duminică, 13 noiembrie 2016

Degustare Oprișor la restaurantul Marmara

Când scriu despre degustările de vinuri unii oameni mă invidiază cam la fel ca atunci când postez poze cu prietenele mele cu care exersez câte un dans în club.

Pentru că lumea asociază aceste poze cu dezmățul reamintesc tuturor că degustările de vinuri sunt departe de a fi așa ceva.

Iar dansul ca și degustările înseamnă cam același lucru: puțin și bun și mai ales calitate.

Și nu pentru oricine.

La invitația Asociației Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro care își propun să promoveze vinurile oltenești și să facă cunoscute asocierile culinare dintre brânzeturi și vin am participat la Restaurantul Marmara din Craiova la o degustare de vinuri de la Crama Oprișor în asociere cu brânzeturile de la Delaco, împreună cu o mulțime de prieteni bloggeri cunoscători în alte degustărilor.

Despre vinuri a vorbit cu foarte multă pasiune domnul Gabriel Cristea – Development Manager și Rebeca Didu, reprezentanții Cramei Oprișor iar brânzeturile au fost prezentate de Daniel Botea, blogger și totodată cel mai mare Fan Brânza.

Gazda Restaurantul Marmara a fost la înălțime, așteptându-ne cu mesele frumos împodobite și șemineul aprins.
Aici puteți servi preparate turcești la prețuri destul de bune dat fiind faptul că restaurantul este situat în centrul orașului și oferă un anume sortiment de preparate, față de alte localuri aflate în zonă.

Poate vreți să știți ce am degustat.

Am avut parte de următoarele asocieri vin-branzeturi-fructe:

Mozzarella Fresca Delaco – Maiastru Sauvignon Blanc + busuioc proaspăt

Brie – Ile de France – La Cetate Chardonnay + struguri albi

Brie au bleu – Ile de France - Maiastru Rosé + crackers

Cașcaval Sofia Delaco - Maiastru Merlot + prune uscate

Emmentaler Delaco - La Cetate Cabernet Sauvignon + nuci




La fel ca și Daniel Botea sunt un fan al brânzeturilor de calitate și al vinurilor bune astfel încât am ales combinația a-3-a pentru că mi-a plăcut în mod special brânza și asocierea acesteia cu vinul rose.

Gabriel Cristea este în stare să vorbească ore în șir despre vinuri și printre poveștile sale presara multe glume și bancuri amuzante.

Ne-a vorbit atât despre modul de preparare al fiecărui vin cât și despre păstrarea acestuia și ne-a răspuns cu mare plăcere la întrebări.

Vinul Măiastru Rose este un vin deosebit și recomand celor care îl consumă moderație deoarece ca și celelalte vinuri de la Oprișor este un vin destul de tare având tărie 13 %.

Brânză Brie au bleu – Ile de France este o brânză Brie cu mucegai albastru, o brânză franțuzească de inspirație nemțească, făcând parte din brânzeturile moderne, apărute după 1900.

Brie au bleu nu are intensitatea și asprimea unei veritabile brânze cu mucegai albastru, dar păstrează gustul de ciuperci specific brânzeturilor Brie.



Vinul ales înseamnă pentru mine plăcere.

Brânză este o poveste.

Combinația acestora este amintire.

Amintirea copilăriei mele, în casa bunicilor într-un sat de podiș pe malul Prutului unde uneori aveam ocazia să gustăm tot felul de brânzeturi preparate în casă și din când în când fiind copii să punem pe buze câteva picături dintr-un vin bun.

La finalul degustării am fost fericitul câștigător al unei sticle de vin și a unui pachet de brânză din această combinație.




Încercați aceasta combinație și veți fi surprinși de plăcerea de a consuma o asociere de două produse excelente.





Niciun comentariu: