.

Prelucrarea primară se face cu utilaje din oțel inoxidabil și prese cu presiune controlată iar fermentarea se desfășoară în fermentatoare verticale și rotoare cu temperatura controlată, pentru toate tipurile de vinuri.

Centrul de vinificație este dotat cu o linie automată de îmbuteliere pentru sticle de 750 ml cu închidere cu dop de plută, o instalație semiautomată pentru îmbuteliere sticle de 250 ml cu închidere cu capsule tip Pilfer și o instalație semiautomată pentru îmbuteliere sistem Bag-In-Box.

Vinurile sunt comercializate atât prin reţeaua proprie de magazine cât şi prin intermediul unor importanţi distribuitori specializaţi și retaileri, astfel asigurându-se trasabilitatea pe întreg lanţul alimentar, “din vie până la pahar”.



Despre pelin ştiam câte ceva din copilărie când era utilizat ca leac împotriva viermilor intestinali sau pentru corectarea vinurilor acre sau cu gust de butoi.

Artemisia absinthum, sau popular Pelin, este o plantă perenă folosită din cele mai vechi timpuri, în medicina umană pentru proprietățile digestive. Planta, macerată în vin de calitate obținut după o rețetă originală, face din acesta un pelin ce poate fi apreciat fără rezerve de către toți cei care doresc să încerce ceva nou.

Acestea au fost asocierile de la degustare:

Vin pelin alb, demisec + Caşcaval Sofia Delaco,



Vin pelin rose, demisec + Emmentaler Delaco,



Vin pelin alb, demidulce + Havarti Castello,



Vin pelin rose, demidulce + British Cheddar Delaco D’Exceptie.



Am preferat vinurile demiseci dar din cauza brânzei şi asocierii mai bune am votat combinaţia a-3-a chiar dacă nu am fost tras câştigător la sorţi.



Havarti este o brânză daneză aromată şi cremoasa, obţinută din lapte de vacă.

Numele provine din anul 1852, din regiunea Havarthigaard în Øverød, unde Hanne Nielsen avea o fabrică modernă de brânzeturi. Este maturata timp de 2-3 luni minimum.

Havarti era în mod tradițional o brânză cu coajă, dar cea modernă nu este, având acum coajă spălată, fapt care contribuie la aroma subtilă. Este” coptă” la interior, având o suprafață netedă și ușor strălucitoare, cu o cremă de la pal, până la culoare galbenă, în funcție de tip. Are deschideri foarte mici și neregulate numite ochi distribuiți, pe toată suprafața.

Havarti are o aromă de unt și poate fi oarecum picantă, în soiurile mai puternice, la fel ca brânza elvețiană. De obicei, se maturează aproximativ trei luni, deși, când brânza este mai veche, devine sărată și are un gust de alune. Când este lăsată la temperatura camerei, brânza tinde să se înmoaie rapid. Sunt disponibile variante aromate de havarti, cum ar fi merișorul, usturoiul, mărarul, busuiocul, nucă de cocos, smântâna, arpagicul, baconul, ardeiul roșu și jalapeno.

La final pot spune că am avut plăcerea să degust câteva vinuri bine făcute iar cei interesaţi le pot găsi în reţeaua Kaufland ultimele 2 produse (deocamdată) la preţuri decente.

Fotografiile au fost realizate de colegul nostru Ion Mihaescu.


vineri, 27 ianuarie 2023

Taximetriști

 


Taximetriști, comedia regizată de Bogdan Theodor Olteanu, a ocupat primul loc în topul încasărilor obținute de filmele românești, odată cu lansarea sa în cinematografe, și al doilea loc în box-office după „Avatar: Calea apei”. Cele două filme sunt distribuite de Forum Film România. La începutul acestei săptămâni, Taximetriști înregistrase încasări de 1.038.308,00 de lei.
Filmul a avut premiera pe 20 ianuarie. Până în prezent au avut loc proiecții speciale, alături de o parte din membrii echipei filmului, la Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Timișoara, Craiova, Pitești, Constanța, Brăila, Galați. Caravana continuă cu proiecțiile speciale de la Iași (Cinema City Iulius Mall, 27 ianuarie, de la 19:00), Piatra-Neamț (Cinema Mon Amour, 28 ianuarie, de la 18:30), Bacău (Cinema City, Arena Mall, 29 ianuarie, de la 19:00), Focșani (Happy Cinema, Focșani Mall, 30 ianuarie, de la 18:30).
„Nu ne-am gândit vreodată la o continuare, dar faptul că absolut în fiecare sală am fost întrebați despre asta și că oamenii ne-au spus <<vrem mai mult>> ne face să ne întrebăm dacă nu ar trebui să lăsăm deschisă, măcar în mintea noastră, posibilitatea unui Taximetriști 2. Sau doar să ne bucurăm că atât de mulți oameni vor <<mai mult>>”, spune regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

joi, 26 ianuarie 2023

„Liliacul”, la Opera Română Craiova

 Opera Română Craiova îi invită în această săptămână pe iubitorii muzicii la o reprezentație specială a operetei „Liliacul” de Johann Strauss (fiul), care va avea loc în sala Cercului Militar din Craiova, sâmbătă, 28 ianuarie 2023, de la ora 19.00.

O noapte de bal de neuitat și un veritabil carusel de identități greșite și răzbunare malițioasă, „Liliacul” este cel mai îndrăgit, strălucitor și așteptat spectacol al începutului de an.


Memorabilele pagini muzicale ale îndrăgitei creații a lui Johann Strauss (fiul) vor fi interpretate în această săptămână de o distribuție de excepție. Alături de Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru, melomanii îi vor putea asculta în rolurile principale pe soliștii: Renata Vari (Rosalinde), Bogdan Zahariea (Gabriel von Eisenstein), Ion Timofti (Alfred), Mariana Bulicanu (Adele), Lilia Istratii (Prințul Orlofsky), Ioan Cherata (Dr. Falke) și Sorin Drăniceanu (Frank). În rolul gardianului Frosch, îndrăgitul actor craiovean Daniel Cornescu va întregi atmosfera plină de haz a spectacolului, alături de artiștii Gabriel Marciu (Dr. Blind), Cristian Fofucă (Iwan) și Andreea Vasile (Ida).

Biletele sunt disponibile online:

http://bilete.operacraiova.ro/ro/show/87/detail

sau la agenția de bilete a Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

Spectacolul Operei Române Craiova este realizat cu sprijinul Primăriei Craiova și al Consiliului Local Municipal.

miercuri, 25 ianuarie 2023

Coduri secrete Netflix

https://playtech.ro/stiri/codurile-secrete-de-pe-netflix-asa-vei-avea-acces-la-filme-ascunse-pe-care-nu-le-poate-accesa-orice-abonat-646699

marți, 24 ianuarie 2023

vineri, 20 ianuarie 2023

Sugestii

TUTUROR CELOR CARE AVEM INTRE 40-90:
CÂTEVA SUGESTII SIMPLE SI UTILE PENTRU TOȚI.

  *Verificați întotdeauna*:
  👂🏾 *1* .  Colesterolul
  👂🏾 *2* .  Glicemia
  👂🏾 *3* .  Trigliceridele
  👂🏾 *4* .  Tensiunea arterială

  *Minimizează*:
 😱 *1* .  Sare
 😱 *2* .  Zahăr
 😱 *3* .  Alimente bogate în grâu
 😱 *4* .  Lactate
 😱 *5* .  Produse procesate.

  *Mâncare necesară*:
 📍 *1* .  Legume
 📍 *2*.  Fructe
 📍 *3*.  apa
 📍 *4*.  Sport

  *Trei lucruri pe care trebuie să încercăm să le uităm*:
 👆🏿 *1* .  Varsta noastra
 👆🏿 *2* .  Trecutul nostru
 👆🏿 *3* .  Plângerile noastre

  *Trei lucruri esențiale*:
 ❤️ *1* .  Rudele/Prietenii/Tovarășii Noștri;
 ❤️ *2* .  Gândurile noastre pozitive;
 ❤️ *3* .  O casa curata si primitoare.

  *Trei lucruri de bază*:
 🌹 *1* .  Zâmbește mereu/Râzi
 🌹 *2* .  Fă o activitate fizică regulată în ritmul tău
 🌹 *3* .  Verificați și controlați-vă greutatea

  *Șapte lucruri esențiale*:
 🌹 *1* .  Nu așteptați să vă fie sete pentru a bea apă;
 🌹 *2* .  Nu aștepta să-ți fie somn pentru a dormi;
 🌹 *3* .  Să nu așteptăm să fim obosiți să ne odihnim;
 🌹 *4* .  Nu așteptați să vă faceți rău pentru a face examinări medicale;
 🌹 *5* .  Nu aștepta minunile pentru a avea încredere în Dumnezeu;
 🌹 *6* .  Să nu ne pierdem niciodată încrederea în noi înșine
 🌹 *7* .  Să fim pozitivi și să păstrăm mereu speranța într-un mâine mai bun...

joi, 19 ianuarie 2023

Un nou film românesc despre taximetrişti şi poveşti spuse sau întâmplate în taxiuri.

Nu cred că există om să nu fi mers vreodată cu taxiul şi să fi fost martor la întâmplări ciudate sau amuzante.

Acum ceva timp când în Craiova existau pe taxi inclusiv autoturisme Tico, Matiz sau Damas trebuia să merg la o petrecere împreună cu alţi 3 prieteni toţi având peste 100 de kg.

Am urcat într-un autoturism Matiz moment în care maşina s-a lăsat mult aproape atingând carosabilul fapt pentru care şoferul ne-a rugat frumos să căutăm o maşină mai mare adecvată pentru gabaritul nostru.

Filmul despre care vreau să spun câteva cuvinte se doreşte a fi o comedie care prezintă viaţa de noapte din Bucureşti văzută de 2 taximetrişti: Lică şi Liviu.

Realizatorii şi-au propus să facă un film de public fără misoginie, homofobie și glume proaste tocmai de accea sunt curios să merg şi să văd acest film.

Filmul este o ecranizare a piesei de teatru cu același nume, aflate în repertoriul teatrului Apollo 111 din 2018.

Cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Bogdan Theodor Olteanu are în distribuţie următorii actori: Alexandru Ion (“Portretul luptătorului la tinereţe”, “Las Fierbinţi”), Ronaldo Matsangos (“Hârtia va fi albastră”, “Sieranevada”), Maria Popistașu (“Marţi după Crăciun”, “Întregalde”), Victoria Răileanu (“Vlad”), Monica Bârlădeanu (“Despre oameni și melci”, “Moartea domnului Lăzărescu”, “Closer to the Moon”), Andi Vasluianu (“Sieranevada”, “Umbre”, “Despre oameni și melci”) sau Cosmin Nedelcu (Micutzu). Cu apariţii speciale sunt prezenţi Adrian Nicolae (“Lumea e a mea”, “Mia își ratează răzbunarea”) și rapperul Spike.






Luni, 23 Ianuarie are loc la Craiova o proiecţie specială a comediei Taximetrişti la Inspire Cinema VIP Electroputere Parc, de la ora 18:30.

Vor participa regizorul Bogdan Theodor Olteanu, scenaristul Adrian Nicolae, alături de actorii Rolando Matsangos şi Vlad Ionuţ Popescu.


Vă aşteptam la film!




miercuri, 18 ianuarie 2023

Degustare de vinuri la Centrul Cultural Polonez din Craiova

Am început nou an cu multe şi diversificate evenimente şi aş aminti Concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Craiova, manifestările dedicate Zilei Culturii Naţionale şi două degustări de vinuri; una la nea Doru cu vinuri de Urlaţi şi cea de-a doua la Centrul Cultural Polonez din Craiova cu vinuri de Sâmbureşti şi brânzeturi poloneze.

Acestea au fost combinaţiile de la degustarea cu brânzeturi poloneze şi vinuri olteneşti:

1. Sauvignon Blanc + Podlaski
2. Chardonnay + Kurpiowski
3. Feteasca Neagră + Golka
4. Cabernet Sauvignon + Polish Bleu


Despre brânzeturile aduse de prietenii polonezi pot spune că au fost de calitate şi pot fi descrise pe scurt astfel:


Podlaski este o brânză destul de moale, cu un gust uşor acid motiv pentru care a fost aleasă împerecherea cu Sauvignon-ul Blanc de Sâmbureşti, un vin cu aciditate mare şi cu un mic rest carbonic.

Kurpiowski este o brânză cu găuri gen Emmentaler, iar gustul dulceag şi sărat şi a fost asociată din acest motiv cu un Chardonnay de Sâmbureşti. Chardonnay este un vin care înţelege femeile dar pot spune că într-o asociere corectă se înţelege bine cu toată lumea. Evident s-a înţeles bine şi cu brânză poloneză

Gołka este o brânză poloneză obţinută din lapte de vacă, care apoi este afumată. Înainte de măturare şi afumare bucăţile de brânză moale sunt puse în forme de lemn cu diverse motive, care se vor impregna în brânză.

Polish Bleu este o brânză cu mucegai alb şi albastru. Mucegaiul alb este vizibil la exterior, iar vinişoarele de mucegai albastru se văd în interior.

Este un fel de Brie au Bleu însă cu gust multă mai pronunţat de ciuperci în mucegaiul alb. Este mai puţin grasă, deoarece nu s-a topit deloc la temperatura camerei. Aceasta brânză s-a potrivit foarte bine bine cu un Cabernet Sauvignon de Sâmbureşti combinaţie aleasă de mine la care am fost ales de Magda şi câştigător la tragerea la sorţi.



Cabernet Sauvignon este soiul de vin ideal când vine vorba de îmbunătățirea calităților prin îmbătrânire. Cu trecerea timpului, aroma să distinctă de stafidă neagră poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac și aroma puternică de tanin se va înmuia astfel considerabil.

În România se cultivă îndeosebi în podgoriile Dealu Mare, Odobești, Miniș-Măderat, Murfatlar, iar în Republica Moldova la Purcari.
Boabele de Cabernet Sauvignon sunt mici, sferice, cu o peliculă groasă și foarte dură. Această duritate face ca strugurii să fie relativ rezistenți la boli și stricăciuni, trecând de ploile de toamnă fără prea mari pagube. Este un soi cu maturizare medie spre târzie. Aceste caracteristici, împreună cu aroma să atrăgătoare au făcut din Cabernet Sauvignon unul dintre cele mai populare varietăți de vin roșu din lume.

De obicei, vinurile Cabernet Sauvignon au un miros de stafidă neagră, cu un iz de ardei gras verde, variind în intensitate funcție de condițiile climatice, practicile viticultorilor și tehnicile de vinificație. Climatul și perioada culesului, care sunt fie prea reci sau prea călduroase, solurile bogate și fertile, prea puțină expunere solară, culesul precoce și macerarea prelungită sunt factori ce pot duce la un caracter vegetativ, prea puțin fructuos al vinului astfel obținut. Valoarea sa gustativă se intensifică după minim 18 luni de păstrare. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Cabernet-Sauvignon).

Atunci când bei este importanta hidratarea, la fiecare pahar de vin băut recomand să fie consumat separat minim un pahar de apă.
Noi am consumat apa de la AQUA Carpatica, însă se poate consuma orice fel de apă plată.


Atmosfera a fost atât de plăcută încât ne-am propus ca luna viitoare să ne reîntâlnim la o degustare de votcă poloneză asociată obligatoriu cu o ciorbă de burtă tradiţională românească.


HAI NOROC!

joi, 12 ianuarie 2023

Cântec de leagăn prin ierburi bătrâne



cântec de leagăn prin ierburi bătrâne - Camelia Radulian


Hai cu mine iar în anii
prinși de iedere cu ață
unde soarele-i un nastur
descheiat în altă viață
unde liniștea-i o fată
turnând zile în pahar
într-un han în care plouă
cu cenuși de chihlimbar

unde mâinile sunt miercuri
și-ntorc cercurile-n cercuri,
tulburi, ochii-n albe vineri,
cearcănele-n leii tineri
iarba-n câmp, roua pe gineri

vino-mi iar, cu păr ca grâul,
de etern fiindă vară
unde multului, deplinul
Dumnezeu îi pune scară;

Hai, mieriu și verde-n iris
hai, copil visând hotare
fii Duminică-ntre gene
pe opt păsări călătoare,
pe doi fulguri de zăpadă,
pe trei tufe de mărare;

Îți voi scrie o poveste
pe-o căruntă înserare.
Patru foșnete-n livadă
îți voi da din calendare

și, de-mi va mai fi suflarea,
cinci bănuți, când vei fi mare.

marți, 10 ianuarie 2023

Câteva vorbe despre seminţele prăjite şi alte produse de la Shampion

Vă amintiţi cum ronţăiam seminţe înainte şi în timpul meciului pe stadioane?

Pe vremuri cumpăram seminţe de la vânzători ambulanţi care vindeau aceste produse prăjite în condiţii dubioase folosind paharele cu fund dublu sau recipiente folosite de la medicamente.

În prezent a dispărut vânzarea ambulanta a seminţelor însă obiceiul ronţăitului s-a menţinut la români ba chiar a devenit sport naţional.

Cu câteva zile înainte de Crăciun colegii mei au participat la o degustare atipică de seminţe prăjite asociate cu bere artizanală.

Zilele trecute am primit şi eu câteva mostre de la managerul firmei Shampion deoarece nu am reuşit să particip la degustare fiind plecat din Craiova şi vreau să povestesc câte ceva despre acest lucru.

Seminţele provin din Bulgaria şi tot acolo sunt prăjite. Firma Shampion le aduce în depozitul de lângă Craiova şi le distribuie în România.

Cu toate că mie personal mi-ar fi plăcut că produsele să fie româneşti au fost preferate seminţele bulgăreşti pentru motive ce ţin de calitatea acestora, cantitate şi proximitate.

Termenul de garanţie este de 6 luni, însă pentru a simţi mirosul de proaspăt prăjit se recomandă consumul în primele 30 de zile de la ambalare. Ambalajul steril le menţine în siguranţă 6 luni, însă uleiul din seminţe îşi pierde prospeţimea şi savoarea pe măsura trecerii timpului.

Firma distribuie seminţe din anul 2008 şi anume seminţe negre cu sare sau fără sare.

Între timp Shampion a ajuns la un portofoliu de 20 de produse pe bază de seminţe de floarea soarelui, seminţe de dovleac şi alune, în diferite gramaje.


Cum se degusta seminţele prăjite?

Evaluarea vizuală ar trebui să înceapă chiar de la magazin, prin citirea pe ambalaj a datei de prăjire a seminţelor iar la deschiderea pungii trebuie să simţi un miros de prăjit proaspăt, asemănător celui de seminţe sau alune proaspăt scoase din cuptor.

Seminţele care trebuie să fie întregi şi alungite şi să aibă coaja subţire

Lăudabilă este grija celor de la Shampion pentru prospeţime şi pentru reciclare pentru că dacă aduceţi 30 de pungi Shampion goale la magazinul de la care le-aţi cumpărat, primiţi 2 pungi mici de seminţe.

Succes la ronţăit!


miercuri, 4 ianuarie 2023

Cine moare

Un poem care v-ar putea influența deciziile. Care v-ar putea schimba viața. Și poate n-ar fi rău să o facă...
Deși în lumea internetului acest poem este atribuit lui Pablo Neruda, autorul său real este Martha Medeiros, scriitoare și jurnalistă de origine braziliană. În varianta originală, publicată în anul 2000, cu titlul „A morte devagar”, poemul nu are ultima strofă, chiar daca variantele în limba română o includ. În ciuda faptului că nu se cunoaste paternitatea strofei finale, versurile  acesteia sunt deosebit de frumoase și le-am atașat poemului inițial.

Cine moare

''Moare câte puțin cine se transformă în sclavul obișnuinței,
urmând în fiecare zi aceleași traiectorii;
cine nu-și schimbă existența;
cine nu riscă să construiască ceva nou;
cine nu vorbește cu oamenii pe care nu-i cunoaște.

Moare câte puțin cine-și face din televiziune un guru.
Moare câte puțin cine evită pasiunea,
cine preferă negrul pe alb și punctele pe „i” în locul unui vârtej de emoții,
acele emoții care învață ochii să strălucească,
oftatul să surâdă și care eliberează sentimentele inimii.

Moare câte puțin cine nu pleacă atunci când este nefericit în lucrul său;
cine nu riscă certul pentru incert pentru a-și îndeplini un vis;
cine nu-și permite măcar o dată în viață să nu asculte sfaturile „responsabile”.

Moare câte puțin cine nu călătorește;
cine nu citește;
cine nu ascultă muzică;
cine nu caută harul din el însuși.

Moare câte puțin cine-şi distruge dragostea; cine nu se lasă ajutat.
Moare câte puțin cine-și petrece zilele plângându-și de milă și detestând ploaia care nu mai încetează.

Moare câte puțin cine abandonează un proiect înainte de a-l fi început;
cine nu întreabă de frică să nu se facă de râs
și cine nu răspunde, chiar dacă cunoaște răspunsul.

Evităm moartea câte puțin, amintindu-ne întotdeauna că „a fi viu” cere un efort mult mai mare decât simplul fapt de a respira.
Doar răbdarea cuminte ne va face să cucerim o fericire splendidă.
Totul depinde de cum o trăim…''

Fiți fericiți!

Discursul de anul nou al Papei Francisc a fost pur și simplu INCREDIBIL!
 
"Puteți avea defecte, puteți fi neliniștiți și chiar supărați, dar nu uitați că viața voastră este cea mai mare companie din lume." Doar tu poți să o împiedici să eșueze. Ești apreciat, admirat și iubit de atât de mulți. Amintește-ți că a fi fericit nu înseamnă să ai un cer fără furtună, un drum fără accidente, o slujbă fără efort, o relație fără dezamăgiri.

"A fi fericit înseamnă să găsești putere în iertare, speranță în bătălii, siguranță în frică, iubire în discordie." Nu înseamnă doar să te bucuri de zâmbet, ci și să reflecte tristețea. Nu este vorba doar de a sărbători succesul, ci și de a învăța din eșecuri. Nu e vorba doar de a te simți fericit cu aplauze, ci de a fi fericit în anonimat. Fericirea nu este o soartă a destinului, ci o realizare pentru cei care pot călători în interiorul lor.

"A fi fericit înseamnă să nu te mai simți victimă și să devii autorul propriului destin." 

"Este a merge prin deșerturi, dar a fi capabil să găsești o oază în adâncul sufletului tău. Înseamnă să-i mulțumești lui Dumnezeu în fiecare dimineață pentru miracolul vieții. A fi fericit înseamnă să nu-ți fie frică de sentimentele tale și să poți vorbi despre tine însuți. Să ai curajul de a auzi un "nu" și să găsești încredere în critici, chiar și atunci când acestea sunt nejustificate.
Înseamnă să-ți îmbrățișezi copiii, să-ți îmbrățișezi părinții, să petreci clipe poetice cu prietenii, chiar și atunci când aceștia ne rănesc.

"A fi fericit înseamnă să lași să trăiască creatura care trăiește în fiecare dintre noi, liberă, veselă și simplă." Aveți maturitatea de a putea spune: "Am făcut greșeli". Să ai curajul de a spune "îmi pare rău" Este să ai sensul de a spune "am nevoie de tine". Este să ai capacitatea de a spune "Te iubesc". Fie ca viața ta să devină o grădină de oportunități fericite... ca primăvara să fie un iubitor de bucurie și iarna un iubitor de înțelepciune.

"Și când faci o greșeală, ia-o de la capăt". Pentru că numai atunci te vei îndrăgosti de viață. Vei descoperi că a fi fericit nu înseamnă să ai o viață perfectă. Dar folosește lacrimile pentru a iriga toleranța. Folosește-ți înfrângerile pentru a-ți antrena răbdarea.

"Folosește-ți greșelile cu seninătatea sculptorului. Folosiți durerea pentru a vă conecta la plăcere. Folosiți obstacolele pentru a deschide ferestrele inteligenței. Nu renunțați niciodată... Mai presus de toate, nu renunțați niciodată la oamenii care vă iubesc. Nu încetați niciodată să fiți fericiți, pentru că viața este un spectacol uimitor. ".

 PAPA FRANCISC

duminică, 1 ianuarie 2023

Mai sunt din ăştia care se tem că ne bagă cip-uri în vaccin?

Cip. Cirip.
Mai sunt din ăştia care se tem că ne bagă cip-uri în vaccin? Vă temeţi că ne bagă cip-uri în orice? Că ajung să ne controleze prin asta? Hai, că sunteţi simpatici. Adică chiar nu v-aţi prins că ne-au cipat de mult? Că ne controlează pas cu pas de ani de zile? Mai mult, ne-am cipat noi înşine. De bună voie şi nesiliţi de nimeni. Am şi plătit pentru asta. Ba chiar plătim lunar. Mai suntem şi dependenţi de cip-urile noastre. Şi n-am renunţa nici morţi la dependenţa noastră. Pentru că, dragii mei, telefoanele noastre mobile ce credeţi că sunt?
Normal că ştiu în orice moment unde ne aflăm. Doar le-o spunem noi înşine. Şi nici nu e nevoie, e suficient să avem telefonul asupra noastră. Şi îl avem mereu, desigur. Normal că ne cunosc preferinţele. Că toţi facem comenzi online. Normal că ne cunosc starea de sănătate. Cu toţi căutăm simptome pe google. Normal că ştiu unde ne petrecem vacanţele. Că ne lăudăm pe Instagram. Şi ce şi unde mâncăm. Că dăm share singuri. Sigur că ne cunosc simpatiile şi antipatiile, personale sau politice. Doar toţi avem Facebook, nu? Când Orwell imagina un Big Brother care ne urmăreşte clipă de clipă şi care ne controlează fiecare pas nu s-a gândit la această formă perversă de control prin care toţi colaborăm şi ne lăsăm seduşi de Big Brother. Că o vom face cu naivitate, cu supunere, bunăvoinţă, cu mândrie chiar. O tiranie participativă. Aş zice să ne fie de bine, dar... mă tem că e prea târziu.(Marilena Dumitrescu)