Opinii

joi, 28 iulie 2016

Nebunie, sex, selfie si dans

Doi medici de la Spitalul Colțea și pacientul lor, s-au electrocutat în timpul operației cu un electrocauter.
Adică s-a întâmplat un fel de mică nebunie românească tip Caracal, mergi la un spital ca pacient, ești bolnav, și când intri în sala de operație  poți muri electrocutat.
La fel medicii, merg la muncă, se apucă de treabă și se trezesc zguduiți de curentul electric. Sau nu se mai trezesc, Doamne Ferește, depinde cum au norocul!

În insula Inis Beag din Irlanda adulții îşi păstrează lenjeria intimă pe ei pe tot parcursul actului sexual. Oamenii consideră actul sexual ca fiind dăunător pentru sănătatea și corpul lor. Deci ca să facă copii, oamenii aceștia risca să se îmbolnăvească!

Roxana și-a mai făcut astăzi 15 selfie-uri iar iubitul ei i-a mai făcut alte 5 fotografii artistice noi, în care pare mai înaltă decât este și nu i se vede celulită, fotografii pe care le-a postat pe pagina ei de facebook.
La nici jumătate de oră de la postare avea deja 512 like-uri și 36 de comentarii laudative-apreciative-dulci-gretoase.
Roxana mai vrea... poze.


Dulcineea și cu Andreea iau lecții de salsa de un an de zile. Încă se străduiesc să învețe pasul de bază. Și figurile, și muzică și ritmul și orientarea.La un chef odată atunci când Robert a trimis-o pe Dulcineea în față, ea s-a dus în spate, și Robert a dat peste Andreea care dansa cu Ludovic iar aceasta în loc să ducă în față, s-a dus în spate, așa că Robert a schimbat-o pe Dulcineea cu Andreea, în timpul aceleiași melodii. Ludovic s-a enervat și s-a dus la bar și a băut o votcă iar Dulcineea orbecăie și acum pe lângă o masă izolată, căutând ritmul melodiei.
Dacă o vedeți cumva trimiteți-o la culcare, vă rog frumos!

miercuri, 27 iulie 2016

Despre apeluri telefonice în gol, maniere și dans

Sâmbătă, până în ora prânzului, am sunat două persoane adulte și responsabile, cu intenția de a le consulta într-o problemă în care sunt calificate și sunt mult mai pricepute decât mine.
Sunt persoane cu care mă cunosc personal și am mai discutat la telefon de câteva ori, când m-au sunat acestea pentru diverse probleme care le interesau.
Nu mi-au răspuns la telefon atunci și nici nu m-au sunat ulterior, în ideea că au văzut apelurile mele și au fost curioase cine le sună sau de ce le sună.
Mi s-a mai întâmplat asta de nenumărate ori cu persoane diverse, femei sau bărbați, amici sau cunoștințe întâmplătoare.
O bună prietenă de-a mea spune că telefonul este un mijloc care trebuie să o servească pe ea astfel încât nu trebuie să fim surprinși că nu ne răspunde uneori la el. Dar atunci când vede apelul suna înapoi, ca să vadă de ce am sunat.

Când eram copil-adolescent-tânăr, nu aveam telefoane mobile, tablete, internet, chat-uri și mulți dintre noi nu aveau nici măcar telefon fix la domiciliu.
Cu toate astea eram cu toți punctuali, comunicăm foarte bine și păstrăm mult mai trainic legătură cu prietenii și colegii.
Sunam de la telefoanele publice care între timp au dispărut sau ne anunțam din gură in gură.




Reușeam să ne întâlnim atunci când stabileam și să ne rezolvăm toate problemele.
Ca dovadă, pentru mulți dintre noi, prieteniile din vremea aceea s-au menținut până în prezent.
Un bun prieten de-al meu șterge toate numerele de telefon din agenda telefonului, dacă nu i se răspunde la telefon în mod repetat.
"Ce nevoie am de numerele astea, dacă nu răspunde nimeni la ele?", spune el.
Am un prieten care nu a avut niciodată telefon mobil, adresa de mail, sau cont de facebook, are numai un telefon fix la domiciliu.
Și dacă vrei să dai de el îl suni pe telefonul fix seara.

Cunosc foarte multe persoane care nu au cont de facebook și pot trăi normal, fără probleme deosebite.
Prietenii de pe facebook nu se salută când se întâlnesc pe stradă.
Multe femei vin la dans sau la nunți, ca să stea pe messenger si să fumeze.
Sau își petrec noaptea de Revelion stând online pe site-urile de socializare.
Este  ca si cum ai merge la restaurant ca sa faci sex si la bordel ca sa faci baie!
Într-o vreme atât eu, cât și alte persoane pe care le cunosc, primeam apeluri cu număr ascuns la ora 3.00 sau 4.00 am.
Sau eram înjurați sau jigniți pe facebook, în privat de către persoane necunoscute.

Unii demenți dau sms-uri la miezul nopții.
Adică evoluția tehnologiei nu a contribuit la progresul socializării și îmbunătățirea relațiilor interumane în același ritm în care s-a dezvoltat, ba din contră în multe situații a înrăutățit acest lucru și uneori intra în sfera legii penale.
Duminică seara, după concertul Loredanei, am trecut pe deasupra parcării subterane, acolo unde niște oameni s-au chinuit să amenajeze un fel de parc.
Pe o bancă stăteau împreună, o familie formată din soț, soție și doi copii; fiecare avea în mână un smartphone pe care îl foloseau, fiecare în legea lui, net, jocuri etc.
Mi s-a părut un tablou trist.

Mulți tineri au fost tâlhăriți, ca să li se fure telefoanele mobile, scumpe și performante.
Mai nou acum tinerii aleargă cu telefoanele după Pokemoni.
Tehnologia a stabilit reguli noi de comunicare, după părerea mea s-a creat un mare haos.
Care reguli au legătură, mai mult sau mai puțin cu Codul bunelor maniere și cu bunul simț.
Și atunci ce este mai bine?
Să ai numere de telefon în toate rețelele, tablete, conturi pe rețelele de socializare etc sau pur și simplu un simplu telefon fix?
Când trebuie să stai online și când nu?
Cui trebuie să dai numărul de telefon?
Când trebuie să răspunzi la telefon și când nu?
Care tip de socializare este mai bună, cea reală sau cea virtuală?
Pentru ca fiecare face ce vrea cu timpul lui, telefonul lui, conexiunea lui...
Întrebări multe, probabil răspunsul depinde de la caz la caz.


marți, 26 iulie 2016

La Cinema 3D

De multe ori ne dorim să redevenim copii şi una din metodele cele mai simple pentru a realiza acest vis este de a merge la cinematograf, unde pentru 2 ore poţi face asta foarte uşor; vizionezi un film amuzant şi lejer de urmărit, la care razi ţinându-te cu mâinile de burtă.
Dacă faci asta însoţit şi de către alte persoane care îşi doresc acelaşi lucru succesul este garantat.

De când s-a deschis Mercur Center Craiova, am făcut o singură vizită de recunoaştere în sediul proaspăt reamenajat, astfel încât joi, profitând de invitaţia făcută de către Adelina Radu PR la Inspire Cinema Craiova, împreună cu mai mulţi invitaţi din presa şi din blogosfera craioveană am vizionat filmul “Ghostbusters” în avanpremieră.
Cinema 3D Craiova se afla situat la etajul 4 din Mercur Center şi dispune de o suprafaţă totală de 1.900 metri pătraţi, 6 săli de cinema integral digitale, sisteme de proiecţie 3D MasterImage şi Christie Digital şi sunet Dolby Digital Surround.
Inspire Cinema face parte din rețeaua națională de cineplex-uri dezvoltată de firma Pro Solutions, care colaborează cu toți distribuitorii importanți de filme din România.
Aici puteţi găsi patru săli de cinema echipate cu tehnologie 3D de ultima generație și două săli de cinema echipate cu tehnologie 2D.
Programul cinematografului este de luni până duminică între 10:00 – 23:30.
De la barul bine aprovizionat se pot cumpăra sucuri, alune, cafea, apa, popcorn şi alte produse de ronţăit care pot fi consumate în timpul vizionării filmului sau pe terasa amenajată care oferă o panoramă interesantă asupra clădirilor din zonă şi a fântânii muzicale.








Filmul “Ghostbusters” face parte din genul comedie, SF, ficţiune şi eu îl consider şi puţin horror datorită prezenţei fantomelor în film, şi a câtorva momente de suspans create de către regizorul filmului.
Este un remake realizat fără prea mari pretenţii după producţia din anul 1984, în versiunea actuală folosindu-se din plin efectele speciale la nivelul actual şi evident tehnologia 3D care oferă alte senzaţii în sala de cinematograf cu ocazia vizionarii filmului.
O echipă formată de patru femei curajoase şi cam sărite de pe fix, adică un grup de feministe care dacă ar exista în realitate nu ar fi lăsate libere pe stradă, împreună cu un secretar bătut în cap încearcă să salveze Manhattan-ul de invazia unor fantome care apar sub diferite înfăţişări.
Distribuţia filmului este formată din Melissa McCarthy în rolul lui Abby, expertă în paranormal Kristen Wiig în rolul lui Erin, Kate McKinnon în rolul lui Holtzmann şi Leslie Jones în rolul lui Patty.
O combinaţie bizară formată din dintr-o expertă în paranormal, un fizician care încearcă să explice ştiinţific teoria existenţei şi apariţiei fantomelor, o ingineră trăsnită care construieşte tot felul de echipamente ciudate şi ghidul celor trei în depistarea şi anihilarea fantomelor.
Fraierul şi penibilul filmului este Chris Hemsworth în rolul lui Kevin secretarul sexy, idiot şi retard.









Filmul este amuzant şi plăcut din mai multe motive astfel:
- Majoritatea personajelor sunt caricaturizate: primarul asistenta acestuia, presa, cele patru feministe şi secretarul acestora, astfel încât ai senzaţia că trăieşti într-o lume de oameni naivi, ridicoli şi cu capul în nori, că nu le spun altfel
- Fantomele arata sub diverse forme
- Limbajul, expresiile folosite, replicile personajelor şi în general mimica acestora produce amuzament
- Abunda efectele speciale care în mare parte sunt bine realizate
- Efectele 3D reuşesc să surprindă spectatorul, eu am fost păcălit de câteva ori de situaţia în care imaginea a părăsit ecranul, făcându-mă să mă feresc instinctual de jetul de lichid scuipat de o fantomă sau resturile care săreau din clădiri, fapt care evident m-a amuzat copios.
Apariţia episodica a actorilor Bill Murray și Dan Aykroyd este plină de umor sec
Compania în care am fost la film şi locul plăcut în care l-am vizionat a făcut ca toată această experienţă să fie una foarte plăcută, pe care dacă voi avea posibilitatea să o repet, nu voi rata ocazia.






Efectele speciale ale filmului au fost remarcabile, atmosfera din sală a fost distractivă iar impresia generală este că am vizionat un film deconectant.
La finalul filmului, am schimbat impresii despre film şi sala de cinematograf şi am făcut o poză de final, aşteptând să apară fantomele.



Dacă doriţi să vă relaxaţi împreună cu prietenii şi nu aveţi pretenţii de prezenţe cu replici intelectuale şi metafore pe marele ecran, vizionarea acestui film este lucrul cel mai nimerit!

Luiza Stănescu la Tradem

Astăzi la Tradem am avut ocazia să discutăm cu domnișoara Luiza Stănescu, de profesie actriță,  la o nouă întâlnire din cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieții”.
În prezent Luiza Stănescu este stabilită la Malmo în Suedia, unde lucrează ca actriță la unul din teatrele din localitate.
Întâlnirea din această seară, amuzantă și relaxanta ne-a oferit ocazia de a afla cum s-a descurcat o româncă singură în Suedia, cu limba, obiceiurile și sistemul de învățământ, serviciul de actriță sau  cu proiectele personale, cu integrarea în societatea lor și despre planurile de viitor ale acesteia, legate de profesie și familie.






îi urez succes domnișoarei Luiza Stănescu pe mai departe în cariera profesională și în îndeplinirea visurilor pe care sunt convins că se va strădui să și le îndeplinească!

luni, 25 iulie 2016

In parc

Niste prieteni de-ai mei s-au plimbat prin parc ieri, unde evident au facut fotografii.
Nu cu ursul, nu cu maimuta ci doar cu vegetatia, cu natura....sau ceea ce a mai ramas din ea.
Natura este distrusa si macelarita jalnic din Parcul Nicolae Romanescu.
Recent am auzit o domnisoara foarte draguta de altfel si simpatica, zicand:
"Eu nu am nicio treaba cu natura!"
De parca ar fi fost adusa de un extraterestru si nu nascuta natural, in mediul nostru natural...ma rog fiecare cu filozofiile lui chiar daca au sau nu au legatura cu realitatea sau logica, filozofii sa fie !
Probabil multi nu au treaba cu natura, dar numai la modul ca distrug mediul natural, rup pomii, sparg, degradeaza, polueaza apele sau arunca gunoaie nechibzuit in mediul natural...ca si in pozele de mai jos facute de prietenii mei, pe care-i doare sufletul de ceea ce se intampla cu unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din Europa.






Pentru acei care sunt curiosi, lucrarile se vor termina pe 31 decembrie 2018. 

Despre degustările de vinuri

Sâmbătă discutând cu anumite doamne despre degustările de vinuri am tras concluzia că sunt multe persoane care nu ştiu ce presupune acest lucru.
Unii oameni şi în special femeile când aud de o degustare de vinuri, îşi imaginează din start orgii bahice în care oamenii beau vin cu cănile de pământ până când acesta li se prelinge pe barba şi apoi îl vomită în spatele casei.
Ca în filmele de epocă, în care nişte regizori şi-au imaginat cum arătau beţiile din hanurile Evului Mediu.
Din fericire pentru beţivanii aceia medievali, la vremea respectivă oamenii puteau simţi gustul vinului. Deoarece tutunul nu fusese încă adus în Europa sau nu era atât de răspândită cultura lui.
Experienţa degustării unui vin este din start compromisă pentru cineva care nu fumează, atunci când i se sufla fum de ţigară în nas.
Vreau să vă spun că la degustările de vinuri nu se bea direct din butoaie, nu se deschid sticlele cu sabia şi nici nu se bea necontrolat.
Unii de fapt nu beau deloc, gusta doar vinul apoi îl scuipă într-un vas special prevăzut pentru aşa ceva.
Cunoştinţele despre vinuri cresc pe măsură ce creşte numărul vinurilor degustate.

Degustarea uni vin presupune mai multe faze:

Deschiderea sticlei se face detaşând capişonul dopului de plută, ştergerea capului sticlei şi scoaterea dopului de plută uşor, astfel încât să nu se rupă şi să pătrundă resturi de dop, în sticlă de vin.
Mirosirea dopului poate da indicii despre modul în care s-a păstrat vinul în sticlă.
Unele vinuri necesită aerare, decantare, carafare adică mai pe înţelesul tuturor, se toarnă înainte de a fi degustate într-o carafă sau cană de sticlă din care se toarnă apoi în pahare.
Vinul se toarnă uşor în paharul înclinat, până la 1/3 din înălţimea paharului, în prealabil este recomandat că paharul să fie mirosit să nu aibă mirosuri străine care pot afecta degustarea.

Examinarea vizuală înseamnă a vedea culoarea, limpezimea, urmele pe care le lasă vinul pe pereţii paharului, sau modul de degajare al dioxidului de carbon la vinurile spumante. Aceasta se face ţinând paharul de picior şi învârtindu-l spre o sursă de lumină sau un obiect de culoare albă.

Examinarea olfactivă sau mirosirea vinului se face cu agitarea paharului şi fără agitarea paharului, reţinând sau notând senzaţia olfactivă simţită.

Examinarea gustativă se face ţinând în gură o cantitate de vin care se plimbă în cavitatea bucală între 4-12 secunde pentru a determina ce gust are vinul.
Este important de reţinut şi cât timp după eliminarea vinului din gură, persista senzaţiile produse de contactul papilelor gustative cu vinul respectiv.

Asocierea vinurilor cu preparatele culinare face ca orice mâncare să fie mai gustoasă dacă este ales vinul potrivit şi viceversa.

In fotografiile de mai jos gasiti diverse informatii legate de vin si degustare, iar aici si aici alte informatii utile.











Nu este obligatoriu să se bea tot vinul, este recomandat să se bea apă plată după fiecare vin degustat, înainte de a trece la următorul fel de vin.
La degustare este recomandat să nu vii foarte parfumat, şpreiat, să nu fumezi... etc.
Vinurile se servesc începând cu cele albe şi terminând cu cele roşii.
Cu ocazia degustării se pot pune întrebări organizatorilor care vor fi încântaţi să ofere informaţiile solicitate.
Fiecare sticlă şi soi de vin poartă în ea o întreabă istorie, orice degustare este o experienţă nouă, din care trebuie reţinute senzaţiile produse în momentul respectiv.
Fiecare simţim altfel, fiecare avem preferinţele noastre în materie de mâncare şi băuturi, este foarte important să ne îmbogăţim viaţă şi cu astfel de experienţe, atunci când ni se oferă ocazia.

Vineri copiii au dansat în stradă

Vineri 22.07.2016, între orele 17.30-20.30, în parcarea situată lângă Marketul Big Family din Cartierul Brazda lui Novac, s-a dansat din nou latino.
Marketul Big Family a împlinit şi sărbătorit 10 ani de funcţionare, ocazie cu care Latino4You a invitat iarăşi iubitorii muzicii latino, instructorii de dans împreună cu elevi ai şcolilor de dans, pentru a dansa timp de trei ore pe ritmuri de salsa, bachata, kizomba, sincroane, rueda de cazino, cha cha şi merengue.
Adulţii au putut servi din partea casei mici, cârnaţi, suc sau apă la discreţie.
Copiii au servit dulciuri şi suc.
Cei mai fericiţi invitaţi au fost evident copiii care au dansat şi s-au jucat împreună cu Hicham şi Claudia.
I-a ajutat cu mult succes Andrei Marinescu care a organizat şi el, jocuri cu copiii prezenţi acolo cu ocazia evenimentului.
Copiii au primit din partea organizatorilor diverse premii constând în articole personalizate şi dulciuri.
Am făcut câteva fotografii pentru a vă introduce în atmosfera locului.












Am dansat impreuna cu Loredana

Loredana a fost duminică seara la Craiova unde  a cântat după recitalul lui Mihai Margineanu.
Pe Mihai Margineanu l-am ascultat pentru prima oară live, a cântat binecunoscutele sale melodii împreună cu o trupă valoroasă de instrumentiști.
Am remarcat în mod special violonistul și chitaristul solo care are și o voce plăcută; asta nu înseamnă că ceilalți membri ai trupei nu sunt buni, este numai chestie de gust personal și de afinitate  pentru cele două instrumente pe care cei doi le stăpânesc la perfecție. 
Pentru că vorbesc de violonist, am avut ocazia să ascult o versiune interesantă a Rapsodiei nr. 1 a lui George Enescu, cântată de acesta împreună cu întreaga trupă.

Loredana a venit împreună cu Agurida, a dansat non stop pe scenă, împreună cu două domnișoare drăguțe și cu marea majoritate a publicului prezent în Piața Mihai Viteazu'.
Cei doi trompetiști  din trupa au fost la superlativ, fără ei repertoriul și acompaniamentul Loredanei ar fi sărac ca o mancare  fără sare și piper.
Surpriza serii a fost un dialog muzical între Loredana și Misu Margineanu, amuzant și plăcut.
Încă o dată Loredana ne-a dovedit că este o voce importanta în muzică românească, în care mai are încă multe surprize de făcut spectatorilor si admiratorilor și multe lucruri să ne spună pe viitor.





Loredana canta minunat, are un joc de scenă foarte bun, o condiție fizică de invidiat și se mișcă ca o dansatoare profesionistă.
Comunică foarte bine cu publicul și știe să facă spectacol, am văzut-o live de multe ori, este una dintre cântărețele mele preferate încă de acum 30 de ani, îmi face mereu plăcere să o ascult și să o văd în spectacole, este ca o carte pe care de câte ori o recitești descoperi lucruri noi.
Am văzut oameni bucuroși, oameni plăcut impresionați de muzică și dans, oameni care au cântat și dansat fără inhibiții în aer liber, într-o seară caniculară de iulie, la Craiova împreună cu Loredana.

Am plecat acasă fredonând un refren simplu și frumos, un refren format cu cuvinte uzuale pe care puțini le mai pronunța :

Ține minte acele cuvinte
Cele mai scumpe de pe Pământ
Sentimente adevărate, nu diamante
Cuvintele sunt: Te iubesc

Ține minte acele cuvinte
Cele mai scumpe de pe Pământ
Sentimente adevărate, nu diamante
Cuvintele sunt: Te iubesc

Când ați spus ultima oară cuiva din suflet TE IUBESC?

duminică, 24 iulie 2016

O minune!

Florin este un inginer obisnuit, cu toate acestea fata de ceilalti semeni ai nostri iese in evidenta prin  modestie, cultura sa generala bogata si farmecul de povestitor.
Acum nu mult timp aflandu-se in Franta intr-un turneu, impreuna cu corul Armonia, dupa 30 de ani,  i s-a facut rau si nu a mai putut respira.
A stat in coma indusa, internat intr-un spital in Franta si cu ajutorul medicilor si nu numai, a reusit sa invinga boala.




Cu toti ne-am rugat pentru sanatatea lui si iata minunea s-a produs!
Luni va reveni acasa unde este asteptat de prieteni si de familie.