Opinii

duminică, 14 noiembrie 2021

Matrimonial


Nu-și găsea și el o femeie. Și a căutat, să nu credeți că n-a căutat. La muncă, ori erau măritate, ori erau cu nasul pe sus. El voia una nemăritată și cu nasul pe jos. O femeie la locul ei. De fapt, mai bine la locul lui, că loc avea. Căutase și pe rețelele de socializare. Acolo, toate erau deja într-o relație cu Facebook, n-aveau nevoie de el. A încercat și pe site-uri de matrimoniale. Acolo toate voiau bărbați cu bani. El bani n-avea. Unele voiau bărbați cu simțul umorului. El n-avea nici de-ăsta. Voiau bărbați înalți. Nici cu asta nu stătea prea bine. Toate voiau să aibă păr. De unde păr?! Și-apoi, ce să facă cu părul, zău așa? Lor le trebuia bărbat sau perucă?! A căutat și la biserică. Nu erau decât babe. L-a întrebat și pe popa. Acesta, ca să scape de el, i-a făcut cadou o biblie. O organizație creștină donase bisericii mai multe biblii, ca să le împartă credincioșilor. Vasile – uitasem să vă spun, Vasile îl chema pe personajul despre care vă povesteam – a luat biblia și în tramvai, în drum spre casă, s-a apucat s-o citească. Și atunci s-a luminat. A citit uimit cum Dumnezeu a făcut femeia dintr-o coastă a lui Adam. Evrika, ar fi spus Vasile dacă ar fi cunoscut expresia. Asta e soluția, e clar! N-avea el bani, simțul umorului, înălțimea potrivită sau păr, dar coaste avea. Se pipăi emoționat să vadă care coastă ar fi mai potrivită să-i fie soție. Găsi una care parcă s-a mișcat la atingerea lui. Iată, ea e,  apoi  zise către coastă: Bună! Coasta nu răspunse. Trebuie s-o scot de-acolo, își zise Vasile, înțelegând că o femeie interioară nu i-ar folosi la nimic. Așa că, după ce coborî din tramvai, se opri drept la măcelărie. Măcelarul îl tranșă cu pricepere, îi scoase coasta și, fără să-l întrebe, o puse la marinat. De ce?! Întrebă Vasile, dar măcelarul îl asigură că în 24 de ore e tocmai bună. Vasile se duse acasă să se odihnească până a doua zi. Simțea un ușor junghi intercostal.
(https://www.facebook.com/marilena.dumitrescu) 

marți, 9 noiembrie 2021

Fără analize și concluzii



Martie 2020 -  1 martie 2021

23.090 decese la 804.090 cazuri confirmate
     28,7 decese la mia de cazuri confirmate

1 Martie 2021  - 10 nov 2021

27.666 decese la 902.792 cazuri confirmate
    29,7 decese la mia de cazuri confirmate

Ce-i asta?

sâmbătă, 6 noiembrie 2021

De nu poți...

De nu poți face 20 de metanii, fă 10, iar de nu poți face nici 10, fă închinăciuni!
De nu poți sta o oră la rugăciune, stai măcar 5 minute!
De nu poți ajuna, măcar postește!
De nu poți face bine, măcar nu face rău!
De nu poți construi biserici, construiește măcar o troiță, și de nu poți nici măcar o troiță, dă 1 leu săracului!
De nu poți construi fântâni, dăruiește măcar un pahar cu apă!
De nu poți să acoperi greșeala celuilalt, măcar nu-l pârî!
De nu poți face pace, măcar nu aduce tulburare!
De nu poți ajuta cu fapta, ajută măcar cu vorba, și de nu poți nici cu vorba, măcar nu pune piedici!
De nu te poți bucura de darul celuilalt, măcar nu-l invidia!
De nu poți aduce bucurii, măcar nu întrista!
De nu poți fi sfânt, fii măcar om!
De nu poți urca pe scara virtuților, măcar nu da înapoi!
(Text preluat )

Ziua internațională a bunului-simț

Astăzi este Ziua internațională a bunului-simț. Scuze, nu este, ar fi trebuit să fie.
Pentru că o țară cu bun-simț, ar fi avut guvern. Dar tot bunul-simț al celor care sunt acolo, dacă ar fi existat, ar fi trebuit să decidă. A decis absența lui, așadar e tot important.
Într-o țară cu bun-simț, schimbarea ar fi trebuit să vină dinspre fiecare, dacă fiecare ar fi avut... exact: ați ghicit.
Tot bunul-simț ar trebui să ne facă, vaccinați sau nevaccinați, să nu ne facem proști unii pe ceilalți pentru o simplă opinie, pentru exercitarea unui drept, până la urmă. Spunem ce avem de spus și gata:”Eu m-am vaccinat!”, ”Eu nu mă vaccinez!”. Cu ce par mai deștepți unii față de ceilalți?
Relația cu comunitatea LGBT, ca un exemplu evident, ține de bun-simț. Babe huiduitoare pun la punct oameni asumați, pentru că aceste babe au trăit toată viața sub apăsarea unor fantezii care doar fantezii au rămas. Ele sunt indignate, în egală măsură și de heterosexualitatea manifestată evident, pentru că au, chipurile, bun-simț. Cum să ai bun-simț, dacă ești interesat ce fac oamenii în intimitate? Pare mai degrabă că nu ai avea, nu?
Într-o țară cu bun-simț, biserica și-ar fi deschis porțile pentru bolnavi, nu s-ar fi rugat pentru ei în timp ce-i privește cum stau agățați de tuburi de oxigen în parcări. Călugării ar fi pus la dispoziția acestora chiliile, gândindu-se la... Dumnezeu, căci frica de Dumnezeu este egală cu bunul-simț.
Într-o țară cu bun-simț, Parlamentul ar fi aruncat o privire spre dreptul la informare corectă a cetățeanului și s-ar fi deranjat (de mult, nu acum, deși nici acum nu se grăbesc) să numească două consilii de administrație la radioul public și la televiziunea publică. Două instituții de mare bun-simț, în toată istoria lor. 
Într-o țară cu bun-simț.... nu mai contează, doar le știți: autostrăzi, școli, căldură în apartamente, prețuri accesibile...
Dar de unde atât bun-simț?
Culmea, într-o țară lipsită de bun-simț, toată lumea știe de existența acestei zile internaționale. Și nimeni nu face nimic.
Asta e cea mai mare lipsă de bun-simț.
(https://www.facebook.com/alexandru.mogoseanu.50)