marți, 13 octombrie 2020

Azi pentru Maine in Comunitate

         De câte ori am călătorit în afara țării am fost uimit de curățenia existenta în orașe și în afara acestora.Colectarea deseurilor este o problema reala in Romania, cu fatete multiple bazată în special pe  lipsa de educatie a populatiei in acest domeniu.  
Proiectul Azi pentru Maine in Comunitate își propune sa le ofere atat cetatenilor, cat si ONG-urilor din regiunea de sud a Romaniei, posibilitatea de a crea parteneriate cu autoritatile locale si companii private pentru a conlucra in sectorul colectarii selective a deseurilor.
  • Proiectul face parte din platforma de sustenabilitate Azi pentru Maine, care mai cuprinde proiectele Azi pentru Maine pe Plaja si Azi pentru Maine in Scoala.Acest proiect va fi implementat in 22 de comunitati din cadrul a 7 judete din partea de sud a Romaniei: Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi si Municipiul Bucuresti, pe o perioada de 16 luni, incepand cu luna octombrie 2019.Azi pentru Maine in Comunitate este un proiect dezvoltat si implementat de Asociatia CSR Nest, finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge. Cu toți am constatat mergând pe jos, cu mașina sau cu trenul că în momentul de fata în România, din păcate oamenii aruncă gunoiul la întâmplare: pe stradă, pe câmp, în pădure sau în apele curgătoare. Colectarea deseurilor este o problema reala in Romania, cu fatete multiple, de la lipsa de educatie a populatiei in acest domeniu, pana la o infrastructura de colectare selectiva insuficient dezvoltata sau chiar la o lipsa a acesteia.  CSR Nest dezvoltă și implementează proiecte de mediu cum ar fi cel prezentat anterior. Aceștia doresc să ajunga la minimum 25.000 de persoane din cele 7 judete din sudul Romaniei si Municipiul Bucuresti, care vor intelege importanta colectarii selective a deseurilor, să organizeze  intalniri si dezbateri cu autoritatile locale și diverse organizatii cu scopul de a imbunatati colaborarea si interventia in domeniul colectarii selective a deseurilor. O astfel de întâlnire a avut loc în Craiova cu care ocazie persoanele prezente au făcut diverse propuneri privind îmbunătățirea colectarii selective a deseurilor în județul Dolj. În speranța că această inițiativa ne va ajuta pe toți să trăim într-o țară mai curată vă invit pe toți să susțineți acest demers. 

Niciun comentariu: