miercuri, 22 decembrie 2021

Jianca, o nouă pensiune agroturistică în apropierea Craiovei.

     Pentru că ne-am hotărât să facem Secret Santa după un an de pauză datorat pandemiei, duminică am mers în apropierea Craiovei la pensiunea agroturistică Jianca, un loc plăcut aflat în dreapta sensului giratoriu de la Serele Işalniţa pe DE 70 cum mergi de la Craiova spre Filiaşi.








 Mai precis pensiunea agroturistică Jianca care oferă o categorie de confort de 4 margarete este amplasată în mediul rural, la 2 km de râul Jiu și la 12 km de Municipiul Craiova, în județul Dolj, comună Almăj, cu acces la DE 70, drum intens circulat ce face legătura cu Balcanii de Vest, și Vestul Europei, pe traseul: Giurgiu – Alexandria – Craiova – Filiași – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Timișoara.

    După cum ne-a povestit gazda noastră Mihai Luță Dumitrașcu așezarea pensiunii este în zona de câmpie pe o suprafață construită de 800 mp cu amprentă la sol de 430 mp și un spațiu împrejmuit alocat activităților agroturistice de 2.500 mp.

    Pensiunea este parte a Complexului agricol Sere Ișalnița, fiind conectată la 13,5 hectare din acest complex care produce în prezent castraveţi, roşii, ardei domnul Mihai Luță Dumitrașcu fiind pasionat de legumicultură şi continuator al tradiţiei din zona unde înainte de 1990 erau amplasate cele mai mari sere din Europa.

    Capacitatea totală este de 16 locuri de cazare. Pensiunea dispune de 1 apartament cu terasă și 7 camere, dintre care una adaptată pentru persoanele cu dizabilități. Toate camerele sunt cu pat dublu.


 

    Pensiunea dispune de o sală restaurant cu 8 mese și 48 de locuri. Alte 4 mese cu 16 locuri sunt disponibile în încăperi alăturate restaurantului, sala de living și bibliotecă.


 

    În exterior, cele două terase și foișorul extinde numărul de locuri disponibile la peste 80m şi oferă o multitudine de facilităţi:

 - Cazare cu pensiune completă, demipensiune sau simplă;

- Acces la bucătăria unității de alimentație publică;

- Bibliotecă și salon living;

- Practicare sporturi: masă ping-pong, masă biliard, darts;

- Dotare cu jocuri de societate: șah, table, remi, cărți de joc;

- Internet;

- Masă și fier de călcat;

- Mașină de spălat rufe automată;

- Posibilitatea participării ca divertisment la activități gospodărești – ferma de capre și păsări, ferma agricolă – îngrijire plantație legumicolă și pomicolă;

- Practicare cicloturism prin cele 5 biciclete

- Binoclu pentru observarea păsărilor din rezervația Natura 2000 Coridorul Jiului - Foișor - Grătar

- Terasă acoperită

- Terasă neacoperită

- Grădină și loc de joacă pentru copii (tobogan și leagăn)

- Magazin cu produse agricole locale

    În cadrul pensiunii vă vor încânta ochii o mulţime de obiecte tradiţionale româneşti.







    Căile de acces sunt atât rutier prin DE 70/DN 6, precum cât și pe cale feroviară cu staționare în haltă Almăj.

    Numele atribuit pensiunii îşi are originea în denumirea femeilor muncitoare de pe malul raului Jiu care au continuat şi transmis tradiţia cultivării legumelor.

    Legumele cultivate la pensiune cât şi o mulţime de preparate tradiţionale din legume cum ar fi zacusca, castraveţii muraţi, gemuri sau dulceaţa pot fi achiziţionate de la magazinul aflat în apropierea pensiunii.




    În afară de preparatele tradiţionale servite am putut asculta muzica interpretată de formaţia formaţia Răzvan şi Aurelia Beznă, alături de Ion Cărămizaru.

    Vinurile olteneşti de Sâmbureşti au însoţit preparatele culinare şi vă postez câteva imagini fără a vrea în vreun fel să vă fac poftă de mâncare mai ales celor care ţin post.














    După asemenea desfăt culinar şi după 3 feluri de vin oltenesc a fost nevoie şi de hidratare corespunzătoare oferită ca de obicei de sponsorul nostru Aqua Carpatica.

    Proprietarii îşi doresc pe viitor şi oferirea de noi servicii:

- Extinderea gamei de preparate culinare cu note local-contemporane și a serviciilor de catering în orașul Craiova;

- Dotarea curții pensiunii cu un concept de foișor ușor de transformat din spațiu de evenimente în aer liber în spațiu protejat pentru evenimente de seară sau adaptat anotimpului rece;

- Construirea în cadrul pensiunii a unei piscine și a unui ciubăr;

- Amenajarea de căsuțe în copaci și a unor instalații de tiroliană;

- Reamenajarea magazinului fermei în vederea sporirii atractivității și alimentarea lui cu produse de la producători locali în sistem consignație;

- Dotarea parcării cu o instalație de încărcare a mașinilor electrice;

- Dotarea pensiunii cu atv-uri pentru organizarea de mici drumeții la obiectivele turistice din zonă.

    Iata şi bucuria primirii unui cadou drăguț de la Secret Santa. 




    Cam aşa am petrecut Craiova Blog Meet #106 şi Secret Santa şi nu vreau să uit să vă spun că la Pensiunea Agroturistica Jianca încă mai erau disponibile locuri pentru petrecerile de Crăciun şi de Revelion.




Crăciun fericit tuturor!








Niciun comentariu: