duminică, 25 septembrie 2016

http://letsdoitromania.ro/

Cineva s-a gândit să mai scape țara asta de gunoaie.
De gunoaiele menajere evident, pentru că de celelalte tipuri de gunoaie este mult, mult mai greu!
Așa că în multe dintre orașele țării copii, elevi, studenți, unii oameni politici și mulți, mulți alți oameni interesați de curățenie, ecologism, mediu etc. au participat cu mic cu mare la această acțiune.
De ce?
Pentru că în fiecare oraș din țara asta și nu numai există o mulțime de boi și dobitoci care aruncă gunoaie menajere pe câmp, hârtii și PET-uri și alte ambalaje pe stradă, chiștoace și coji de semințe peste tot și așa mai departe.
Vecinul meu de la etajul 3 precum și cel de la etajul 4 aruncă chiștoace de țigări pe fereastră, de când locuiesc în acest imobil.
Acum și-au făcut bancă la scara blocului unde joacă remi până noaptea târziu și consuma acolo alcool, semințe etc și lasă pe jos când pleacă sticle goale, coji de semințe și chiștoace de țigări.
Vorbesc tare, ascultă manele de căcat și poluează fonic, vizual și fizic zona.
Când eram copil în clasele 5-8, mergeam la muncă patriotică.
Adică prin anii 1977-1980.
Maturam duminică un colț al străzii Kart Marx, actualmente Bd. Epureanu, având pe mine hainele personale și o mătură dată de acasă de mama.Acum oamenii au saci, mănusi, etc.
Răposatul diriginte al nostru, împreună cu toate cadrele didactice, profesorul Juverdeanu Cezar avea sarcina de la PCR să participe și dumnealui în ziua lui liberă la această activitate.
După aproape 40 de ani lucrurile nu s-au schimbat deloc.
Ba din contră, numărul boilor și al dobitocilor care arunca gunoaie aiurea s-a înmulțit și partidul aduce cu japca în continuare lumea să facă curățenie.
În condițiile în care bugetul plătește cu bani grei instituții care trebuie să întrețină curățenia și să sancționeze persoanele fizice sau juridice care depozitează sau aruncă deșeuri de orice natură în alte locuri decât cele amenajate.
Dacă mergi cu trenul de la Craiova la Filiași și privești pe fereastra ieșirea din Craiova îți vine să vomiți.
Este plin de maghernițe, hârtii, celofane, PET-uri, mărăcini, boscheți, scaieți, câini maidanezi, aurolaci și cocioabe și tot felul de barăci și adăposturi improvizate.
Un mic ghetou care se extinde de la an la an de la Revoluție încoace.
Și ne dăm mari, fuduli și șmecheri, cu pretenții de oraș European, Capitala Culturală etc.

Păstrați un mediu curat ! 
Păstrați curățenia orașului !
Aruncați deșeurile numai în locurile special amenajate pentru aceasta ! 
Ocrotiți natura !





Niciun comentariu: