Vineri ca de obicei am fost prezent la Filarmonica Oltenia din Craiova unde am fost martorul unuia dintre cele mai frumoase evenimente muzicale din ultima perioadă, un spectacol pozitiv şi tonic despre care ne vom reaminti multă vreme de acum încolo când vom discuta despre acest gen de spectacole.
Am aşteptat cu mare nerăbdare ocazia de a-i revedea pe Adrian Naidin în Rock the Symphony la Filarmonica” Oltenia” Craiova împreună cu dirijorul Remus Grama.
Pe Adrian Naidin îl mai văzusem recent la Craiova la festivalul deja cu tradiţie Craiova Jazz Festival 2022 iar pe Remus Grama împreună cu trupa Viţa de Vie tot pe scena Filarmonicii Oltenia.
Vorbind despre Adrian Naidin impresionant este ceea ce face acest mare solist cu violoncelul său.
Solistul mi-a mărturisit că violoncelul este un produs german sau olandez fiind instrumentul potrivit pentru el pe care şi l-a dorit dintotdeauna.
Remus Grama violonist în orchestra Filarmonicii din Târgu Mureş şi dirijor la aceeaşi instituţie, impresionant prin statura sa s-a dovedit un personaj foarte amuzant şi spontan reuşind cu succes să ţină spectatorii şi orchestra în priză cu umorul său care poate rivaliza oricând cu cel al unor standupperi de meserie.
Anterior acestui concert la Biblioteca Aman poeta Camelia Radulian a reunit o mulţime de poeţi, scriitori, muzicieni şi actori la evenimentul Boema Culturală a Olteniei ocazie cu care fiecare fiind ziua de Dragobete a ţinut să recite sau spună ceva despre dragoste.
Evenimentul a continuat după ora 19.00 la Sala Maură de la Minerva loc în care am trecut şi eu după ora 22.00 (ora la care am părăsit Filarmonica) şi în care nu mai fusesem de câţiva ani buni. Localul are o formaţie care cânta bine însă pentru gusturile mele muzica s-a auzit cam tare.
În local se simte mirosul de mâncare de la bucătărie care evident se impregnează în haine iar dacă şniţelul vienez servit nu a fost nemaipomenit insă papanaşii au fost delicioşi şi bine preparaţi.
A fost ca o călătorie în timp înainte de 1990, atât din punct de vedere al atmosferei cât şi al meniului.
Marele avantaj al serii a fost faptul că preţurile preparatelor sunt modice pentru un local aflat în centrul oraşului.
Duminică Asociaţia Bloggerilor Olteni a sărbătorit 11 ani de bloggereala gazda noastră fiind Crama 91, în locația Bacolux Craiovița Hotel & Events.
Proprietarii acestui loc s-au străduit să amenajeze vechiul motel comunist Craiovita într-un hotel de lux prevăzut cu restaurant pentru evenimente şi cramă.
Evident că părerile mele privind locurile de cazare sau cele destinate diverselor evenimente sunt bazate pe comparaţia cu locuri similare din alte oraşe sau țări în care mi-am petrecut concediile şi m-aş bucura că acestea să fie la cele mai înalte standarde şi să satisfacă şi cei mai pretenţioşi clienţi.
Bacolux Craiovița Hotel & Events are 3 saloane perfect adaptabile pentru evenimente de amploare. La cerere, salonul Style poate fi amenajat pentru conferințe, prezentări și întâlniri de afaceri. Asistența tehnică este asigurată de gazde. În timpul verii, terasa din grădina de vară devine locul ideal pentru pauzele de cafea cu protocol.
La terasă am mai fost invitați la un eveniment și pot spune ca m-am simțit foarte bine.
Saloanele de la Hotel Craiovița & Events sunt potrivite pentru evenimente de la 60 la 400 de persoane.
Facilități oferite de hotel: Ring de dans, video proiector (la cerere), decorațiuni (aranjament festiv pentru mese, arcade cu flori), parcare păzită.
Mie personal arcada cu flori artificiale albe mi s-a părut oribilă şi kitchioasă cum de fapt mi se par toate florile artificiale iar excesul de alb mi se pare obositor privirii.
Pe de altă parte locurile şi lucrurile foarte albe scot în evidenţă curăţenia sau murdăria.
Evident fiind hotel există şi camere care pot fi închiriate iar pentru miri se pune o camera la dispoziţie gratis.
Noi ne-am întâlnit în cramă, un loc în care cobori cam abrupt, acesta iniţial mi s-a părut cam neaerisit şi sufocant iar persoanele cu dizabilităţi nu au acces.
Cum intră sau ies de acolo femeile insărcinate sau un cuplu cu copil mic în cărucior?
Din păcate ca în majoritatea locurilor unde am fost în Craiova în ultima perioadă în local miroase a mâncare şi când pleci de acolo mirosi ca un bucătar.
Mă întreb dacă mirosul de mâncare sau gălăgia din restaurant se simte/aude în camere...
La platourile de mâncare bogate în cărnuri (prea arse şi uscate pentru gustul meu ),cu ceva mezeluri şi telemea ieftine şi foarte puţine cantitativ şi diversificate alimente vegane s-au servit vinuri de la Sâmbureşti despre care am mai povestit şi cu alte ocazii împreună cu multă apă de la clasicul nostru partener de hidratare AQUA Carpatica.
Ca o concluzie privind gazda noastră pot spune că personalul a fost amabil şi serviabil, aceştia s-au străduit să ne facă să ne simţim bine iar un plus pentru acest loc este curăţenia exemplară.
Amuzamentul serii, partea originală şi cea mai plăcută a după amiezii a fost surpriza promisă de către Iulian care a propus colegilor noştri 4 roluri într-un spectacol lectură (după câteva pahare de vin) ad hoc cu piesa "Ciorapii regelui ARTHUR" de Floyd Dell.
Despre vinurile servite pot spune că ni s-au propus următoarele soiuri/feluri:
1) Sauvignon Blanc,
2) Chardonnay,
3) Roze,
4) Merlot,
5) Cabernet Sauvignon.
Podgoria Sâmbureşti este privilegiată de poziţia strategică pe care o ocupa în zona de tranziţie dintre dealurile getice şi colinele prelungi care alcătuiesc Piemontul Cotmenei. Şi, deşi parte din Podişul Getic, Piemontul Cotmenei prezintă caracteristici de şes, de o netezime surprinzătoare, chiar şi către contactul cu Carpaţii Getici. Astfel, versanţii ei sunt mereu scăldaţi în soarele prielnic nobilelor boabe ale viţei de vie.
Plantaţiile viticole sunt situate pe versantul sud-estic al dealurilor Samburestiului, la poalele cărora curg apele pârâului Cungrea Mare, afluent al Oltului, cu o deschidere mare spre sud având versanţii cu poziţie sud-vestica, scăldaţi în soare şi asigurând un climat perfect viţei de vie. Podgoria Sâmbureşti se întinde pe teritoriul a trei comune, situate în partea de nord a judeţului Olt: Dobroteasa, Sâmbureşti şi Vitomireşti. În Sâmbureşti, ocupate cu viţa de vie sunt vestitele dealuri Bolindetu, Rosulesti, Petria, Vifura şi Grosarea. Aici soiurile Cabernet Sauvignon şi Merlot dau vinuri de o calitate excepţională. În Vitomireşti găsim ferma Dejesti, ale cărei vii se întind pe platourile şi versanţii dealurilor Vifura şi Dejesti, un alt loc în care soiurile roşii găsesc condiţii deosebite. Pe teritoriul comunei Dobroteasa se găsesc fermele Bolovanu şi Campu Mare, Dealul Campu Mare se afla situat la confluenta paraului Cungrea Mare cu Oltul, pe partea dreaptă a pârâului.
La ora 19.00 trebuia să ajung teatru la premiera piesei Băgau astfel încât nu am băut din vinurile oferite însă din experienţele anterioare pot spune că sunt vinuri bune şi în funcţie de meniu, atmosferă toate acestea pot fi servite şi în cantitate mai mare fără a vă produce dureri de cap sau stomac dacă vă hidrataţi corespunzător.
Evident că am făcut şi o fotografie de grup înainte de a începe să plece o parte dintre noi cei prezenţi la eveniment.
Am aşteptat cu multă răbdare tortul festiv din care nu am reuşit să gust atunci ( fiind servit pentru mine şi Iulian care am plecat la teatru la pachet ca şi cum nu am fi fost prezenţi la eveniment ) insa pot posta o imagine cu acesta pentru pofticioşi.
Despre piesa de teatru pot spune în câteva cuvinte că deşi nu sunt adeptul acestui gen de spectacole (o doamnă aflată în stânga mea a părăsit sala după vreo 30 de minute) m-a captivat şi amuzat teribil şi o recomand tuturor celor pe care nu-i dor timpanele dacă aud cuvinte indecente pe care le folosesc foarte mulţi tineri şi nu numai aceştia în ziua de azi.
Pentru că subiectul piesei este desprins din realitate şi ceea ce se petrece pe scenă reflectă lucrurile care se întâmplă zilnic în jurul nostru.
Piesa are la baza romanul Ioanei Bradea care nu l-am citit şi nu auzisem de el însă spectacolul mi-a trezit interesul pentru această carte şi de ce nu poate într-o zi voi revedea şi piesa.
Spor cultural!