Opinii

joi, 20 decembrie 2018

Concurs! 4 bilete la spectacolul Mamma Mia de Duminica

Pentru cititorii blogului meu ofer 4 bilete la spectacolul Mamma Mia de Duminica, 23 Decembrie, de la ora 20:00 de la Sala Polivalenta.
Ce trebuie sa faceti pentru a fi fericitii castigatori ai celor 4 bilete? Nimic complicat. Intrati pe primul link din articol (cel despre spectacolul Mamma Mia) ubde va trebui sa lasati un comentariu la acel articol de pe blog.
Daca n-ati mai comentat pana acum pe un blog, nu trebuie sa va faceti probleme. Pentru a lasa comentariul trebuie sa va treceti numele si prenumele si adresa de e-mail la finalul comentariului.

In comentariu va invit sa scrieti motivele pentru care doriti sa mergeti la spectacol. Cu cine v-ar placea sa mergeti si ce asteptari aveti de la spectacol. Puteti scrie si altfel de detalii personale  si originale referitoare la eveniment.

Comentariile anonime nu pot participa la concurs.

In functie de comentariile voastre pe care le astept pana sambata ora 12.00 voi alege tot pana sambata 22 decembrie ora 24.00 castigatorii care vor primi biletele pe mail.

Formular de contact


Nume

E-mail *

Mesaj *

duminică, 18 noiembrie 2018

Mamma Mia vine la Craiova

Aţi citit bine, nu mai este decât o lună şi ceva până când la Sala Polivalentă din Craiova, mai precis în premieră pe 23 decembrie, craiovenii vor avea plăcerea să urmărească cel mai spectacular musical produs vreodată în România şi totodată cea mai frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie în musicalul MAMMA MIA!



În Craiova iubitorii genului nu au reuşit să vadă pe viu prea multe producţii de acest gen, astfel încât este o ocazie de care trebuie neapărat să profitaţi.

Cea mai frumoasă poveste despre iubire, relații, prietenie va fi interpretată de Loredana Groza, Bianca Purcărea, Anca Țurcașiu, Anca Sigartău, Aurelian Temișan, Ernest Fazekas, Adrian Nour, Silviu Mircescu.

Musicalul MAMMA MIA! care a cucerit întreaga lume a fost urmărit de 60 de milioane de oameni din 50 de țări. 
A fost lansat în 1999 la Londra, în West End și apoi în Statele Unite ale Americii, pe Broadway.
Dramaturga Catherine Johnson și producătoarea Judy Craymer au creat acest spectacol inspirându-se din cântecele compuse de Benny Anderson și Bjorn Ulvaeus, foști membri ai formației ABBA. 

Titlul musicalului este hitul grupului din anul 1975, melodia „Mamma Mia”. 
Musicalul a întrecut producțiile originale pe Broadway, de la „The Sound of Music", „The King and I" și până la „Damn yankees", cu 1.500 de reprezentații. 

A devenit al 8-lea cel mai longeviv musical de pe Broadway și al 9-lea cel mai longeviv show din toate timpurile, cu 5.124 de reprezentații. 
În orice zi au loc cel puțin 7 show-uri „MAMMA MIA!", în jurul lumii.




Datorită succesului înregistrat, povestea a fost adaptată pentru marele ecran în 2008, cu actorii Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Colin Firth și Stellan Skarsgård în rolurile principale, iar în 2018 a fost lansat și al doilea film Mamma Mia 2.

În distribuţie îi puteţi vedea pe:

Donna Sheridan – Loredana/Mirela Vaida
Sophie Sheridan – Ana Munteanu/Bianca Purcărea
Sam Carmichael – Cornel Ilie/Ciprian Teodorescu/Aurelian Temișan
Harry Bright – Horia Brenciu/Ernest Fazakas
Bill Austin – Adrian Nour
Tanya – Ioana Sihota (Jazzy Jo) /Anca Țurcașiu
Roşie – Ecaterina Ladin/Anca Sigartău
Sky – Silviu Mircescu/Sebastian Seredinschi
Ali – Cristina Danu

Dansatori:
Bogdan Boantă
Erik Bubui
Lilian Cărăuș
Tatian Gavrilă
Andra Gheorghe
Valentina Hainăroșie
Flavia Mihasan
Marius Moldovan
Svetlana Neagu
Roxana Niculae
Izabela Olariu
Vladimir Palamarciuc
Bianca Patriche
Dan Rima
Alexandru Săndulescu
Irina Strungareanu
Florin Tănase
Silvia Uceanu

Biletele s-au pus deja în vânzare la Sala Sporturilor şi aici iar mai multe informaţii despre spectacol puteţi afla de pe pagina acestuia.

Încă mai puteţi profita de oferta de Black Friday la preţurile biletelor unde veţi avea o reducere de 25%.

Vă aştept la spectacol!

luni, 29 octombrie 2018

Degustare Averești- Delaco la Casa Ghincea

Pe 25 Octombrie de Ziua Armatei am participat la o nouă degustare de Brânzeturi cum se... cuVin, ediția #26, unde am degustat produsele cramei Averești și, ca de fiecare dată, brânzeturile lui Delaco în Restaurantul Casa Ghincea.

Evenimentul “Brânzeturi cum se... cuVin” a fost organizat de DictionarCulinar.ro și Asociația Bloggerilor Olteni.
Bloggerii prezenți la eveniment au ascultat explicațiile oferite de Romica Dumitru, reprezentantul Domeniilor Averești și de prietenul vinurilor, somelierul Narcis Neagoe.


Brânzeturile au fost prezentate de Daniel Botea, cel mai mare fan brânză.
Primele plantații de viță de vie de la Averești au luat ființă în anul 1874, când s-a construit și crama, pe domeniile boierului Ștefan Negrutzi.
Pentru administrarea domeniilor, a fost adus din Franța un specialist horticultor, inginerul Réné Faure. Acesta a introdus în cultură, alături de soiurile de viță de vie autohtone, cum sunt Zghihara de Huși, Fetească regală și Fetească albă – și soiurile franțuzești Cabernet Sauvignon și Aligoté.
Pentru a asigura o producție ridicată an de an, inginerul Faure a introdus primul sistem de irigație a viței de vie din țară. Apa era împinsă în sistem de o instalație care funcționa pe baza presiunii – diferența de nivel era de 100m și nu exista curent electric.
La Averești suprafata viei ocupă 570 de hectare. Aici strugurii sunt culeși timp de 3 săptămâni după data de 20 de septembrie. Vinurile seci produse aici pot fi valorificate ca vinuri tinere.
În regiunea de nord-est a României, Centrul Viticol Averești este unul dintre cunoscutele ținuturi scăldate în soare și struguri ale Podgoriei Huși. El se remarcă prin localizarea la o altitudine ridicată, prin climatul răcoros și prin solul care determină obținerea de vinuri seci, acidulate, ușor sifonate și delicate.
În această zonă, temperaturile zilelor de vară sunt ridicate, în schimb nopțile sunt foarte răcoroase. Acest lucru determină o ardere mai lentă a acizilor din struguri și face posibilă obținerea unor vinuri cu aciditate ridicată, chiar și în anii secetoși.
Delaco este unul din cei mai mari jucători de pe piața de brânzeturi din România, parte integrantă a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producători de pe piața de lactate la nivel mondial. Este importator exclusiv al unor branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla, Joya sau Milkana.
Acestea sunt asocierile culinare de la degustare alese de către organizatori:
Zghihara Averești sec - Camembert + crackers

Chardonnay Averești sec - Havarti cu pere

Busuioaca de Averești – Rosé sec - Emmentaler + struguri rose

Fetească Neagră sec – Gouda

Busuioacă de Averești – Rosé - Brie au Bleu + struguri albi

Am degustat și am ales una dintre combinații, însă până să vă desconspir alegerea mea pot să afirm cu toată convingerea că Zghihara, Busuioaca Rosé Sec sau Rosé și Feteasca Neagră sunt vinuri foarte reușite și dacă le veți consuma sau face cadou câte o sticlă din acestea cuiva drag nu vă veți păcăli.
Eu am ales ultima combinație: vinul Busuioaca de Averești – Rosé are o culoare porfirie – trandafirie și încântă prin aroma fină de tămâioasa, cu ușoare nuanțe de flori, între care predomină petalele de trandafir. Buchetul bogat complementează gustul dulce – aromat original soiului de Busuioacă de Bohotin, pe când plusul de aciditate specific zonei Averești echilibrează dulceața și îi dă o tentă catifelată ce crează dependență.
Se poate savura la desert alături de prăjituri, turtă dulce, cozonac, dulcețuri și mai ales alături de cei dragi vouă.
Vin cu Denumire de Origine Controlată – Podgoria Huși.
Brie au Bleu - Ile de France-este o brânză Brie cu mucegai albastru, o brânză franțuzească de inspirație nemțească, făcând parte din brânzeturile moderne, apărute după 1900.
Brie au bleu nu are intensitatea și asprimea unei veritabile brânze cu mucegai albastru, dar păstrează gustul de ciuperci specific brânzeturilor Brie.
Este fabricată din lapte de vacă, pasteurizat
Are o textură: moale, mătăsoasă
Culoarea este alb gălbuie cu vinișoare albastre
Gustul este ușor sărat iar aroma este blândă, fructată.
Pe măsură ce se maturează, aroma se intensifică ajungând până la nucă, cu o nuanță de ciuperci.
Mirosul este inițial slab, se intensifică pe măsura maturării ajungând să rivalizeze cu cel al Camembert-ului.
Coaja este comestibilă, cu mucegai alb și albastru, aromă de ciuperci, adaugă caracter miezului
Servirea se face la temperatura camerei, cu felii de baghetă proaspătă și crocantă sau cu fructe (pere, struguri albi etc.)
Vinul: deliciu
Branza: completare
Combinația: răsfăț
Vă voi scrie și de la următoarea degustare! Numai bine!


miercuri, 3 octombrie 2018

Câştigă 2 bilete la Stand Up Comedy - 7 Octombrie la Craiova

Vă povesteam la sfârşitul lunii iulie despre Show-ul de stând up comedy: "Stricăm o generaţie " care va avea loc pe 7 octombrie, la Sala Polivalentă din Craiova, începând cu ora 20.00.

Dacă vreţi să câştigaţi 2 bilete la acest spectacol nu trebuie decât să intraţi pe pagina unde am postat articolul şi să lăsaţi un comentariu cât mai original la acest articol de pe blog.

Formular de contact


Nume

E-mail *

Mesaj *




Nu vă ia decât un minut să treceţi acolo motivele pentru care doriţi să vedeţi acest spectacol, numele şi prenumele precum şi adresa de mail unde câştigătorul va primi biletele.

Voi alege câştigătorul în funcţie de cel mai original şi convingător răspuns.

Puteţi face comentarii până vineri 5 octombrie ora 23.59.

Eu voi anunţa câştigătorul sâmbăta 6 octombrie când voi trimite şi biletele pe mail.
Merită să vă încercaţi norocul aşa încât vă doresc multă baftă!

duminică, 9 septembrie 2018

Degustare Crama Liliac si Delaco: Branzeturi cum se… cuVin



Evenimentul lunii care a trecut a fost degustarea de vinuri de la Five Continents cu produsele  de la Crama Liliac si Branzeturile celor de la Delaco.





Bloggerii prezenti la eveniment au ascultat  explicatiile oferite de Miron Radic, CEO Liliac si de catre somelierul Florentin Picu.



Au fost 9 asocieri culinare realizate de Alin Sintimbrean  de la DictionarCulinar.ro:




1. Sparkling by Liliac – Brie – Ile de France + crackers
2. Liliac – Feteasca Alba 2017 – Camembert Delaco + struguri albi
3. Liliac – Sauvignon Blanc 2017 Telemea de capra Delaco + canape, unt si marar
4. Liliac – Chardonnay 2017 – Havarti Delaco D’Exceptie + pere
5. Liliac – Rosé Pinot Noir 2017 Brie au bleu – Ile de France + struguri roz
6. Liliac – Feteasca Neagra 2017 – Irish Chedar Delaco D’Exceptie
7. Private Selection by Liliac – Pinot Noir 2015 – Gouda Delaco D’Exceptie
8. Liliac & Kracher – Transylvanian Ice Wine 2016 – Grana Padano Delaco D’Exceptie + miere + ulei de trufe
9. Liliac – Nectar of Transylvania 2016 – Roquefort

Hotelul Five Continents s-a ridicat, ca si la una din degustarile anterioare , la inaltimea asteptarilor. De data aceasta, fiind vorba de 9 vinuri degustate, inainte de rose o parte  dintre  colegii nostri  au  decis sa serveasca  cateva din preparatele restaurantului. 





Toate preparatele aratau foarte apetisant si au fost  la preturi rezonabile.

Daca nu ati auzit despre vinurile celor de la Liliac va pot spune cateva cuvinte despre Alfred Michael Beck care este de profesie arhitect si activeaza de circa 35 de ani in domeniul imobiliar.
Acesta fiind atras atat de posibilitatile de business, cat si de biodiversitatea si frumusetea naturala a Romaniei, a inceput sa investeasca in tara noastra. 
In anul 2006, a infiintat o ferma de cereale in judetul Olt, care are in prezent cca 700 ha in exploatare (si in proprietate) si este complet utilata si tehnologizata. 
Pasionat de vin, in anul 2010 a cumparat o vie abia infiintata, de cca 14 Ha in comuna Batos, Jud. Mures, la recomandarea unui partener. In cinci ani, Alfred a investit 7 milioane de euro in vie, a creat un brand puternic si a reusit sa puna "Liliac - The Wine of Transilvania" pe primele locuri la competitiile nationale si internationale de vinuri.


Eu iubesc vinurile, îmi place să aflu despre istoria lor și să povestesc și altora. Alegerea mea preferată : Am ales Fetească Albă alături de Camembert.



Fetească Albă: un vin de culoare galbenă cu reflexii verzui care indică un vin tânăr, proaspăt, răcoritor.  Este un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Conținut de alcool : 13,0 Vol. %



Se deschide cu arome de flori de câmp, pere coapte și cârcei de viță de vie. Gustul dezvăluie un corp bine conturat cu tente de citrice și post gust lung, ușor amărui, cu note de grapfruit.
Asocierea cu Camembert – Ile de France a fost inspirată. Simbol național al Franței, Camembert-ul s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului 18. Brânza Camembert  și-a depășit rapid predecesorii devenind o adevărată piatră de hotar în cultura culinară franceză. Textura este moale, cremoasă și catifelată.

Vinul a fost minunat, brânza potrivită iar asocierea acestora pricepere.

În încheiere pot spune că a fost ca de obicei o seară frumoasă, vinurile servite deosebite și de calitate iar gazda noastră la înălțime ca de obicei.



duminică, 29 iulie 2018

Invitație la Stand Up Comedy

Trei dintre cei mai mari comedianți din România vor vizita anul acesta orașul nostru pentru a ne prezenta cel mai nou show de stand up comedy al lor: "Stricăm o generație ".



Cei trei sunt: Dan Badea, Cătălin Bordea și Cosmin Nedelcu Micutzu; absolvenți ai UNATC care au ales în urmă cu aproape 15 ani să se exprime prin stand up.

Pe Cătălin și pe Cosmin în mod sigur iubitorii genului i-au urmărit la Antena 1 de-a lungul timpului iar în curând îi pot vedea și la Craiova.

Un stand-up comic este cineva care face comedie într-o manieră informală, vorbind cu publicul în absența celui de-al "patrulea perete" teatral. În mod normal aceasta se face de către un comic, cu un microfon. Se practică în cluburi, colegii, săli de teatru, locații alternative – aproape oriunde există un public doritor și deschis la comedie. Comicul redă o serie de povești amuzante într-un ritm rapid, glume scurte (numite bit-uri) și one-liners (glume care au și pregătirea, și poanta în interiorul aceleiași fraze). Toate acestea constituie monologul, rutina sau act-ul. Unii comici folosesc recuzită, muzică sau elemente de iluzionism în spectacolele lor.

Multe rutine de stand-up sunt similare cu one-man show-urile, diferența principală fiind așteptările publicului, care, la stand-up așteaptă un flux relativ constant de râsete. Aceasta afectează în schimb țelurile comicului, care se află sub presiunea obligației de a livra aceste râsete. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Stand-up_comedy)

Exemple de actori străini renumiți care au practicat sau practică acest gen de show: Woody Allen, Jerry Seinfeld, Bob Newhart, Bill Cosby, Martin Lawrence, Eddie Murphy, Chris Rock, Ellen DeGeneres, Robin Williams, Jim Carrey, Ray Romano și Dane Cook.

În România au practicat stand up-ul următorii: marii actori Toma Caragiu, Puiu Călinescu și Amza Pellea, Doru Octavian Dumitru, Mugur Mihaescu sau cei de la grupurile Divertis sau Vouă.

Stand up comedy este una dintre cele mai provocatoare forme de divertisment iar Badea, Bordea și Micutzu sunt printre cei care au contribuit direct la succesul acestei forme de divertisment în țara noastră.

Show-ul de stand up comedy: "Stricăm o generație " va avea loc pe 7 octombrie, la Sala Polivalentă din Craiova, începând cu ora 20.00.

Biletele pot fi procurate din rețeaua magazinelor Flanco, Orange, Vodafone sau online.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Vă aștept la spectacol!

duminică, 8 iulie 2018

Degustare Delaco-Domeniul Dragași la Casa Ghincea din Craiova

"Înţelepciunea nu apare automat cu vârsta. Nimic nu apare, cu excepţia ridurilor. E adevărat că unele vinuri se înnobilează cu vârsta. Dar doar dacă strugurii au fost de calitate."
(Abigail Van Buren)

Ales cu grijă și combinat cu un fel de mâncare potrivit, vinul poate transforma orice eveniment simplu într-un adevărat festin.
Gustul ușor înțepător și aroma puternică de strugure fac din vin una dintre cele mai iubite băuturi la nivel mondial.

Datorită lipsei de timp și din cauza altor evenimente de la care nu mi-am permis să lipsesc nu am ajuns la ultimele 3 degustări de vinuri organizate de către Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro.
Organizatorii și-au propus să să promoveze vinurile românești și să facă cunoscute asocierile culinare dintre brânzeturi și vin.

Am profitat de faptul că miercuri seara am avut câteva ore libere și am intrat în Casa Ghincea unde urma începând cu ora 19.00 să se desfășoare ediția cu numărul #24 a evenimentului BRÂNZETURI CUM SE... CUVIN.
Evenimentul s-a desfășurat după cum v-am spus la restaurantul Casa Ghincea - renumit în Craiova pentru preparatele tradiționale servite aici în compania muzicii populare.




Am avut rezervat la etaj, un salon foarte primitor și spațios unde am avut plăcerea să mă întâlnesc cu brânzeturile Delaco, vinurile de la Domeniul Dragași și... bloggerii.


Acestea au fost asocierile culinare propuse la degustare:

1.Sauvignon Blanc 2016 Petit Fume (baricat 3 luni în butoi de stejar cu doagele opărite și fundurile un pic prăjite) – Camembert – Ile de France


Vin produs într-o ediție limitată de numai 2100 de sticle cu 13,5 % alcool; gustul acestuia de grapefruit și fructe exotice și aciditatea ridicată se îmbină perfect cu aroma de ciuperci a brânzei Camembert.

2.Petit Cuvee Blanc 2017 (cupaj de Sauvignon Blanc 2017 și Pinot Gris 2017) – Havarti Delaco D’Exceptie


Vin produs într-o ediție limitată de numai 1800 de sticle cu 13,5 % alcool; are o aciditate pregnantă și un gust de piersică cu caisă care se combină de minune cu aroma de unt proaspăt a brânzei Havarti.

3.Rose 2016 (cupaj Cabernet Franc 80% și Merlot 20%) – Gouda Delaco D’Exceptie


Vin produs într-o ediție limitată de numai 3000 de sticle cu 13,6 % alcool; un vin ușor preferat de tineri cu miros de trandafiri se asociază foarte bine cu gustul dulceag al brânzei Gouda.

4.Cabernet Franc 2015 - monosepaj - Irish Cheddar Delaco D’Exceptie


Vin produs într-o ediție limitată de numai 2300 de sticle cu 14,5 % alcool; mirosul acestuia de trufe și fructe negre, gustul catifelat și condimentat se potrivește de minune cu gustul de alune al brânzei Cheddar.

Despre vinuri ne-au oferit explicații Mihai Voinea, administrator la Domeniul Dragași și mai vechea noastră cunostința somelierul Narcis Neagoe.

Despre brânzeturi și asocierile culinare precum și multe alte secrete despre gusturi „a povestit” Alin Sintimbrean, de la DictionarCulinar.ro.

Un fapt care trebuie menționat în primul rând este acela că informațiile prezentate sunt mai complete atunci când sunt explicate  de un om care a participat efectiv mai mulți ani la producerea vinului așa cum este Mihai Voinea.


De la acesta cei prezenți au aflat multe lucruri interesante despre Domeniul Dragași și modul în care se cultivă strugurii și se produce vinul pe care l-am degustat cu mare plăcere.

Pentru cine nu știe Domeniul Dragași este situat pe un versant estic în mijlocul Podgoriei Drăgășani, are o suprafață de 7,5 hectare și aici se cultivă Cabernet Franc, Merlot, Pinot Gris și Sauvignon Blanc.

Via este în exploatare din anul 2012 și primul an de producție a fost anul 2015.

Podgoria are o producție anuală de 35.000 litri și majoritatea lucrărilor se execută manual strugurii fiind culeși la maturitate deplină doar noaptea sau în primele ore ale dimineții la nu mai mult de 20 de grade Celsius pentru a se menține prospețimea aromelor.

Crama are o capacitate de 70.000 litri.

La Cramă există și posibilități de cazare și se organizează degustări într-un salon special amenajat.

Ca la toate evenimentele plăcute și interesante timpul a trecut repede în compania poveștilor frumoase, a vinului și brânzeturilor bune sau a prietenilor simpatici.

La finalul degustării a trebuit să votăm combinația care ne-a plăcut cel mai mult.

Eu am apreciat cea de-a doua combinație însă  această decizie este evident subiectivă.

Mi-a fost foarte greu să mă hotărăsc din cauză că atât vinurile car și brânzeturile au fost foarte bune și combinațiile potrivite.

Am ales vinul Petit Cuvee Blanc 2017 fiind un vin sec destul de tare la 13,5 %, de culoare galben pai intens și strălucitor cu reflexe verzui cu aciditate pregnantă și miros de floare de soc cu note de piersică și caisă.


Se asociază foarte bine cu salate, fructe de mare și carnea albă.

Am apreciat foarte mult mirosul și aciditatea acestuia fiind un vin parfumat.

Brânza Havarti Delaco D’Exceptie este o brânză daneză aromată și cremoasă, obținută din lapte de vacă care face parte din gama Delaco D'Exceptie.
Numele provine din anul 1852, din regiunea Havarthigaard în Overod, unde Hanne Nielsen avea o fabrică modernă de brânzeturi.


Este maturată timp de minimum 2-3 luni .
Este o brânză semi-moale, are un gust: untos, dulceag și ușor acid, o aromă de unt proaspăt. 
Are o  textură moale și suplă și duritate semi-moale.

Cremoasă și grasă, Havarti este deseori combinată la fabricare cu diferite condimente și semințe, pentru o aromă deosebită.
Cel mai folosit condiment în combinație cu ea rămâne chimenul.

Brânza Havarti merge de minune cu măslinele marinate, tăiată în bucățele mici în sălățele verzi, cu struguri, snacksuri și ardei roșu fiind o brânză catifelată.

Combinația a fost ca un dans lent.

S-au tras la sorți câștigătorii după care a urmat fotografia de final.







În mod sigur nu veți greși dacă aflându-vă într-un restaurant veți comanda unul dintre cele 4 tipuri de vin pe care le-am
degustat în asociere cu felul de mâncare pe care doriți să îl comandați.

Veți fi plăcut impresionat de acestea și în mod sigur cu altă ocazie vă veți dori o întâlnire cu vinurile de la Dragași.

Iar dacă vreți să consumați brânzeturi producatorul Delaco are o ofertă diversificată de brânzeturi pentru toate gusturile.

Pe curând! 

Ne vedem la următoarea degustare pentru care m-am gândit la  ceva inedit!