joi, 28 iulie 2022

9 principii de viață învățate de la pisici :


1. Respectul de sine este o prioritate !
2. Un pic de răsfăț este întotdeauna binevenit! 
3. Nevoile tale sunt importante!
4. Stabilește limite clare pe care nu le negociezi ! 
5. Când îți dorești ceva important ... fii tenace și perseverează!
6.  Alege-ți cu grijă anturajul și rămâi doar acolo unde îți este bine! 
Unde nu ești fericit, pune-ți coada pe spinare și pleacă!
7. Să te pisicești puțin e mult mai de folos decât să fii morocănos și acritură cu cei din jur! 
8. Menține conexiunea cu cei dragi, oferă-le și primește tandrețe ... tandrețea e importantă! 
9. Ai grijă să te relaxezi, să dormi suficient și să te bucuri de viață!

miercuri, 20 iulie 2022

Despre Aventura Baloanelor si ceea ce inseamna zborul cu un balon cu aer cald

Balonul cu aer cald este un tip de balon, de obicei aproape sferic, care pentru a pluti se folosește de faptul că aerul cald (din interior) are o densitate mai mică decât cea a aerului mai rece (din exterior). Este cea mai veche tehnologie de zbor dezvoltată de oameni.

Primul zbor liber al unui balon cu aer cald a avut loc la 21 noiembrie 1783, la Paris și a fost realizat de Jean-François Pilâtre de Rozier și François Laurent d'Arlandes, într-un balon cu aer cald construit la 14 decembrie 1782 de către frații Montgolfier. Actualmente baloanele cu aer cald pot avea cele mai diverse forme, de la rachete la cârnați și ursuleți. Anvelopele baloanelor au volume cuprinse între 1800 m³ și 9000 m³. Pentru activități sportive și publicitate se folosesc anvelope de sub 4000 m³, iar pentru zboruri cu pasageri sunt recomandate anvelope de peste 4000 m³.

Pasagerii sau încărcătura sunt transportați într-o nacelă care conține și o sursă de căldură, cel mai adesea un arzător orientat spre interiorul anvelopei, care eliberează flăcări de până la 6 m lungime, cu scopul de a încălzi aerul interior. Combustibilul utilizat în acest scop este propan sau amestec de propan și butan. Presiunea normală de lucru este între 5-10 bari. Aerul încălzit este dirijat spre interiorul anvelopei balonului și îl face să se ridice, deoarece densitatea sa este mai mică decât cea a aerului din afară.

Spre deosebire de baloanele cu gaz mai ușor decât aerul, cele cu aer cald nu trebuie să fie închise ermetic, deoarece gazul din interior nu este ținut sub presiune, ci are aceeași presiune cu aerul înconjurător. Astăzi, anvelopele baloanelor sunt cel mai adesea confecționate din nylon, iar gura balonului (partea inferioară, mai apropiată de sursa de căldură) este realizată din material rezistent la ardere, cum ar fi Nomex. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Balon_cu_aer_cald)

Cine nu a citit când era copil romanul lui Jules Verne " Cinci săptămâni în balon"?
Ce poate fi mai frumos şi mai spectaculos să vezi de la înălţime imobile, oameni diverse peisaje, animale, păsări sau alte lucruri şi locuri aflate în jurul nostru?

Acest roman prezintă continentul african, incomplet cunoscut de către europeni la acea dată, dar străbătut de exploratorii care voiau să îi descopere secretele pe de o parte şi pe de altă parte prezentarea unui aerostat inventat de către Samuel Fergusson care însoțit de servitorul Joe și de prietenul său Dick Kennedy, traversează continentul african cu ajutorul unui balon umflat cu hidrogen. Samuel Fergusson a inventat un dispozitiv care, înlăturând necesitatea de a elibera gaz sau de a arunca lest pentru a regla altitudinea, permite călătorii îndelungate.
Nu exista copil să nu îşi fi imaginat vreodată o călătorie cu balonul citind acest roman.

Iată că pentru unii dintre noi această ocazie s-a ivit la maturitate graţie proiectului BALLON ADVENTURE, un produs turistic comun având drept scop contribuţia la dezvoltarea turismului din regiunea transfrontalieră. Există astfel două baloane cu aer cald, unul la Vidin şi celălalt la Craiova şi mă pot lăuda că am fost fericit să zbor cu ambele baloane.

Postarea de astăzi este despre ultimul zbor cu balonul ancorat la care am fost invitat de mai vechiul nostru prieten Silviu Bratu.
Zborul a fost programat joi 13 iulie din cauza condiţiilor meteo la Sky Fun Predeşti după ora 20.00 atunci când condiţiile meteo, respectiv viteza vantului permiteau acest lucru.
Este foarte important de ştiut că balonul zboară cu viteza şi în direcţia vântului iar pilotul balonului poate direcţiona balonul într-o direcţie sau alta în funcţie de viteza şi direcţia curenţilor de aer.
Zborurile cu aer cald pot avea loc doar după răsărit până la ora 10.00 sau după amiază cu 2 ore înainte de apus când afară este mai răcoare.
Decolarea este favorabilă la o viteză a vântului de până la 10km/h.
Astea fiind spuse am aşteptat cuminţi inserarea şi îmbunătăţirea condiţiilor meteo bălăcindu-ne în piscina sau făcând plajă pe şezlongurile amplasate în jurul piscinei.
Cei care nu au condus maşini au putut savura în voie şi un vin oltenesc după ce s-a servit masa pe terasa piscinei.
Foarte interesant la această întâlnire a fost faptul că am participat împreună cu ceilalţi colegi de la ASBO la montarea balonului înainte de zbor şi demontarea acestuia la final aspecte la care puţine persoane participante la zboruri au ocazia să le vadă pe viu.
Nacela balonului este un coş în care pot urca 4+1 participanţi la zbor fiind un loc care asigura protecţia pasagerilor în situaţiile în care balonul poate fi târât din cauza vântului puternic sau în alte conjuncturi periculoase.



De nacela loc în care se afla şi buteliile cu gaz se prind arzătoarele şi se ancorează învelişul balonului.




Există o anumită tehnică simplă şi ordine de legare a firelor astfel încât acestea nu trebuie încurcate sau încâlcite.
În balon este amplasat un aparat cu ajutorul căruia se măsoară temperaturile la interior şi exterior.
Legarea şi desfăşurarea balonului se face după ce se face proba arzătoarelor.
Balonul se umfla la început cu ajutorul unui ventilator cu aer rece iar la final cu ajutorul arzătoarelor.





Fiind umflat balonul a fost gata pentru zbor aşa încât s-a trecut la ancorarea acestuia de 2 maşini şi 3 câte 3 am urcat prin rotaţie la înălţime pentru a admira peisajul din jurul piscinei frumuseţea apusului de soare sau răsăritul lunii.







La final pot spune să strânsul balonului s-a făcut la lumina farurilor şi a durat mai puţin decât montarea acestuia.


A urmat finalul intalnirii unde s-au tras concluziile, s-a mai ciocnit cate un pahar cu vin si s-au inmanat de catre Silviu  diplome de participare curajosilor participanti la eveniment.





Iar daca v-am facut curiosi pentru o aventura cu balonul va rog sa il contactati pe Silviu.

Silviu Bratu a înfiinţat prima şcoală privată pentru licenţierea piloţilor de baloane cu aer cald din România.

Şcoala oferă cursuri teoretice şi practice cu calificarea de clasa balon cu aer cald. La cursuri pot participa persoane cu vârsta minimă de 16 ani, care au un certificat medical minim clasa 2.

Modulul teoretic necesita parcurgerea a minimum 50 de ore din cele 9 materii:
Legislaţie aeronautică şi reglementări,
Cunoaşterea balonului,
Performanţe de zbor şi planificarea zborului,
Performante umane,
Meteorologie,
Navigaţie,
Proceduri operaţionale,
Principii de zbor,
Comunicaţii.

Modulul practic consta într-un program de pregătire în zbor care cuprinde un minim de 16 ore de zbor.

După examenul de absolvire al şcolii private urmează examenul pentru dobândirea licenţei de pilot clasa balon cu aer. Începând cu anul 2022 certificarea piloţilor de balon aer cald în România este făcută de Aeroclubul României.

Examenul pentru licenţa de pilot consta în proba scrisă (tip grila) la cele 9 materii, apoi urmează proba practică în zbor.

Există 3 utilizări ale zborului cu balonul cu aer cald:

- Zbor liber
- Zbor ancorat
- Zbor promoţional

Pentru orice alte detalii legate de balonul cu aer cald vă puteţi adresa cu încredere la Silviu Bratu: 
e-mail: aventuracubalonul@gmail.com
Telefon: 0769272790

Zbor plăcut tuturor!



luni, 18 iulie 2022

DACA

,, DACA  mi-aş putea trăi din nou viaţa… m-aş fi culcat să mă odihnesc atunci când mă simţeam rău, în loc să pretind că pământul se va opri dacă eu nu voi fi la serviciu pentru o zi.
Aş fi ars lumânarea roz sculptată ca un trandafir, în loc să o las să se topească în cămară…
Aş fi vorbit mai puţin şi aş fi ascultat mai mult… Aş fi invitat prietenii la masă chiar dacă era o pată pe covor şi canapeaua trebuia ştearsă.
Aş fi mâncat popcorn în camera “bun㔺i nu mi-aş mai fi făcut atâtea griji din cauza prafului când cineva vroia să aprindă focul în şemineu. Mi-aş fi făcut timp să-l ascult pe bunicul povestind din tinereţile lui…
N-aş fi insistat niciodată să mergem cu geamurile maşinii închise într-o zi frumoasă de vară doar pentru că părul meu a fost proaspăt coafat şi fixat… Aş fi stat întinsă pe pajişte cu capul pe iarbă…
Aş fi plâns şi râs mai puţin privind televizorul şi mai mult privind viaţa…
Dar, cel mai mult, să am o a doua şansă la viaţă, aş preţui fiecare moment, l-aş privi cu adevărat … l-aş trăi … Nu m-aş mai agita atât de mult pentru lucruri meschine şi mărunte.
Nu vă faceţi griji din cauza celor care nu vă simpatizează, sau mai mult, n-ar trebui să vă intereseze cine ce face… În schimb, să preţuim prietenii pe care îi avem şi oamenii care ne iubesc… Să ne gândim la lucrurile cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat….
…Şi la ceea ce facem în fiecare zi să ne îmbunătăţim mintea, trupul, sufletul, emoţiile.”
_________________________
Emma Bombeck

vineri, 15 iulie 2022

Când mori

Când mori, nu-ți face griji pentru corpul tău... 
Rudele tale vor face tot ce trebuie:
-O să-ți scoată hainele;
- Te vor spăla;
-Ei te vor îmbrăca;
- Te vor scoate din casă și te vor duce la noua ta adresă.
Mulți vor veni la înmormântare să te onoreze.
Unii chiar își vor anula planurile și vor cere să fie invoiți de la muncă pentru a participa la  înmormântare.

Hainele tale pe care le-ai purtat vor fi fie împrumutate, vândute, donate sau arse.
Cheile tale, instrumentele tale, cărțile tale, jocurile tale, colecțiile tale,
toate lucrurile tale vor aparține altor oameni.. .

Și fii sigur că lumea fără tine nu se va opri și va plânge pentru tine.
Economia va funcționa.
Vei fi înlocuit la locul tău de muncă. Cineva cu aceste calități sau chiar mai bune îți va lua locul.

Proprietatea ta va trece moștenitorilor.
Fără îndoială că tu și faptele tale mici sau mari din viața ta vor fi discutate, judecate și criticate.

Oamenii care te-au cunoscut doar partial vor spune: "săracul! "

Prietenii tăi buni vor plânge ore sau zile, dar apoi vor râde din nou.

Animăluțele tale se vor obișnui cu un nou stăpân.

Fotografiile tale vor sta agatate pe perete o vreme, apoi vor fi puse pe mobila si apoi intr-o cutie.

Altcineva va sta pe canapeaua ta și se va uita la televizor, altcineva va sta la masa ta și va mânca pe ea.

Durerea profundă din casa ta va dura o săptămână, două, o lună, sau două, un an, sau doi.. . Apoi te vei alătura amintirilor și apoi povestea ta se va termina.
Se va termina printre oameni, se va termina aici, se va termina in lumea asta, dar povestea ta incepe intr-o noua realitate... în viața ta după ce mori.
Viața ta pământească în care ți-ai putea muta corpul acolo unde ai dat sens lucrurilor pe care le aveai aici își va pierde acum semnificația sau importanța pentru lucrurile care au fost.
Ai pierdut:
frumusețea corpului tău;
numele 
numele de familie;
proprietate;
credite;
poziție de lucru;
cont bancar
casă;
Masina;
titluri academice;
Colegi de clasă
trofee;
prieteni;
Bărbat/femeie;
copii;
f A M I L I A . . .

Însa in noua ta viață, tot de ceea ce vei avea nevoie este sufletul tău.
Singura proprietate pe care o vei avea este sufletul.

Așadar, încearcă să trăiești pe deplin și să fii fericit cât timp ești aici pentru că așa cum a spus Francisc din Assisi
"Nu poți lua de aici ceea ce ai.
Vei lua doar ce ai dat! "
Aici ai fost doar un simplu musafir. 
Totul se va termina și va începe cu "a fost odată "!
Târziu am înțeles aceste lucruri !
Luați aminte oameni dragi...!

miercuri, 13 iulie 2022

De ce ne îngrășăm?

⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că nu ne mai prețuim.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că nu conștientizăm exact răul pe care ni-l facem.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că repetăm iar și iar aceleași greșeli.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că nu renunțăm la obiceiurile negative.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că ne mințim că la un moment dat ne vom opri.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că ne place să ne culcăm pe o ureche.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că găsim motive pentru absolut orice.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că nu ne mai mișcăm.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că dormim prost și puțin.
⭕️ De ce ne îngrășăm? Pentru că ne păcălim că vom apela cândva la diete fantasmagorice, ceaiuri, suplimente-minune, care ne vor aduce peste noapte la starea ideală.

În realitate e vorba de motivație, ambiție, informație corectă, moderație, acțiune, suferință. Pentru ca la un moment dat să ajungem acolo unde ne simțim bine, unde studiile ne arată că suntem în marja sănătoasă, unde suntem cu adevărat mulțumiți, unde avem obiceiuri solide de la care nu ne mai abatem.
(Dr. Vasi Rădulescu)


V.

Semne bizare şi interpretarea lor ştiinţifică ...



 S-a vărsat sarea – o să te cerţi.
 S-a vărsat zahărul – o să te împaci.
 S-a vărsat cocaina – o să ai halucinaţii şi vedenii
fantasmagorice.
 Vi se zbate ochiul – vrea să scape.
 V-a căzut săpunul – se va întâmpla ceva neaşteptat.
 Rândunelele zboară foarte jos – va fi ploaie.
 Văcuţele zboară foarte jos – s-a vărsat cocaina.
 A plesnit oglinda – O să vi se întâmple ceva rău.
 A plesnit elasticul de la chiloţi – o să vi se întâmple o
ruşine mare sau o ruşine mică.
 A plesnit prezervativul – mai bine plesnea oglinda.
 A căzut o stea – până şi stelele se împiedică, puneţi o
dorinţă. 
A trecut pisica neagră prin faţă – aşteptaţi să vă
plesnească prezervativul, dorindu-vă ca mai bine să
fi plesnit oglinda.
 Vă mănâncă palma stângă – o să primiţi bani, şi o să
vă mănânce nasul.
 Vă mănâncă palma dreaptă – vedeţi un dermatolog,
aveţi râie.
 Vă mănâncă nasul – veţi da chef, dacă v-a mâncat
palma stângă.
 Vă mănâncă fundul – o să vi se întâmple o aventură.
 Vă mănâncă organul sexual – veţi căuta doctorul.
 Nu vi s-a deschis paraşuta – v-a mâncat în fund, mai
ales că v-a crăpat şi oglinda.
 Vă întâlniţi cu coşarul – aţi băut la crâşmă până la 3
dimineaţa.
 Vă întâlniţi cu o gravidă – te bucuri că nu ţi-a plesnit
prezervativ 

p.s. Nu îti  bat capul cu problemele altora !  :)  :)

marți, 12 iulie 2022

Vă plac meniurile mediteranene? S-a deschis restaurantul Olive în Craiova!

Zilele trecute pe o ploaie torenţială care a durat mai mult de o oră m-am deplasat pe Calea Unirii la numărul 142, loc în care prietenii mei Familia Mariana şi Dorian Hopartean au inaugurat un restaurant cu specific mediteranean.




Situat într-o casă, aflată pe partea dreaptă cum mergi către Parcul Romanescu restaurantul este uşor de găsit, privirea fiindu-ţi atrasă de verdele oliv sau măslinul  cu care este decorat interiorul.






Atunci când vremea permite oaspeţii frumosului restaurant pot servi masa şi la terasa amenajată în partea stângă a clădirii.

Aici sunt eu cu spatele ud imediat după ce am reuşit să intru în restaurant.


Fără a fi un fin cunoscător al meniurilor mediteranene sau obiceiurilor pot spune că tot ceea ce ne-au servit gazdele a fost delicios începând cu coctailurile cu gin sau socata şi ghimbirata preparate după reţete de casă, servite la bar şi terminând cu mâncarea, deserturile şi vinul pregătit special pentru această ocazie.





Am savurat cu deosebită plăcere un coctail interesant: HUGO pe care dacă aveţi curiozitatea să călcaţi pragul noului restaurant nu trebuie să îl rataţi.

Despre mâncare nu vreau să vorbesc prea mult, recomand măslinele pane şi fructele de mare sau caracatiţa fără a epuiza diversitatea felurilor de mâncare care pot fi servite aici.


\




Desertul este preparat în casă şi este de asemenea delicios.



Puteţi încheia seara cu un pahar de vin îmbuteliat în sticle personalizate.





Poftă bună!




sâmbătă, 9 iulie 2022

De ce?? De ce?? De ce??? Cine stie,de ce??



Toată  viața mea am auzit " bărbatul  trebuie să se dea la ea." Păi  el trebuie să  o caute.Păi  el trebuie să o sune.Păi  el trebuie  să  o invite în oraș .Păi  el trebuie să  plătească .Păi  el trebuie să o conducă  .Păi  el trebuie să aibe inițiativa  .Păi  el trebuie să  o ceară.Păi  el trebuie să aiba grijă de ea.Păi  trebuie sa o apere.Păi  trebuie să  o protejeze.Păi  el trebuie să-i  cumpere cadou.Păi  el trebuie să  o scoată  în oraș .Păi  el trebuie să  o ajute cu roata de la mașină  sau cu mutatul mobilei.Păi  el trebuie să duca plasele.Păi  el trebuie să-i  cumpere flori.Păi  el trebuie să  îi  deschida ușa .Păi  el trebuie să-i  ceara iertare,dacă  ea se "simteeee" singură  neglijată  , supărată , întristată , nervoasă , iritată , etc,etc. etc.  PĂI  EL TREBUIE SĂ REZOLVE SITUAȚIILE . 
o tipa spunea 😝 așa  e frumos.
-E frumos pt. tine.
Tu ai face așa ?
-Nu , cum să  fac eu asta ? DOAR EL TREEBUIE SA FACA ASTEA 

Și  încă  multe altele. Vorbesc de începutul  unei legături .Aș  vrea să  aud de ce credeți  voi  " mandrelor " că  e așa . Dar fără  explicația că  asta e treaba barbatului.   Sau așa  e lăsat  de la natura. O explicație  am,  că  e vorba de putere . Cel puternic stă  și  celalalt vine la el cu capul plecat și  cu căciula în  mână  sau cu o floare în  mână  și  se roagă  de cel puternic.:  
Nu vrei asa?  Sau altfel?  Ce să  fac ca să  fi mulțumită  stăpînă  ?  Ce ai mai vrea.? Iarta-mă  că  esti supărată .etc.etc.etc. 
Deci eu zic că  e vorba de putere,,,,chiar dacă  mai târziu  situația  se schimbă  , se echilibrează  sau apare revanșa  sau corecția .
E vorba de putere sau de altceva?? 

Ce zic " mândrele" ?   Nu știu.  Dar știu  că  la final plâng  după  " nenorocitul " care a plecat  la o femeie.  Pentru că  ea, mândra,  atât  a știut  să  fie. Mândră.

(AncaN) 

joi, 7 iulie 2022

Pana de curent

"O eventuala pana de uriasa de curent ar putea avea consecinte din cele mai diverse. Unele la care nu te-ai gandi niciodata; pentru ca in maxim o saptamana ar deveni inutile toate telefoanele si computerele si serverele si tot internetul. Si fara internet, nu e Google. Si fara Google, cum sa mai pari destept si cult? Cum sa te mai dai mare ca stii sa scrii corect, ca ai citit, ca stii actori, ca stii pe de rost sute de citate celebre? De unde sa mai afli daca se scrie sau nu cu liniuta de unire, daca se zice mi-ar placea sau mi-ar place, cum sa te mai dai cunoscator in istorie daca nu mai gasesti repede cand a murit Mihai Viteazul sau in geografie, cand tu n-o sa mai ai de unde sa stii in ce judet e Slobozia? Te resetezi, te formatezi. Redevii prost, asa cum erai deja. Asta da, consecinta grava. Sa-ti dai singur seama ca nu stii nimic, ca nu mai poti sa legi doua cuvinte fara sa te faci de ras si ca tot ce poti sa mai discuti e despre culoarea tricoului si daca e bumbac sau nu, e trist. Depresie. Sau nu."

Preluat.

miercuri, 6 iulie 2022

Sarmalele Reci lansează la Craiova concertul și vinilul „Țara te vrea te vrea prost”

Sarmalele reci este o formație de muzică rock din ROMÂNIA, înființată în anul 1993 la Bucureşti.
Sarmalele Reci aduc la Craiova concertul și vinilul „Țara te vrea te vrea prost”, un album document, cu piese de colecție.
„Violeta”, „Gașca de la bloc”, „Vărsătorul”, „N-ai nimic pe sub tricou”, plus bonusuri, vor fi cântate în cel mai bun club de live din oraș, la Cult Music Pub, pe 21 octombrie.
Inițiată ca o trupă de protest social, simbol al civilizaţiei cu parfum caragialesc, care face haz de necaz în ţara lucrurilor bine făcute şi neterminate, Sarmalele Reci s-a dovedit o trupă profetică.


Grupul are una dintre cele mai constante prezenţe pe scena muzicală românească şi este un proiect artistic de calitate, bazat pe creativitate, inovaţie, energie şi tonus al vieţii.
• Au fost invitaţi la numeroase festivaluri din ţară şi din străinătate.
• Au o discografie de 8 albume.
• Au fost aplaudaţi în mii de concerte în aer liber, săli de spectacole şi cluburi.
• Au o mare varietate de apariţii radio şi TV şi numeroase videoclipuri.
• Au figurat în topurile muzicale radio cu piese care adesea s-au clasat pe primele locuri, pe baza preferinţelor publicului.
• Formaţia a avut parteneriate cu companii şi organizaţii non-profit.

Pe parcursul carierei au beneficiat de recunoaşterea din partea revistelor muzicale şi a mass mediei.
În anul 2007 Sarmalele Reci au primit premiul „Actualitatea Muzicală” pentru 14 ani de succese în muzică rock.

Componenţa actuală:

Zoltán András (voce, kybds.),
Emil Viciu (ch.),
Bogdan Valentin Bereucă (drms.),
Mircea László Horváth (kybds),
Ciprian Almășan (bas).

Un amestec original şi eclectic de rock’n’roll, funk, jazz şi folclor, cu versuri scrise cu artă şi forţă în limba română, „Țara te vrea prost” este un disc emblematic și, din păcate, încă actual. 
Pe vinil, reînregistrat, cu un sunet mai proaspăt, cu o tehnologie mai nouă, cu o voce mai matură, cu o energie mai punk, albumul va fi cântat în concert, în premieră la Craiova, și însoțit de tradiționalul „Șpriț de vară”.


Sarmalele Reci vă invită la Cult Music Club pe 21 octombrie pentru o experiență de neuitat. Scriem istoria împreună și contrazicem titlul albumului, ca să aflăm cum să schimbăm istoria viitoare.




Vino sa te distrezi alături de noi și de universul colorat și plin de personaje al Sarmalelor Reci.



Vă aşteptam cu drag la concert!




luni, 4 iulie 2022

Unde mergem...

Când Billy Graham avea 92 de ani, se lupta cu boala Parkinson.  În ianuarie, cu o lună înainte de a împlini 93 de ani, liderii din Carolina de Nord, l-au invitat la un prânz în onoarea sa.
 După ce s-au spus lucruri minunate despre el, Dr. Graham a urcat pe podium, s-a uitat la mulțime și a zis:
 „Îmi amintesc astăzi de Albert Einstein, marele fizician care luna aceasta a fost onorat de revista Time drept Omul secolului. Einstein călătorea odată de la Princeton cu un tren, când conductorul a coborât pe culoar pentru a verifica biletele. Când a venit la Einstein,Einstein a băgat mâna în buzunarul vestei, nu și-a găsit biletul, așa că a băgat mâna în buzunarele pantalonilor, nu era acolo. Se uită în servietă, dar nu îl găsi.  Apoi se uită pe scaunul de lângă el, tot nu l-a găsit.
 „Conductorul a spus: „Dr. Einstein, știu cine ești. Sunt sigur că ai cumpărat un bilet. Nu-ți face griji”.  Einstein a dat din cap apreciativ. În timp ce era gata să treacă la următorul vagon, conductorul se întoarse și îl văzu pe marele fizician căutându-și biletul pe mâini și genunchi sub scaun.
 „Conductorul s-a repezit înapoi și a spus: „Dr. Einstein, nu vă faceți griji, știu cine sunteți. Sunt sigur că ați cumpărat unul.” Einstein s-a uitat la el și i-a spus: „Tinere, și eu știu cine sunt. Ceea ce nu știu este unde mă duc”.
 Acestea fiind spuse, Billy Graham a continuat: „Vezi costumul pe care îl port? Este un costum nou-nouț. Copiii mei îmi spun că am devenit puțin neglijent la bătrânețe. Așa că am ieșit și mi-am cumpărat un costum nou pentru acest prânz și încă o ocazie. Știi care este acea ocazie? Acesta este costumul în care voi fi îngropat. Dar când auzi că sunt mort, nu vreau să-ți amintești imediat costumul pe care îl port. Vreau să-ți amintești asta:
 „Nu numai că știu cine sunt. Știu și unde mă duc”.  Fie ca necazurile tale să fie mai puține, binecuvântările tale mai multe și nimic altceva decât fericirea să-ți treacă prin ușă.  „Viața fără Dumnezeu este ca un creion neascuțit – nu are rost.”
 Fie ca fiecare dintre noi să-și fi trăit viața, astfel încât atunci când biletul nostru este cerut la control, sa nu trebuiască să ne facem griji cu privire la: “unde mergem.”

(Text preluat de pe facebook)