duminică, 18 septembrie 2016

Cum să nu înveți să dansezi corect-Regula nr. 1 și alte reguli mai mici

Sunt mulți oameni cărora le-ar plăcea să danseze frumos. Elegant, grațios și corect, că la carte.
Însă de la a plăcea la a reuși este o cale foarte lungă.
Această cale începe cu un drum la o sală de dans unde sub îndrumarea unei persoane experimentate în tainele dansului sau instructor, poate începe să participe la lecții de dans organizate cu partener (a) sau fără, depinde de școala de dans, stilul de dans etc.

Și asta nu este suficient, școlile de dans în general organizează manifestări, party, demonstrații sau flashmob-uri cu scopul de a promova dansul ca formă de mișcare în mod organizat, ocazii cu care persoanele care frecventează asemenea școli pot să își dezvolte aptitudinile de dansator și să aplice ceea ce se predă la cursurile de dans.

Pentru că participarea la astfel de cursuri și activități înseamnă timp, cheltuieli, efort, transpirație multe dintre persoanele care își doresc să învețe corect rămân în stadiul de dorința neîmplinită.
Sunt multe persoane care încearcă să meargă la o sală de dans dar care abandonează cursurile din cauza durerilor de spate care apar în urma primelor ședințe, a faptului că nu le place să facă foarte multă mișcare, nu le plac ceilalți cursanți sau să danseze cu aceștia sau au alte nenumărate motive care ne pot sau nu trece prin minte.

Deci dacă nu vrei să înveți să dansezi ca la carte regula numărul 1 este următoarea:

Nu te înscrie la o școală de dans!

Dacă cumva ai făcut greșeala asta, adică înscrierea la o școală de dans și eventual frecventarea cursurilor acesteia putem enunța regula numărul 1a:

Abandonează cursurile cât mai repede!

Și dacă până la urmă te-ai înscris la o școală de dans, frecventezi cursurile acesteia se mai poate încă ceva care să te ajute să nu înveți să dansezi, adică regulă 1b:

Chiulește cât mai mult, fentează cât mai mult, încearcă să nu faci mișcările corect sau deloc așa cum îți explica instructorul!

Aceste reguli nu sunt limitative și sunt valabile și pot fi aplicate și pentru alte activități nu numai pentru dans.

Niciun comentariu: