Opinii

vineri, 30 octombrie 2020

Câteva așa zise sfaturi tibetane preluate de pe net care mi-au plăcut

1. Îţi place – spune.
2. Nu îţi place – spune.
3. Îţi este dor de cineva –sună.
4. Nu înţelegi – întreabă.
5. Vrei să te întâlneşti cu cineva–cheamă-l.
6. Vrei ceva – cere.
7. Niciodată nu te certa.
8. Vrei să fii înţeles – explică.
9. Eşti vinovat – admite, cere scuze.
10. Fiecare îşi are adevărul lui şi aceste adevăruri nu coincid.
11. Nu comunica cu oameni de proastă calitate.
12. Cel mai important în viaţă e iubirea – restul sunt detalii.
13. Problemele omului sunt doar în capul lui.
14. Caută plăcerea în tot ce te înconjoară.
15. Nu uita că ai doar o viaţă.
16. Reţine că nu îi datorezi nimănui nimic.
17. Reţine că nimeni nu îţi datorează nimic.
18. Nu regreta timpul şi banii cheltuiţi pentru cunoaşterea lumii.
19. În viaţă mereu să te bazezi doar pe tine.
20. Ai încredere în simţurile tale.
21. Fii răbdător cu oamenii.
22. Admiră natura.
23. Dacă ai dispoziţie prostă, aminteşte-ţi că atunci când vei muri nu o vei avea deloc.
24. Trăieşte azi pentru că ieri s-a dus, iar mâine poate să nu vină.
25. Nu uita că ziua de azi e cea mai bună zi.

luni, 26 octombrie 2020

ZECE LUCRURI PE CARE TREBUIE SĂ LE FACEȚI ÎNTOTDEAUNA


1. Îmbăiați-vă ! Chiar dacă nu dorești să o faci ,și ți-e mai comod să stai în pat, ridică-te și intră sub duș. Te vei elibera de toată energia negativă acumulată peste zi.
2. Da-ți cu un parfum bun. Asta îți va da încredere în tine. 
3. Folosiți hainele cele mai bune. Nu aștepta nici o ocazie mai importantă de a-ți pune ceea ce te face să te simți bine și în armonie cu starea ta interioară. 
4. Iesi din casa indiferent dacă nu ai pe nimeni de vizitat.Mergi in parc si stai pur si simplu in tacere .Asta îți va ridica vibrația corpului .
5. Zambește în fiecare zi, puțin cate puțin o vei face fără să iți dai seama și te vei simți mult mai bine. Iar cei care te înconjoară îți vor răspunde tot cu zâmbet. Este forma cea mai simplă de a-ți face ziua mai frumoasă.
6. Fă-ți un capriciu bun și delicos. Răsfățați-vă. O pofta nu va ucide pe nimeni.
7. Iubește-te!!! Sună usor, stiu. Privește-te în oglindă cu respect și seninătate. Dacă nu ai nimic plăcut să-ți spui, rămâi tăcut. Amintește-ți că vocea ta interioară îți vorbește ... cu dragoste și blândețe.
Dacă nu înveți să-ți respecți excesul de greutate, înălțimea, dimensiunea bustului, vergeturile, celulita, este ușor pentru cineva să te rănească în intimitatea ta.
8. Nu uita că totul trece. Nimic nu durează pentru totdeauna. Lasă-ți lacrimile să curgă dar nu rămâne în durere. Nu rămâne ancorat în suferință. Mâine vei începe să vezi cum în ciuda rănilor , te vei vindeca. 
9. Elimină din viața ta orice persoană care te-a rănit sau te-a făcut să te simți rău. Nu depinde de ei complet și dacă îți afectează starea de spirit, învață să spui NU, și să ieși din rând.
10. Rămâi cu oameni sinceri si cinstiti care te fac să visezi, care te determină să te perfecționezi, care văd în tine magia pe care o ai și care te fac fericit. 

    O saptamana frumoasa sa aveti ! 💕

De învățat

,,Un tînăr diavol:
- Cum ai reușit să trimiți în iad atîtea suflete??
Bătrînul diavol:
- Prin frică!
Cel tînăr:
- Bravo! De ce le era frică? Război? Foamete?
Bătrînul:
- Nu...De o boală!
Cel tînăr:
- Cum s-au îmbolnăvit? Erau pe moarte? Nu a existat niciun leac?
Bătrînul:
-... s-au îmbolnăvit. Au murit. Deși exista un leac...
Cel tînăr:
- Nu înțeleg...
Bătrînul:
- Au crezut, greşit, că singurul lucru pe care trebuie să-l păstreze cu tot prețul este VIAȚA!!!
Nu s-au mai îmbrățișat....Nu s-au mai salutat...S-au îndepărtat, tot mai mult, unul de celălalt! Au renunțat la toate contactele umane...La tot ce este uman! Apoi au rămas fără bani, cînd și-au pierdut locul de muncă. Dar au ales, mereu, să se teamă pentru viața lor chiar dacă nu mai aveau nici măcar pîine pentru masă. Au crezut tot ce-au auzit, au citit ziare și au crezut orbește tot ce au citit. Au renunțat încet, încet, la libertatea lor. Nu au mai plecat de acasă. Nu au mai plecat nicăieri. Nu și-au mai vizitat nici, rudele, nici prietenii.
Lumea s-a transformat încet și sigur, într-un mare lagăr de concentrare, cu prizonieri voluntari.
Au acceptat totul!!! Doar pentru a supraviețui unei alte zile mizerabile...
Nu au mai trăit, au murit, puțin cîte puțin în fiecare zi!
A fost destul de ușor să le iau sufletele mizerabile... ,,

C. S. Lewis - "Sfaturile unui diavol bătrîn către unul mai tînăr” 1941

marți, 13 octombrie 2020

Azi pentru Maine in Comunitate

         De câte ori am călătorit în afara țării am fost uimit de curățenia existenta în orașe și în afara acestora.Colectarea deseurilor este o problema reala in Romania, cu fatete multiple bazată în special pe  lipsa de educatie a populatiei in acest domeniu.  
Proiectul Azi pentru Maine in Comunitate își propune sa le ofere atat cetatenilor, cat si ONG-urilor din regiunea de sud a Romaniei, posibilitatea de a crea parteneriate cu autoritatile locale si companii private pentru a conlucra in sectorul colectarii selective a deseurilor.
  • Proiectul face parte din platforma de sustenabilitate Azi pentru Maine, care mai cuprinde proiectele Azi pentru Maine pe Plaja si Azi pentru Maine in Scoala.Acest proiect va fi implementat in 22 de comunitati din cadrul a 7 judete din partea de sud a Romaniei: Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi si Municipiul Bucuresti, pe o perioada de 16 luni, incepand cu luna octombrie 2019.Azi pentru Maine in Comunitate este un proiect dezvoltat si implementat de Asociatia CSR Nest, finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge. Cu toți am constatat mergând pe jos, cu mașina sau cu trenul că în momentul de fata în România, din păcate oamenii aruncă gunoiul la întâmplare: pe stradă, pe câmp, în pădure sau în apele curgătoare. Colectarea deseurilor este o problema reala in Romania, cu fatete multiple, de la lipsa de educatie a populatiei in acest domeniu, pana la o infrastructura de colectare selectiva insuficient dezvoltata sau chiar la o lipsa a acesteia.  CSR Nest dezvoltă și implementează proiecte de mediu cum ar fi cel prezentat anterior. Aceștia doresc să ajunga la minimum 25.000 de persoane din cele 7 judete din sudul Romaniei si Municipiul Bucuresti, care vor intelege importanta colectarii selective a deseurilor, să organizeze  intalniri si dezbateri cu autoritatile locale și diverse organizatii cu scopul de a imbunatati colaborarea si interventia in domeniul colectarii selective a deseurilor. O astfel de întâlnire a avut loc în Craiova cu care ocazie persoanele prezente au făcut diverse propuneri privind îmbunătățirea colectarii selective a deseurilor în județul Dolj. În speranța că această inițiativa ne va ajuta pe toți să trăim într-o țară mai curată vă invit pe toți să susțineți acest demers.