sâmbătă, 24 decembrie 2022

De ce ai nevoie de sedinţe foto business?

Pentru toată lumea mai ales în zilele noastre timpul este o resursă foarte importantă şi trebuie folosită cât mai judicios.

Antreprenorii pot apela la o agenţie de publicitate care oferă servicii de calitate pentru a economisi timp şi a crea o imagine pozitivă brandului lor.

În Craiova o astfel de agenţie cu specialişti care au realizat sute de proiecte timp de 20 de ani în mai bine de 30 de ţări este Pion Media.

Aceştia oferă servicii complete şi diversitate astfel încât acoperă o varietate de solicitări ale celor mai exigenţi clienţi cum ar fi:

- Web design@ development

- Marketing online

- Social media marketing

- Marketing offline

- Şedinţe foto&video corporate

- Magazin online

- Copywriting

Fiind pasionat de fotografie aş vrea să povestesc câte ceva despre şedinţele foto business.

De ce avem nevoie de un serviciu foto profesional?

1. Dacă vrei să îți construiești un site pentru promovarea afacerii pe care o conduci nu poți face acest lucru, sau cel puțin nu eficient, fără încorporarea în site a unor imagini și video-uri grăitoare care să surprindă obiectivul promovat.

Același lucru este perfect valabil în cazul oricărui tip de website, indiferent de conținutul promovat. Poate fi vorba în egală măsură de o persoană, o adresă, un serviciu, un produs (sau mai multe, în cazul magazinelor online). Pentru toate dintre acestea, pentru o promovare eficientă și atragerea a cât mai mulți clienți trebuie folosite imagini și clipuri de calitate, care să evidențieze calitățile produselor, nu să le altereze.

2.La fel ca și în cazul website-urilor, materialele publicitare cu poze profesionale business trebuie să conțină imagini convingătoare, în așa fel încât să atragă cât mai mulți potențiali clienți. Este cert că nu poți afișa o imagine sau un video de proastă calitate pe un panou stradal. Nu numai că vei cheltui bani în mod inutil pentru plata spațiului publicitar, dar nici campania de promovare nu va avea efectul scontat.

3.Ai nevoie de un portofoliu cu fotografie comercială pe care să îl prezinți agențiilor sau clienţilor? Nu cred că mai încape discuție cu privire la importanța calității fotografiilor pe care trebuie să le conțină acesta, așa că este lesne de înțeles de ce este necesară contractarea unor servicii de producție foto și video.

Dacă doriţi să vedeţi câte ceva din activitatea celor de la Pion Media, atunci vă invit pe site-ul lor sau să urmăriţi activitatea unora dintre clienţii lor: Maya Fashion, Karcher, AutoKappa, Nitela, Popeci, etc.

marți, 20 decembrie 2022

O noua degustare cu Casa de Vinuri Cotnari la C House Milano.

Joi seara a venit randul unei noi degustări de vinuri din seria celor organizate de Asociaţia Bloggerilor Olteni cu vinurile mai vechilor noastre cunoştinţe de la Casa de Vinuri Cotnari in asociere de brânzeturile de la Delaco.

La degustare au fost propuse următoarele asocieri ale vinurilor Casei de Vinuri Cotnari împreună cu brânzeturile delicioase de la Delaco:


Naiv Busuioaca de Bohotin + British Cheddar Delaco D'Exceptie,



Naiv Tămâioasa Româneasca + Emmentaler Delaco,



Naiv Grasa de Cotnari + Havarti,



Naiv Feteasca Neagră + Grana Padano Delaco D’Exceptie.



Emblema Casei de Vinuri Cotnari surprinde Castelul Vlădoianu, construit în anul 1901 de către însuși boier Vlădoianu, fost guvernator BNR și distins viticultor.
Casa de Vinuri Cotnari este singurul producător din România ce produce vinuri de calitate doar din soiuri autohtone, Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească, Busuioacă, Fetească Albă și Neagră.

Casa de Vinuri Cotnari a obținut peste 100 de medalii și distincții la concursurile naționale și internaționale!
Selecția NAIV de la Casa de Vinuri Cotnari este inspirată din arta naivă. Numele „Naiv” este expresiv și ușor de reținut. Designul sticlei combină elemente autentice românești, care, totuși, trebuie privite cu distanță față de tradițional.
Aceasta gamă reprezintă vinuri realizate din soiuri de struguri românești și aduce un omagiu podgoriilor Cotnari.

Pentru că mulţi se întreabă cum facem aceste degustări reiau povestea pe scurt: se analizează separat aspectul vinului şi al brânzei şi se degusta separat după care brânza se mesteca până când devine o pastă, se degusta vinul şi se apreciază echilibrul intre vin şi brânza care trebuie să se îmbine armonios iar asocierea este reuşita în cazul în care nu domina niciuna dintre componente.

Am apreciat cel mai mult asocierea a-4-a cea dintre Feteasca Neagră şi brânza Grana Padano D’Exceptie.

Feteasca Neagră este un soi autohton, aflat de multă vreme în cultură pe suprafeţe însemnate în partea de sud a Moldovei şi în zona de est a Munteniei. În zilele noastre, se cultivă în toată țara, cât şi în afara graniţelor ţării.



Din acest soi se pot obţine atât roze-uri deosebite, cât şi vinuri roşii ce pot fi învechite în lemn de calitate şi ulterior în sticlă, rezultând vinuri de mare marcă, cu o tipicitate pronunţată.
Gustativ şi olfactiv se pot simţi următoarele arome de fructe precum mure, prune sau vişine negre, codimente maronii şi negre precum scorţişoară, vanilie, piper şi ienibahar, coajă de pâine prăjită şi piele (la vinurile mai vechi).

Grana Padano este o brânză italiană, făcută din lapte de vacă (parțial smântânit). 



A obținut Denumirea de Origine Controlată în 1996. Conținutul de grăsimi este de aproximativ 32%, iar pasta are o consistență foarte dură. Se prezintă sub forma unui cilindru ușor convex, ce cântărește între 24 și 40 de kg. Pentru obținerea unui kilogram de Grana Padano sunt necesari aproximativ 15 l de lapte. 

Grana Padano se fabrică din cașul (obținut, cum spuneam, din lapte de vacă parțial degresat) este fărâmițat (până la dimensiunea unui bob de orez) și încălzit la o temperatură de 54ºC. După o oră se învelește în pânză de în și se pune în forme. După 48-72 de ore se sărează (în saramură), se scurg și se pun la măturat, pentru o perioadă ce poate varia de la 8-12 luni (grana giovane), la 2 ani și chiar mai mult (Grana Riserva).

Condițiile de producție sunt verificate de Consorzio Tutela Grana Padano, un consorțiu înființat în 1954, ce reunește atât producătorii, cât și distribuitorii de Grana.
Grana Padano este brânza DOC cu cel mai mare volum de producție din lume.

C House Milano este un restaurant cu specific italian aflat în Craiova pe strada Alexandru Ioan Cuza, Nr. 42.

C House oferă o experienţă de neuitat oferind preparate rafinate, de la mâncăruri italiene de fuziune și cocktailuri fără alcool până la felurite reţete de espresso autentice.

Atmosfera elegantă, design-ul italian de lux, serviciile incredibile și bucătăria rafinată face din C House Cafe Lounge Craiova un loc de savurat mâncarea unic în România.

Aici la preturi relativ rezonabile poţi servi mâncăruri gătite foarte bine la porţii mari.







La finalul degustării a avut loc o tragere la sorţi şi s-au facut cateva poze de grup urmând să ne reîntâlnim după sărbători pentru a continua şi cu alte crame din România.



 
Pe curând!




marți, 13 decembrie 2022

CRĂCIUN ÎN RAI



---CRĂCIUN ÎN RAI---
Spune-mi mamă, cum e Raiul,
Pe la tine de Crăciun?
Vin la voi colindători,
Când e Noaptea de Ajun?

Spune-mi mamă, dacă-n Rai
Mai coci cozonaci pe vatră?
Spune-mi de mai fierbi sarmale,
Cum făceai la noi odată....

Spune-mi mamă, dacă tata,
Face bradul de Crăciun?
Spune-i că-i aștept cadoul,
Când e Noaptea de Ajun!

Spune-mi ce face bunicul,
Sania mi-a pregătit ?
Mi-a împletit ciorapi bunica,
Ori o ie mi-a țesut ?

Îmi lipsește bucuria,
De Crăciun acum în casă,
E mai tristă sărbătoarea,
Fără voi cu noi la masă.

Lângă steaua ce vestește,
Noaptea Sfântă de Crăciun,
Știu că e și steaua voastră,
Unde locuiți acum....

Mult aș vrea să pot măicuță,
Să rog steaua ta cumva,
Doar un ceas să te coboare,
Să te-așeze-n casa mea.

Și mă rog la Dumnezeu,
Să te-aducă-n curtea noastră,
Să te văd în Noaptea Sfânta,
Printr-un ochi de la fereastră....
___________________
TEONA GHINEA-TRUȚĂ.

Vă invit la o lansare de carte



    Primăria Municipiului Craiova și Mitropolia Olteniei, în parteneriat cu editura Princeps Publishing, au bucuria de a vă invita la evenimentul „Importanța reperelor spirituale în societatea modernă”, prilejuit de lansarea volumelor „Oltenia Mănăstirilor” (Autori: Liana Carina Tătăranu și Nicolae Coșniceru).Lucrarea apare cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.




    Evenimentul va avea loc la Teatrul Național Marin Sorescu – sala Amza Pellea din Craiova, sâmbătă, 17 decembrie 2022, începând cu ora 10.

    La eveniment ne vom bucura de întâlnirea cu doamna primar Lia Olguța Vasilescu, cu Înaltpreasfințitul Părinte Irineu Popa, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, precum și cu alți invitați speciali.

Prezența dumneavoastră ne onorează în mod deosebit!

miercuri, 7 decembrie 2022

Vă invităm din nou la Operă!„Magia Crăciunului la Operă”, spectacolul-eveniment al Operei Române Craiova, va avea loc duminică, 18 decembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă.



Ce poate fi mai frumos înaintea Sărbătorilor de iarnă decât să vizionezi un spectacol de calitate?

Opera Română Craiova a pregătit ca de obicei un spectacol în care veţi avea parte de:

Invitați de renume la „Magia Crăciunului la Operă”

Barbara Frittoli, Subcarpați, Asturia Girls, Brio Sonores, Daniel Magdal, David Baños, Iana Novac, Octavian Dobrotă și Katiuscia vor sărbători Crăciunul la Craiova. „Magia Crăciunului la Operă”, spectacolul-eveniment al Operei Române Craiova, va avea loc duminică, 18 decembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Polivalentă.

Invitaților speciali li se vor alătura soliștii, actorii, Orchestra, Corul și Baletul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a maestrului Dumitru Cârciumaru.










O fermecătoare poveste de Crăciun

Pe lângă selecțiile special pregătite de invitați, din fermecătoarea poveste de Crăciun a Operei Române Craiova nu vor lipsi unele dintre cele mai frumoase arii, duete, lucrări corale și instrumentale, momente de dans și îndrăgite lucrări din folclor.

Barbara Frittoli, considerată una dintre cele mai importante soprane ale generației sale, și renumiții tenori Daniel Magdal și David Baños, vor interpreta pe scena din Craiova lucrări muzicale specifice sărbătorilor de iarnă, dar și o selecție de fragmente celebre din repertoriile care le-au adus faima internațională.

Subcarpați, alături de Orchestra și Corul Operei Române Craiova

Unele dintre cele mai cunoscute și iubite piese ale trupei Subcarpați vor putea fi ascultate în seara de 18 decembrie pentru prima dată în variantă simfonică, împreună cu Orchestra și Corul Operei Române Craiova, într-un concert unic al grupării cunoscute prin reinterpretarea folclorului în manieră proprie, pasiunea pentru muzică și dragostea pentru valorile tradiționale.

Asturia Girls și Brio Sonores, invitați speciali

Cele patru tinere talentate din Ucraina care formează cvartetul de coarde Asturia Girls vor aduce la Sala Polivalentă atmosfera electrizantă care le-a făcut cunoscute în lumea muzicală internațională, iar îndrăgitul cvartet vocal Brio Sonores a ales să petreacă din nou Crăciunul alături de Opera Română Craiova, impresionați de căldura cu care au fost primiți de publicul craiovean.

Iana Novac și Octavian Dobrotă, împreună la Craiova

Soprana Iana Novac, fosta componentă a trupei ASIA, și tenorul Octavian Dobrotă, membru fondator al formației Distinto, vor oferi momente pop-opera încântătoare, așa cum și-au obișnuit publicul de pretutindeni. Nu va lipsi interpreta italiană Katiuscia, deja cunoscută spectatorilor craioveni, care revine în Bănie cu un moment special pregătit pentru eveniment.

În călătoria muzicală festivă, care îl va avea la conducerea muzicală pe maestrul Dumitru Cârciumaru, spectatorii vor fi purtați de întreaga echipă artistică a Operei Române Craiova: soliștii Renata Vari, Mariana Bulicanu, Lilia Istratii, Ion Timofti și Ioan Cherata, personajele de poveste aduse la viață de actorii Anca Țecu, Edith Mag, Laura Dumitrescu, Laurențiu Nicu, Dan Cornescu, Gabriel Marciu și Sorin Voica, alături de Orchestra Operei Române Craiova (concert maestru: Meda Stanciu), Corul Operei Române Craiova (maestru de cor: Lelia Candoi, dirijor: Florian George Zamfir), solist balet Olguța Ilie și Alex Chera, Ansamblul de Balet al Operei Române Craiova (maestru de balet: Erna Marin) și clasa de balet Attitude a Operei Române Craiova (profesori îndrumători: Olguța Ilie, Erna Marin și Ruxandra Popescu).

Tradiționalul spectacol de Crăciun al Operei Române Craiova este unul dintre cele mai așteptate evenimente muzicale din regiune, care oferă iubitorilor muzicii, în fiecare an, prilejul de a asculta pagini muzicale memorabile și nume de referință ale artei lirice internaționale.

Biletele sunt disponibile online:

https://www.bilete.ro/magia-craciunului-la-opera/

și la agenția de bilete a Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro.

Evenimentul este organizat de Opera Română Craiova, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova şi al Consiliului Local Craiova.




Vă aşteptam în număr cât mai mare pentru a ne bucura împreună de frumuseţea muzicii şi a sărbătorilor!