Opinii

sâmbătă, 7 octombrie 2017

Festivalul Elena Teodorini Craiova 2017-Seara Clasic & Jazz

Seara de sâmbătă a fost o seară specială, al-3-lea spectacol din cadrul Festivalului Internațional Elena Teodorini a avut invitat quintetul Alessandro Quarta din Italia. 
Format din Alessandro Quarta – vioară, Giuseppe Magagnino – pian și clape, Franco Chirivi – chitară, Michele Colaci – chitară bas și contrabas și Cristian Martina – percuție - quintetul a avut un mare succes la publicul craiovean.


Conducerea muzicală a fost asigurată de către dirijorul Walter Attanasi din Italia.


Artiștii italieni acompaniați de orchestra de cameră a Operei Române Craiova au interpretat piese cunoscute compuse de Astor Piazzolla și Nino Rota într-o manieră originală.


Nu s-a încheiat bine Festivalul de Jazz şi muzica bună împreună cu improvizaţia de calitate au încântat iarăşi publicul prezent în sala Filarmonicii Oltenia.
Măiestria interpretativă și originalitatea lui Alessandro Quarta au ridicat sala în picioare.


Specializat în repertorii medievale,  Alessandro Quarta a colaborat timp de 15 ani cu Ensemble Micrologus, un grup de muzică medievală, cu care a interpretat concerte în Italia și în străinătate.
De asemenea, colaborează cu Giovanna Marini, desfășurând concerte, înregistrări și spectacole de teatru, și a condus mai multe grupuri vocale, cum ar fi Vox Canora sau Non-Net. În 2006 a fondat grupul vocal Fourth Dimension, pentru care a scris compoziții originale și re-elaborări muzicale (acappella și  instrumental) și a cântat în concerte și spectacole teatrale.


Alessandro Quarta este totodată actor si regizor de dubbing, a intrat în lumea divertismentului în 1976, la șase ani, ca actor de teatru și, în scurt timp, ca vocalist, afirmându-se în panorama celor mai importante voci ale dublării italiene.


Aș putea să îl compar pe violonistul italian cu David Garrett prezent anul acesta la Festivalul George Enescu ( pe care l-am văzut în videoclipuri pe You Tube ) sau cu Mani Neumann care a fost de curând la Craiova cu trupa sa Farfarello.


Efortul artiștilor italieni a fost răsplătit cu ropote de aplauze.
Nu trebuie uitat faptul că orchestra Operei Române a fost de asemenea la înălţimea aşteptărilor colaborând perfect cu invitaţii italieni.


Pentru că discutam de maniera originală a interpretărilor puteţi vedea mai jos un videoclip ( aceeaşi conducere muzicală) dintr-un concert de la Praga din anul 2016 în care veţi recunoaşte binecunoscuta melodie din filmul Naşul.



In interpretarea de la Craiova jocul cu vioara  lui Alessandro Quarta   a sunat mult mai interesant.


Câteva fotografii și videoclipurile de mai jos  vă vor introduce în atmosfera spectacolului din această seară.
















Felicitări Operei Române Craiova pentru surpriza plăcută pe care au făcut-o iubitorilor de muzică!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu