joi, 28 mai 2020

Despre diversitate gastronomica, capsuni si dulceata

Cand scriu aceste randuri ma gandesc la vremurile copilariei mele petrecute la bunicii din partea mamei in satul Carja din judetul Vaslui, un sat linistit aflat pe malul Prutului unde in zilele toride de vara alergam toata ziua prin colbul drumului desculti si imbracati numai in chiloti tetra iar  dupa apusul soarelui daca nu ne imbracam bine ne piscau tantarii de ne umpleam cu toti de blande.
Ziua ne trimiteau bunicii sa cumparam paine de la brutarie, peste proaspat de la chisocul fermei piscicole sau vinete si ardei capia de la un alt chiosc al fermei de legume.
Bunica mea facea o saramura de peste delicioasa  pe care o mancam cu o mamaliga tare pe care o taiam cu ata si uneori in zilele de sarbatoare ne facea gogosi sau clatite pe care le mancam unse cu dulceata de prune sau caise.
Cine mai stie in ziua de astazi cum arata un servici pentru servit dulceata?
In zilele de vara calduroase mergeam in vizita la matusile mele si eram serviti cu dulceata si apa proaspata scoasa atunci din fantana.
La cea mai mare cautare era dulceata de nuci sau cea de cirese amare.
Am descoperit recent ca in materie de preparat dulceata romanii sunt foarte inventivi existand o mare diversitate fapt pentru care v-as recomanda dulceata Veronica care este preparata artizanal si natural, nu contine conservanti, aditivi alimentari sau arome artificiale.

La acest producator local gasiti preparate dulceturi dupa retete mostenite de la bunica cum ar fi: dulceata de nuci verzi, dulceata de cirese amare, dulceata de trandafiri, dulceata de ardei iute si nu numai.
Mie mi-au atras atentia 2 feluri de dulceata de capsuni:
-dulceata de capsuni cu pinot noir si condimente din gama Gourmet care foloseste ca ingrediente: căpșuni, zahăr, pinot noir, lămâie, scorțișoară, cardamon, anason, cuișoare.
Aceasta este un produs artizanal si natural preparat din ingrediente proaspete care nu contine conservanți, aditivi alimentari sau arome artificiale.
-dulceata de capsuni cu busuioc fara zahar preparata din căpșuni, green sugar, busuioc, lămâie.
Aceasta este de asemenea un produs artizanal si natural care nu contine zahar si nici conservanți, aditivi alimentari sau arome artificiale.

Zahărul este înlocuit cu un produs special – „green sugar”. Acesta nu are calorii, indicele glicemic este zero, este un îndulcitor natural recomandat de Societatea de Nutriție din România.
Sunt sigur ca vizitand pagina acestui producator local de "dulceata din camara"  veti gasi ceva pe gustul vostru care sa va faca cu ochiul. Astept impresiile voastre despre produsele pe care le veti descoperi pe pagina de Facebook a Veronicai.


Niciun comentariu: