duminică, 9 septembrie 2018

Degustare Crama Liliac si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin



Evenimentul lunii care a trecut a fost degustarea de vinuri de la Five Continents cu produsele  de la Crama Liliac si Branzeturile celor de la Delaco.





Bloggerii prezenti la eveniment au ascultat  explicatiile oferite de Miron Radic, CEO Liliac si de catre somelierul Florentin Picu.



Au fost 9 asocieri culinare realizate de Alin Sintimbrean  de la DictionarCulinar.ro:




1. Sparkling by Liliac – Brie – Ile de France + crackers
2. Liliac – Feteasca Alba 2017 – Camembert Delaco + struguri albi
3. Liliac – Sauvignon Blanc 2017 Telemea de capra Delaco + canape, unt si marar
4. Liliac – Chardonnay 2017 – Havarti Delaco D’Exceptie + pere
5. Liliac – Rosé Pinot Noir 2017 Brie au bleu – Ile de France + struguri roz
6. Liliac – Feteasca Neagra 2017 – Irish Chedar Delaco D’Exceptie
7. Private Selection by Liliac – Pinot Noir 2015 – Gouda Delaco D’Exceptie
8. Liliac & Kracher – Transylvanian Ice Wine 2016 – Grana Padano Delaco D’Exceptie + miere + ulei de trufe
9. Liliac – Nectar of Transylvania 2016 – Roquefort

Hotelul Five Continents s-a ridicat, ca si la una din degustarile anterioare , la inaltimea asteptarilor. De data aceasta, fiind vorba de 9 vinuri degustate, inainte de rose o parte  dintre  colegii nostri  au  decis sa serveasca  cateva din preparatele restaurantului. 





Toate preparatele aratau foarte apetisant si au fost  la preturi rezonabile.

Daca nu ati auzit despre vinurile celor de la Liliac va pot spune cateva cuvinte despre Alfred Michael Beck care este de profesie arhitect si activeaza de circa 35 de ani in domeniul imobiliar.
Acesta fiind atras atat de posibilitatile de business, cat si de biodiversitatea si frumusetea naturala a Romaniei, a inceput sa investeasca in tara noastra. 
In anul 2006, a infiintat o ferma de cereale in judetul Olt, care are in prezent cca 700 ha in exploatare (si in proprietate) si este complet utilata si tehnologizata. 
Pasionat de vin, in anul 2010 a cumparat o vie abia infiintata, de cca 14 Ha in comuna Batos, Jud. Mures, la recomandarea unui partener. In cinci ani, Alfred a investit 7 milioane de euro in vie, a creat un brand puternic si a reusit sa puna "Liliac - The Wine of Transilvania" pe primele locuri la competitiile nationale si internationale de vinuri.


Eu iubesc vinurile, îmi place să aflu despre istoria lor și să povestesc și altora. Alegerea mea preferată : Am ales Fetească Albă alături de Camembert.



Fetească Albă: un vin de culoare galbenă cu reflexii verzui care indică un vin tânăr, proaspăt, răcoritor.  Este un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Conținut de alcool : 13,0 Vol. %



Se deschide cu arome de flori de câmp, pere coapte și cârcei de viță de vie. Gustul dezvăluie un corp bine conturat cu tente de citrice și post gust lung, ușor amărui, cu note de grapfruit.
Asocierea cu Camembert – Ile de France a fost inspirată. Simbol național al Franței, Camembert-ul s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului 18. Brânza Camembert  și-a depășit rapid predecesorii devenind o adevărată piatră de hotar în cultura culinară franceză. Textura este moale, cremoasă și catifelată.

Vinul a fost minunat, brânza potrivită iar asocierea acestora pricepere.

În încheiere pot spune că a fost ca de obicei o seară frumoasă, vinurile servite deosebite și de calitate iar gazda noastră la înălțime ca de obicei.



Niciun comentariu: