Opinii

miercuri, 17 mai 2017

Invitație la Festivalul Internațional de Statui Vivante!

Teatrul Masca a fost înființat în 24 mai 1990 fiind  singurul teatru de gest, pantomimă și expresie corporală din România.

Teatrul Masca a fost fondat de către Anca Dana Florea, regizor și Mihai Malaimare, actor la Teatrul Național, la acea vreme și cadre didactice la IATC I. L. Caragiale București.

Cei doi au decis crearea acestei instituții de cultură subordonată Ministerului Culturii.
În perioada 30 mai-5 iunie 2017 are loc în București: Festivalul Internațional de Statui Vivante, ediția a VII-a, la toate manifestările acestui festival intrarea este liberă.

Ce este o statuie vivantă?
Un actor machiat și îmbrăcat corespunzător care imită o statuie stând nemișcat o perioadă îndelungată de timp reprezintă o statuie vivantă.

Am văzut o mulțime de astfel de actori în Italia și Austria, in marile orașe, cu ocazia concediilor petrecute acolo.
Fără îndoială bucureștenii sunt privilegiați de faptul că Teatrul Masca prezintă periodic astfel de reprezentații în capitala țării.





Față de edițiile precedente care erau organizate numai pentru trei zile această ediție are o durată de 7 zile, are alt format și se adresează altor grupuri țintă.
Peste 50 de statui își vor spune poveștile, actorii Teatrului Masca împreună cu invitații lor din Austria, Olanda și China sunt nerăbdători să vă prezinte acest festival.

Festivalul va fi mediatizat prin intermediul unor statui vivante în foarte multe spații ale Capitalei, actorii prezenți cu această ocazie la festival doresc să combată atitudinea neprofesioniștilor care fac mari deservicii uneia dintre cele mai interesante forme de teatru stradal din lume, statuia vivantă.

Noaptea statuilor vivante va aduce în prima zi a festivalului, pe 30 mai la ora 20.00, alături artiști străini și români, într-un parc al unuia dintre cele mai interesante muzee din București, Casa Filipescu-Cesianu.

În următoarele două zile statuile vor fi întâlnite în Parcul Humulești din Cartierul Ferentari după care se vor muta pentru alte două zile în Parcul Crângași din Cartierul Crângași.
Ultimele două zile ale festivalului vor avea ca loc de desfășurare Parcul Herăstrău în locul de la Roata Mare.
Spectacolele vor începe în fiecare zi la ora 16 iar festivalul va cuprinde în total 60 de spectacole. 

Veți avea ocazia să vedeți zeci de actori care vor interpreta „personaje cu povești din toate timpurile”, după cum promovează organizatorii acest eveniment.
Indiferent dacă sunteți din București său vă aflați în trecere prin oraș în această perioadă veți avea ocazia să vă întâlniți cu foarte multe personaje minunate: Colombina, Fetița, Franțuzoaicele, Cariatidele, Amintirea, Florea, Chitara, Sunetele, Steve Jobs, Alfred Nobel, Albert Einstein, Coco Chanel, Henry Ford sau W. A. Mozart care vă așteaptă la festival!






Mai multe imagini de la edițiile precedente găsiți aici.

Sunt sigur că aceia dintre voi care își vor face timp pentru festival, vor trăi momente speciale la acest eveniment cultural fără precedent în România.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu