joi, 30 martie 2017

Invitație la film: Ghost in the Shell 3D

Pe data de 31 martie 2017 va avea loc în România premiera filmului Ghost in the Shell.




Am reușit să văd  filmul Ghost in the Shell 3D în avanpremieră la Inspire Cinema Craiova în sala 6 miercuri seara de la ora 21,20 în condiții foarte bune.

Filmul a fost inspirat dintr-o manga, bandă desenată făcută de către japonezi iar acțiunea filmului se petrece bineînțeles în Japonia.

Filmările s-au făcut în Wellington, Noua Zeelandă și în Jordan, Hong Kong în jurul străzilor Pak Hoi și Woosung.


Hong Kong

Wellington


În viitorul apropiat orice poveste este posibilă, de exemplu crearea unui robot cu creier uman, un robot care gândește, simte sau ia decizii.

Major (Scarlett Johansson) este un asemenea robot, care folosit de către cine trebuie devine o armă foarte periculoasă, un soldat perfect destinat stopării criminalității.

Dr. Quelet (Juliette Binoche) de la Hanka Robotics este creatoarea lui Major căreia îi ascunde adevărul privind originea ei umană.

Criminalitatea și terorismul în viitor se diversifică; mintea umană poate fi copiată astfel încât este nevoie alte tipuri de soldați față de ceea ce cunoaștem noi în prezent, care sunt necesari combaterii acestei noi forme de terorism.

Secțiunea 9 sub comanda lui Daisuke Aramaki (Takeshi Kitano) este o structură creată din astfel de soldați care luptă împotriva terorismului.

Conduși pe o pistă falsă soldații din Secțiunea 9 împreună cu Major luptă împotriva lui Kuze (Michael Pitt).

Dintr-o discuție purtată cu acesta, Major își dă seama că totul este o minciună, dușmanul nu este Kuze iar amintirile ei sunt false.

Așa încât până la urmă Major își descoperă originea și amintirile, pe mama ei și pe cei care îi sunt prieteni adevărați când aceștia se aliază cu ea în lupta  pe care o duce cu răul.







Evident ca în orice poveste, chiar dacă este S.F., binele învinge.

De remarcat: în filmul Ghost în the Shell 3D joacă o actriță românca în rolul Dr. Dahlin, Anamaria Marinca cunoscută publicului din filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile.

Legat de actrița din rolul principal pasionații genului pot citi pe site-urile de specialitate diverse controverse legate de faptul că producătorii de la Hollywood au folosit-o pe Scarlett Johansson în rol de femeie asiatică; răspunsul este însă foarte simplu, filmul nu dorește să scoată în evidență aspectul fizic al personajelor ci modul în care se poate pierde identitatea de sine în momentul în care corpul unui robot devine gazdă unui creier uman.

Efectele speciale vizionate 3D precum și coloana sonoră sunt punctele forte ale acestui film care în mod cert vă va relaxa dacă veți alege să vă petreceți 2 ore într-o sală de cinema in următoarele zile la Cinema 3D Craiova.









Niciun comentariu: