marți, 26 septembrie 2017

O poveste despre Craiova Jazz Festival - a doua seară

Vineri sala Filarmonicii Oltenia a găzduit începând cu ora 11.00 prelegerea susţinută de FLORIAN LUNGU: „Performanţe de virtuozitate în jazz-ul autohton şi mondial”.
A fost ajutat de grupul TRIO format din Petrică Andrei (pian), Adrian Flautistu (contrabas), Vlad Popescu (percuţie).

Din păcate am ratat această prelegere interesantă astfel încât nu pot comenta nimic privind modul în care s-a desfăşurat.

De la ora 19.00 tot în sala Filarmonicii Oltenia au continuat spectacolele de jazz cu următorii invitaţi:

Primii au cântat cei de la Casual Band & Friends” JAZZY COVERS NIGHT”.
Mai vechea cunoştinţa a craiovenilor a fost prezentă cu două voci feminine minunate şi multe solo-uri de pian şi saxofon.










Au urmat CICO'S JAZZ ORCHESTRĂ (GERMANIA) feat. OLTENIA BIG BAND sub conducerea muzicală a lui HORIA-DINU NICOLAESCU.

Muzicienii din band-ul constituit special cu ocazia acestui festival din artiştii români şi germani s-au sincronizat şi auzit excepţional după numai două repetiţii pe ritmuri de Mambo, Bosanova sau Swing.

Am aflat un secret privind muzicienii germani: toţi cei prezenţi în band sunt pasionaţi de muzică şi cântă ca nişte adevăraţi profesionişti însă profesează sau studiază în cu totul alte domenii de activitate care nu au legătură cu muzica.

Recitalul acestora s-a încheiat de către Horia Dinu Nicolaescu cu o piesă cântată de către acesta.

Pentru cei care nu știu maestrul Horia Dinu Nicolaescu este născut în Craiova și este foarte atașat de orașul nostru.

Mai multe despre dirijor și viața sa găsiți într-un articol publicat de cotidianul Gazeta de Sud în anul 2014 când acesta a vizitat Craiova.












Finalul a fost al celor de la LUCIAN NAGY & BALKUMBA TRIBE care au desfătat ascultătorii cu o adunare armonioasă şi o combinaţie multicoloră de stiluri în care inflexiunile tipice balcanice şi indo-africane sunt în mod natural amestecate.










Deschiderea serii a fost făcută de către Domnul Dorin Măciucă, director al Festivalului care
împreună cu Domnul Mihai Genoiu Primarul Municipiului Craiova au contribuit la organizarea şi buna desfăşurare a manifestărilor programate.




Apreciez şi susţin discursul Domnului Dorin Măciucă ţinut în timpul concertului în care a scos în evidenţă criza în care se zbat instituţiile de cultură sau şcolile de muzică şi cât de dificilă este formarea şi recrutarea unui muzician în România zilelor noastre.

Prezentatorii festivalului au fost binecunoscuţii: FLORIAN LUNGU şi ALEXANDRU ŞIPA.






Spectacolul s-a încheiat după miezul nopţii oferind tuturor celor care au rezistat până la finalul concertului o lecţie muzicală unică, câteva ore de desfătare şi o amintire plăcută despre formaţiile invitate.

Câteva imagini filmate din spectacol puteți vedea mai jos iar înregistrarea concertului poate fi vizionată în 3 părți aici, aici și aici.














 

Niciun comentariu: