Opinii

duminică, 29 iulie 2018

Invitație la Stand Up Comedy

Trei dintre cei mai mari comedianți din România vor vizita anul acesta orașul nostru pentru a ne prezenta cel mai nou show de stand up comedy al lor: "Stricăm o generație ".



Cei trei sunt: Dan Badea, Cătălin Bordea și Cosmin Nedelcu Micutzu; absolvenți ai UNATC care au ales în urmă cu aproape 15 ani să se exprime prin stand up.

Pe Cătălin și pe Cosmin în mod sigur iubitorii genului i-au urmărit la Antena 1 de-a lungul timpului iar în curând îi pot vedea și la Craiova.

Un stand-up comic este cineva care face comedie într-o manieră informală, vorbind cu publicul în absența celui de-al "patrulea perete" teatral. În mod normal aceasta se face de către un comic, cu un microfon. Se practică în cluburi, colegii, săli de teatru, locații alternative – aproape oriunde există un public doritor și deschis la comedie. Comicul redă o serie de povești amuzante într-un ritm rapid, glume scurte (numite bit-uri) și one-liners (glume care au și pregătirea, și poanta în interiorul aceleiași fraze). Toate acestea constituie monologul, rutina sau act-ul. Unii comici folosesc recuzită, muzică sau elemente de iluzionism în spectacolele lor.

Multe rutine de stand-up sunt similare cu one-man show-urile, diferența principală fiind așteptările publicului, care, la stand-up așteaptă un flux relativ constant de râsete. Aceasta afectează în schimb țelurile comicului, care se află sub presiunea obligației de a livra aceste râsete. (https://ro.wikipedia.org/wiki/Stand-up_comedy)

Exemple de actori străini renumiți care au practicat sau practică acest gen de show: Woody Allen, Jerry Seinfeld, Bob Newhart, Bill Cosby, Martin Lawrence, Eddie Murphy, Chris Rock, Ellen DeGeneres, Robin Williams, Jim Carrey, Ray Romano și Dane Cook.

În România au practicat stand up-ul următorii: marii actori Toma Caragiu, Puiu Călinescu și Amza Pellea, Doru Octavian Dumitru, Mugur Mihaescu sau cei de la grupurile Divertis sau Vouă.

Stand up comedy este una dintre cele mai provocatoare forme de divertisment iar Badea, Bordea și Micutzu sunt printre cei care au contribuit direct la succesul acestei forme de divertisment în țara noastră.

Show-ul de stand up comedy: "Stricăm o generație " va avea loc pe 7 octombrie, la Sala Polivalentă din Craiova, începând cu ora 20.00.

Biletele pot fi procurate din rețeaua magazinelor Flanco, Orange, Vodafone sau online.

Spectacolul nu este recomandat minorilor.

Vă aștept la spectacol!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu