luni, 28 noiembrie 2022

O seară magică la Filarmonica Oltenia Craiova încheiată cu vinuri de la Domeniile Averești

Nu toate serile sunt magice, fiecare om alege ceea ce este mai frumos şi mai bun pentru el. După cum spunea un bun prieten de-al meu care scrie eseuri despre fericire citându-l pe Socrate: "În fiecare om sălăşluieşte un soare. Totul e să-l lăsăm să ardă!". Sau să strălucească... nu-i aşa?

Joi seară pentru craiovenii melomani şi nu numai la Filarmonica Oltenia din Craiova au fost prezenţi cu turneul "Wind, Water, Earth" soliştii Alexandru Tomescu (vioara), Ştefan Cazacu (violoncel) împreună cu frumoasa şi talentata pianistă Sânziana Mircea.




Fiecare eveniment la care se prezintă aceşti solişti este original, unic şi memorabil încât prezenta la un astfel de recital sau concert este obligatorie pentru orice iubitor de muzică bună.

Mai ales că nu în fiecare zi avem ocazia să ascultăm cum sună o vioară Stradivarius.

La eveniment a fost prezent şi compozitorul Dan Popescu care împreună cu soliştii la finalul evenimentului au stat de vorbă în foaier cu publicul prezent, au făcut fotografii şi au dat autografe celor care au achiziţionat cd-ul cu lucrările cântate în sala filarmonicii.

După un astfel de eveniment eveniment fascinat de muzică şi interpretarea de excepţie a celor 3 solişti am alergat (vorba vine) la restaurantul C House Milano pentru a participa la degustarea de vinuri programată sau ce mai rămăsese din aceasta deoarece începuse la aceeaşi oră cu primul eveniment.

Din fericire pentru întârziaţi (că am fost cel puţin 4 persoane) organizatorii ne-au păstrat câte puţin din vinurile şi brânzeturile servite anterior astfel încât chiar dacă a fost "pe repede înainte" am reuşit să îmi fac o idee despre toată gama de vinuri şi brânzeturi propuse degustării:

1.Nativus Rose Merlot sec + Camembert Ile de France

2.Herb Busuioacă de Bohotin sec + Aperifrais Ile de France, Provence şi Cote D'Azur,

3.Herb Tamâioasă Românească şi Sauvignon Blanc demisec + Cheddar DeSenvis Delaco,

4.Nativus Fetească Neagră + Caşcaval Sofia Delaco,

5.Regal Cabernet Sauvignon + Gorgonzola Delaco D'Excepţie.


A fost foarte greu să mă decid care combinaţie este cea mai potrivită gustului meu fapt pentru care eu recomand oricare dintre vinuri sau brânzeturi depinde de stare, companie sau loc, nu aveţi cum să greşiţi alegerea.

Eu am ales combinaţia 3 şi Iulian a avut mâna fermecată şi la tragerea la sorţi am câştigat o sticlă cu vin şi un pachet de brânză.






Pentru acest vin strugurii au fost recoltați manual cu multă grijă, având un conținut de zahăr de minim 195g/l., apoi au fost desciorchinați fără zdrobire. 

Boabele de struguri au fost răcite la o temperatură de 10° C și apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. Macerarea s-a realizat timp de 10 ore, la temperatura de 12°C pentru soiul Tămâioasă Românească și timp de 6 ore pentru Sauvignon Blanc. 

Decantarea mustului s-a realizat gravitațional la temperatura de 11°C timp de 36 de ore. Fermentarea a avut loc la temperatura de 11°C în tancuri de inox.

Vinul este proaspăt are arome de şoc și ușoare nuanțe florale. În gust se simt notele de nuci și miere polifloră, ușor dulci, bine echilibrate de aciditatea plăcută care dau acestui vin un caracter aparte.

Poate fi servit la 10-12° C, alături de somon, scoici sau sorbet.

Brânza Cheddar, este o brânză naturală, relativ tare, de culoare albă (sau portocalie, dacă se adaugă coloranți precum annatto), cu un gust uneori ascuțit.

Originară din satul englezesc Cheddar din Somerset, brânzeturile de acest stil sunt produse în prezent în întreaga lume.

Fotografiile  de la concert sunt făcute de mine iar cele de la degustare de Ion Mihaescu.

Seara s-a încheiat evident cu fotografia de grup care descrie atmosfera şi starea participanţilor prezenţi la eveniment.


Pe curând!



sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Din nou despre restaurantul Olive

V-am mai povestit recent despre faptul că în Craiova s-a deschis un nou restaurant cu specific mediteranean pe Calea Unirii la nr. 142 şi revin cu o nouă postare deoarece trebuie neapărat să vă povestesc despre o degustare de vinuri care a avut loc luna trecută la acest restaurant ocazie cu care am servit şi câteva preparate care urmează să fie introduse în meniul de toamnă.

Şi de data aceasta George Popescu bucătarul restaurantului ne-a dovedit încă o dată profesionalismul şi priceperea sa în ale gătitului iar de data aceasta a fost acompaniat de către Mihai Soare care a prezentat vinurile şi asocierile culinare pregătite împreună cu George.



Prima surpriză a serii a fost un vin spumant extra dry Pizzolato, din Pinot Grigio iar apoi un Pinot Grigio de la Pirovano la care gazdele ne-au recomandat anşoa alături de sfeclă roşie, ulei de măsline şi ardei.


A urmat un Pinot Grigio roze asociat cu terină din ficat de pui foarte fină pe pat de ceapă murată în zeama de sfeclă roşie încât se poate cita lejer din  Nicolae Labiş: "mâncai şi plângeai".


A urmat o pauză în care ne-a fost servit "Chupito", un shot de castravete pentru a schimba gustul şi a ne da pofta de mâncare în continuare.


Chiar dacă atunci când ni s-a servit felul principal am fost sceptic pot spune că modul în care a fost preparat m-a impresionat: piept de pui peste care au fost așezate brânză Feta, ardei și ceapă trase la tigaie, împreună cu cartofi, salată de rucola, spanac și valeriană, plus o spumă-cremă de usturoi.


După acest apetisant fel de mâncare evident că am băut şi un pahar de vin orange wine sec din 2020 produs în podgoria Miniş Maderat.


Deoarece la vizita anterioară ne-a plăcut foarte mult măslinele pane gazdele noastre au fost amabile şi ne-au servit cu o porţie din acest simplu dar minunat fel de mâncare.

A urmat desertul care a fost o imensă surpriză pentru toţi invitaţii: un fel de mâncare nu foarte dulce preparat din piure de castane cu ciocolată neagră, mure, coacăze roșii, mentă și violete la care ni s-a recomandat vinul roșu al serii: Lecram 2017 de la Crama Corcova, un cupaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah, sec, 13,5 vol. Alc., maturat un an la barrique.


Fără îndoială cuvintele mele sunt de prisos, ca să vă convingeţi de cele povestite treceţi pe la Olive şi veţi mai reveni acolo în mod sigur.

joi, 24 noiembrie 2022

Despre fotbal

Puține lucruri mai vulgare, superficiale, stupide și alienante decât fotbalul există pe Lume...

miercuri, 23 noiembrie 2022

A dat din cap,a zâmbit și a ieșit

.... Mama mi a spus odată că a intrat într-o cameră unde doi prieteni discutau despre ea , nu știau că ea este acolo. A dat din cap,a zâmbit și a ieșit.
...  Mama mi a spus că a avut o prietenă care a vorbit o de rău, nu a știut niciodată că mama a aflat , mama nu a menționat niciodată. Ea a zâmbit și a plecat din această prietenie.
....Mama   mi a spus că are rude care au ales să o scoată din viața lor  , deoarece a dorit să facă o schimbare cu viața ei.A zâmbit, a dat din cap și a plecat.
 Așa că am întrebat o cum a putut să plece pur și simplu de lângă oamenii care au trădat o în timp ce pretinde că sunt prieteni și familia ei?
   Ea a răspuns că de fiecare dată când se afla la o răscruce ca aceea , trebuia să decidă cine va merge mai departe în călătoria ei cu ea.
 Asta i a arătat pe cine poate lua cu ea.
    Așa mi a explicat că nu trebuie să te superi niciodată pe o persoană care te trădează , chiar și în numele prieteniei și familiei.
  Doar pleacă- te cu grație și bucură - te de călătoria ta cu toți oamenii noi pe care Dumnezeu îi pune în locul lor.(de anonim) 

joi, 17 noiembrie 2022

Murim... ca mâine - Magda Isanos

E-asa de trist să cugeti ca-ntr-o zi,
poate chiar maine, pomii de pe-alee
acolo unde-i vezi or să mai stee
voiosi, în vreme ce vom putrezi.

Atâta soare, Doamne,-atâta soare
o să mai fie-n lume dupa noi;
cortegii de-anotimpuri si de ploi,
cu par din care siruie racoare...

Si iarba asta o să mai rasara,
iar luna tot asa o să se plece,
mirata, peste apa care trece-
noi singuri n-o să fim a doua oara.

Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate
gasi atata vreme pentru ura,
când viata e de-abia o picatura
intre minutu-acesta care bate


si celalalt -
si-mi pare nenteles
si trist ca nu privim la cer mai des,
ca nu culegem flori si nu zambim,
noi, care-asa de repede murim.

luni, 14 noiembrie 2022

Aici sunt doar oameni bolnavi



Era un jurnalist cu experiență în teren și ajunsese la cel mai mare Spital de Psihiatrie  din Spania unde se făcea și cercetare. Acolo vorbise cu un reputat psihiatru român să-i ia un interviu și acesta îl aștepta în curtea spitalului. 
În drum spre domnul medic psihiatru, jurnalistul se uita în curtea care părea atât de depresivă prin care se plimbau destul de liniștiți pacienții cu afecțiuni psihice. Psihiatrul văzându-l îngrijorat îi zâmbi și îi zise jurnalistului: "Nu vă temeți, intrați în această curte, adevărații nebuni nu sunt aici, ei sunt dincolo de acea poartă pe care tocmai ați intrat dumneavoastră, aici sunt doar oameni bolnavi..."

#CIE

duminică, 6 noiembrie 2022

11:11

Te-ai uitat vreodată la ceas exact la 11:11?

Sau poate că vezi acest număr pe plăcuțele de înmatriculare sau pe chitanțe.
Te urmărește 1111 peste tot? Dacă este așa, consideră-te foarte, foarte iubit!
11:11 este un portal, pentru tine, pentru a materializa dorințele Inimii tale aproape instantaneu și în mod miraculos.
Este, de asemenea, un mesaj de la Ghizii Spirituali care îți transmit că ei te ajută la fiecare pas.
Fiecare număr are un cod pentru tine, cod care își dezvăluie scopul.
11 este considerat un număr Maestru și, odată cu el, vine un potențial extraordinar.

Geometria sacră a numărului 1.

1 este singurul număr care este complet drept în sus și în jos – ca o coloană, ca o antenă, o conductă directă de la Spirit către Materie, precum și de la Pământ spre Cosmos.
1 este un canal liber de energie.
1 este numărul de inițiere, invenție și începuturi.
Cu acest număr 1, primești informații cu viteza Luminii, sub formă de idei și inspirație.
De fapt, cuvântul „inspirat” înseamnă În – Spirit.
Energia lui 1 se mișcă rapid prin tine și este necesar să fie prelucrată și modelată de tine, pentru a se manifesta.
Atunci când primești inspirație de la Spirit, aceasta se datorează faptului că tu ești vehiculul perfect pentru ca acele idei să devină Creație.
Este în formă de antenă, o conductă între Divin și lumea fizică.

11 este o Poartă de acces către Divinitate

Geometria sacra a lui 11:11 dezvăluie puterea.
Când 1 este dublat în numărul 11, energia este exponențial mai puternică.
Dacă te uiți la forma numărului 11 – ea creează doi piloni, o poartă de acces, un portal; unul prin care tu ești în centrul creării de spațiu, pentru ca tu să fii într-o coloană de Lumină – să fii inspirat, să primești Înțelepciune, Iubire și să fii în aliniere completă cu energia Sursei.
Este dificil să asculți vocea Sufletului și să te predai necunoscutului, dar este necesar pentru ascensiunea Sufletului.

Să fie Lumină

Energia lui 11 creează un curent de Lumină, Înțelegere și Intuiție care este, aproape, electric.
De fapt, cuvântul „LUMINĂ”, se alătură numărului 11 în numerologie, precum și cuvintele „PSIHIC”, și „IISUS”.
Acest lucru îți va da un indiciu cu privire la puterea și potențialul acestui număr.

11:11 este un Portal puternic pentru Manifestare

11:11 se adună până la 4 (1 + 1 + 1 + 1 = 4), care este numărul Pământului, al materiei și al manifestării fizice.
Este un memento că tu co-creezi cu Divinitatea și ai posibilitatea de a manifesta (4), indiferent ce ești inspirat, pentru a crea (1).
11 este un număr Maestru în numerologie.
Nu numai că te învață cum să îți conduci viața, de asemenea, te învață să fii un Maestru de Manifestare.
11:11 este o poarta incredibilă de Lumină și de conexiune Divină directă cu Sursa, care îți permite o manifestare rapidă.
Când te afli în aliniament cu scopul unic pentru care ai ajuns pe planetă și pe care îl împărtășești cu ceilalți, vei fi susținut de Univers în moduri nemăsurabile.
Ușile ți se vor deschide, iar conexiunile vor fi făcute pentru tine, conexiuni care par miraculoase.

Vindecă Trecutul, crează Viitorul 

Dacă ai avut vreodată o sincronicitate, atunci ai experimentat ceea ce înseamnă să ai totul aliniat, unde Spiritul și Materia sunt în armonie; ți-ai făcut o idee despre cum este ca să fii conectat la trecut, prezent și viitor în același timp.
Fizicianul cuantic știe că timpul nu este liniar.
De-a lungul anilor șamanii te-au învățat că îți poți vindeca trecutul și poți visa viitorul în existență.
Aceasta este ceea ce îți arată 11:11.
Avem Universuri paralele (la fel ca liniile paralele ale numărului 11) din trecut, prezent și viitor și le putem concretiza simultan.
Prin eliberarea, în mod conștient, unei părți din încărcătura emoțională a evenimentelor din trecut, tu poți aduce vindecare, chiar Acum.
De asemenea, tu poți îngădui Luminii lui 11 să îți ilumineze viitorul și să transforme energia viitorului tău prin aducerea în prezent, a cât mai multă Iubire pentru tine și pentru ceilalți.

Să fie Lumină

11 te învață că acolo unde există Lumină, există, de asemenea, umbră.
Pe măsură ce tu înaintezi mai mult în puterea ta, devenind din ce în ce mai mult cine ești menit ca tu să fii și tu împărtășești asta cu lumea, ea va aduce la suprafață, cel mai probabil, temerile tale, de asemenea.
Află că asta este, doar, o parte a procesului.
Pe măsură ce tu capeți curajul de a fi mai mult cine ești, tu vei inspira pe mulți alții să facă acest lucru, la fel de bine.
Ce frumoasă va fi planeta aceasta atunci când noi cu toții facem ceea ce suntem destinați să facem, cu Iubire și autenticitate.
Continuă să strălucești! Lumea te așteaptă!

Link original:

Angle Number 1111 – Magical Portal for Manifesting

Şi Dacă


Domnul Nu se plimba prin parc. Era o zi frumoasă, dar lui nu-i plăcea. Ce-mi trebuie mie o zi frumoasă? se întreba domnul Nu. Oricum murim. Pe alee apăru doamna Da. Ei îi plăcea că e o zi frumoasă. Oricum trăim, îşi zise doamna Da. Apoi îl văzu pe domnul Nu şi îi pieri cheful de viaţă. Sunt unii oameni care îţi taie cheful de orice. Aşa era domnul Nu. Acest domn semăna cu o sinucidere. Atunci veni pe alee domnişoara Poate, plimbând un căţel. Sau poate nu-l plimba. Nu ştiu ce-i făcea. Domnişoara Poate era întotdeauna dubitativă. Sau poate doar i se părea. Se opriră cu toţii privind spre lac. Doamna Da scoase nişte pâine din poşetă să hrănească raţele. Domnul Nu îi arătă cu reproş o pancardă pe care scria: Nu hrăniţi animalele! Nu hrănesc animalele, zise doamna Da, Doar păsările. Totuşi, animalul plimbat de domnişoara Poate se repezi şi înghiţi o bucăţică de pâine. Părea flămând. Oricum, nu erau raţe pe lac. Cred că era doar o prejudecată.
 Şi mai erau Dacă şi cu Parcă. Se plimbau în barcă. Se loviră de prejudecata aceea şi barca se duse la fund. La fundul lacului, desigur.. Au murit amândoi ca proştii. Vedeţi? Am zis eu că oricum murim, spuse domnul Nu. Da, spuse doamna Da. Atât.
(Marilena Dumitrescu) 

sâmbătă, 5 noiembrie 2022

Drum lin Nea Radule!

     Astăzi a fost înmormântat unul dintre bunii mei prieteni domnul Radu Sabin Stănculescu. 


Am pierdut un om de o rară omenie, bunătate şi altruism de la care am învăţat numai lucruri bune. Sălile de concert din Craiova vor fi mai pustii fără prietenul meu şi al muzicii. Dumnezeu să-l odihnească în pace!



miercuri, 2 noiembrie 2022

Ziua când nu s-a-ntâmplat nimic

 

Într-o bună zi, la noi în comună nu s-a întâmplat nimic. Bună, vorba vine. Nu era bună deloc. Pentru că așteptările noastre erau altele. Toată lumea ieșise la poartă să vadă ce se întâmplă. Dar degeaba ne uitam în stânga, ne uitam în dreapta, ne uitam în sus, ne uitam în jos. Nimic, nimic. Văzând că pe-afară nu se-ntâmplă nimic, am intrat înăuntru. Înăuntru, întotdeauna se întâmpla câte ceva. Își mai bătea unul nevasta, își mai păruia copilul sau soacra, mai dădea foc la ceva, mai tăia o găină, un vițel, sau măcar iarba. Dar nu. Acum nu se întâmpla nimic. Nevasta, copilul, vițelul, soacra, găina, iarba, toată lumea era bine-mersi. Am dat drumul la televizor. Nimic. Nicio inundație, nicio tornadă, niciun discurs, nicio vedetă bătută sau înșelată de iubit, nicio promisiune electorală, nimic, nimic. Niciun breaking news, nici măcar niște fake news. De obicei noi, oamenii, ne plângem că se întâmplă. Dar iată, ne plângem și când nu se-ntâmplă. Nimic nu ne mai mulțumește. Și totuși, cum e posibil? E simplu.
Nu se-ntâmplă nimic când nu face nimeni nimic.

(Marilena Dumitrescu)