sâmbătă, 13 iulie 2024

AM FOST COPILUL ANALOG, ACUM SUNT ADULTUL DIGITAL

 

Ei ne numesc „Bătrânii”, Generația X... 
Ne-am născut în anii 70-80. 
Am crescut în anii 80 și 90. 
Am studiat în anii 80-90. 
Am ieșit împreună în anii 80-90. 
Ne-am căsătorit și am descoperit lumea în anii 80-90. 
Ne-am aventurat în anii 80 și 90. 
Ne-am stabilizat în anii 2000. 
Am devenit mai înțelepți în 2010. 
Și trecem cu fermitate dincolo de 2020. 
Se pare că trăim câteva decenii DOUA secole diferite DOUA milenii separate 
Am trecut de la apelarea telefonică a unui operator de distanță lungă la apeluri video oriunde în lume. 
Am trecut de la diapozitive la YouTube, de la discuri de vinil la muzică online, de la scrisori de mână la e-mailuri și WhatsApp. De la radio de jocuri în direct, la televizor alb-negru, la televizor color și apoi la TV 3D HD. Am fost la magazinul video și acum mă uit la Netflix. 
Am fost familiarizați cu primele computere, carduri perforate, dischete și acum avem gigabytes și megabytes pe smartphone-urile noastre. Purtăm pantaloni scurți de-a lungul copilăriei și apoi pantaloni, oxfords, flares, cochilii întregi și blugi. Am evitat paralizia infantilă, meningita, poliomielita, tuberculoza, gripa porcină și COVID-19. Odinioară mergeam cu role, triciclete, biciclete, mopede, mașini pe benzină sau diesel și acum conducem hibride sau electrice. Da, am trecut prin multe, dar ce viață am avut! Ne-ar putea descrie drept „exemplari”, oameni născuți în această lume a anilor 1950-1980, care au avut copilărie analogă și adulți digitali. 
Ne spunem: „Am văzut totul”! Generația noastră a experimentat și a asistat literalmente la mai mult decât oricine altcineva în toate dimensiunile vieții. Generația noastră s-a adaptat literalmente la „SCHIMBARE”. Un mare aplauze tuturor membrilor unei generații cu totul speciale, care va fi UNICA!

Niciun comentariu: