sâmbătă, 4 decembrie 2021

Atunci când...

Atunci când un loc (sau o persoană) îţi produce mai multă tristeţe decât fericire, pleacă. Nu stărui acolo unde nu te simţi binevenit, acolo unde nu ai confort şi unde nu te simţi dorit. Nu te încăpăţâna să rămâi lângă oameni care nu te preţuiesc şi cărora nu le pasă de fericirea ta.

Atunci când te afli printre oameni care îţi spulberă visurile, care te împiedică să evoluezi şi să îţi atingi ţelurile, pleacă. Nu permite nimănui să îţi irosească şansele de a deveni cine vrei să fii şi de a ajunge acolo unde îţi doreşti să ajungi.

Atunci când te afli lângă cineva care te face să te simţi inutil, neimportant, incapabil, neapreciat şi de neiubit, pleacă. Nu permite nimănui să te facă să crezi că eşti altfel decât bun, capabil, minunat. Şi nu permite nimănui să te facă să crezi că nu meriţi să ai tot ce este mai frumos şi mai bun.

Atunci când, acolo unde te afli, plângi mai des decât râzi, pleacă. Nu datorezi nimănui tristeţea şi nefericirea ta.

Atunci când te afli într-un loc, lângă cineva sau într-o situaţie care îţi fură pacea sufletului, pleacă. Nu face un viciu din ceva ce este toxic pentru sufletul tău. Teama, nesiguranţa şi neîncrederea sunt sentimente distructive, pe care nu le meriţi.

Atunci când omul de lângă tine nu te mai primeşte cu iubire, când nu îţi mai vorbeşte cu iubire şi când te face să te simţi mai mult o povară decât o binecuvântare, pleacă. Nu depinzi de un om şi, cu siguranţă, există un alt om care să te iubească aşa cum meriţi.

Atunci când te afli într-o relație (fie de iubire, fie de prietenie), în care ești nevoit mereu să te justifici și să faci eforturi ca să arăți cine ești, pleacă. Nu te irosi străduindu-te să le arăți cum și cine ești celor incapabili să vadă și să înțeleagă. 

Atunci când povestea pe care o trăiești este diferită de povestea la care ai visat, pleacă. Nu te irosi trăind o poveste pe care nu ți-ai dorit-o și fă tot posibilul să trăiești povestea la care visezi. 

Cu drag, pentru voi!

Irina Binder 
Insomnii

http://www.irinab.com/2014/05/pleaca.html

Niciun comentariu: