Opinii

luni, 3 iulie 2017

Crama Histria si vinurile produse la malul marii


"O sticlă de vin conţine mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume" spunea cândva LOUIS PASTEUR


La invitaţia Asociaţiei Bloggerilor Olteni şi DicţionarCulinar.ro, în cadrul evenimentului Brânzeturi cum se... cuVin am petrecut împreună cu alţi bloggeri o seară minunată la Terasa Mignon în compania brânzeturilor Delaco şi a vinurilor de la Crama Histria; ca să parafrazez proverbul de mai sus acesta este un motiv foarte bun de a ieşi din casă împreună cu prietenii într-un decor plăcut pentru a degusta un vin bun, a încerca să afli câte ceva despre filozofia sticlei de vin sau de a asculta informații interesante și a cunoaște oameni noi.
Organizatorii evenimentului au un plan îndrăzneţ, promovarea vinurilor romaneşti şi a asocierilor culinare dintre brânzeturi şi vin.






Bloggerii prezenţi la eveniment au avut plăcerea să îl cunoască pe Paul Fulea – wine maker și all stuff la Crama Histria care a prezentat vinurile produse la Crama Histria şi a oferit informaţii legate de vinuri celor prezenţi la degustare.
Prezentarea online pe site-ul propriu sau pe facebook, pliantul tipărit și prezența lui Paul la degustare mi-au creat o impresie foarte bună privind modul în care echipa de la Crama Histria a ales să își promoveze vinurile.




La Crama Histria cele 150 de hectare de vie au parte de căldura soarelui mai mult de 300 de zile pe an și briza mării contribuie la desăvârșirea procesului de acumulare de zahăr și coacere a strugurilor.
Aici se cultivă mai multe soiuri de struguri: Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Chardonnay, Fetească Regală, Muscat Ottonel și Traminer.
Brânzeturile şi asocierile culinare de la eveniment au fost prezentate de Alin Sintimbrean, de la DictionarCulinar.ro.

Asocierile culinare de la degustarea despre care vă povestesc au fost următoarele:

Riesling 2016 citrice – mozzarella și busuioc proaspăt

Sauvignon Blanc 2016 fructe exotice – brie cu covrigei frageziti cu vin de la Grand Papa

Ammos blanc 2016 fructe exotice - camembert

Fetească neagră rose 2016 – brie au bleu, căpșuni

Amos rose 2016 – cascaval, piper roșu

Merlot 2016 – Grana Padano, oțet balsamic

Am apreciat cel mai mult combinația a doua cu care am participat la tombola organizată la finalul degustării fără ca să câștig ceva de această dată decât cunoașterea unor vinuri bune noi și a multor informații legate de Crama Histria.

Vinul Mirachi Sauvignon Blanc este obținut din struguri cultivați pe colinele însorite ale Dobrogei, în apropierea cetății Histria.
Strugurii de Sauvignon Blanc au fost culeși și sortați manual în plantație.
Mirachi Sauvignon Blanc are alcool 12.5 % și se remarcă printr-un miros intens de flori de vită de vie și de soc.
Poate fi servit după o masă cu pește proaspăt sau fructe de mare la o temperatură de 8-10 grade. Divin!

Brânza brie este considerate regina brânzeturilor franțuzești. Se spune că Charlemagne s-a îndrăgostit iremediabil de această brânză atunci când a gustat-o în secolul 8 la o mănăstire.
Exemplul regelui a fost urmat de nobili și apoi de popor și așa brânza brie a devenit preferata francezilor. Fiind fabricată din lapte de vacă pasteurizat are o aromă blândă fructata. Se servește la temperatura camerei, cu felii de baghetă proaspătă și crocantă sau cu fructe (pere, struguri albi etc.). Perfecțiune!

Combinația pot spune că a fost miracol.







A fost o seară minunată în care am descoperit o nouă podgorie cu istoria și poveștile acesteia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu