marți, 23 august 2016

Ce pot vizita turiștii în Craiova mâine?

Este foarte posibil să îmi vină în vizită niște musafiri de departe... dintr-o țară străină.
Sunt români plecați din țara să își caute norocul în lume, să trăiască într-o lume zice-se mai civilizată, mai democrată, mai evoluată unde este respectat omul, munca lui, unde nu mori cu zile în spitale, nu te bruiază minoritățile la spectacolele în aer liber, unde politicienii nu fură ca în codru și mai fac câte ceva și pentru comunitate.
M-am gândit pe unde să îi duc și ce să le arăt în Craiova.


Parcul Romanescu este devastat și distrus iremediabil.
În Centrul Vechi aceștia pot vedea niște clădiri vechi, proaspăt zugrăvite și multe terase, asta nu cred că îi interesează foarte mult decât ca loc de servit o cafea, o bere sau altceva deoarece la ei chiar s-au conservat foarte bine clădirile vechi și monumentele istorice.
Din păcate stagiunea este închisă așa încât rămân de văzut muzeele, câteva biserici, câteva clădiri frumoase, Grădina Botanică și cam atât. Poate o piscină dacă este vreme frumoasă.
Duminică seara m-a întrebat o doamnă legată iremediabil de programele tv, ce se poate face în oraș duminică după ora 20.
Din fericire în Centrul Vechi s-au desfășurat o parte din manifestările legate de festivalul de film balcanic, altfel rămânea ca mod de petrecere a timpului liber plimbarea, statul la terase, socializarea, mâncarea unui covrig sau a unei înghețate ori dansul într-un club sau discotecă .
În Centrul Vechi erau foarte mulți oameni din păcate majoritatea craioveni.
În Brașov, Sibiu și București orașe în care am petrecut recent câteva weekenduri în Centrele Vechi ale acestor orașe majoritatea consumatorilor erau turiști romani sau străini.
Este evident faptul că în cele trei orașe amintite oferta turistică este mult mai bogată decât a Craiovei, astfel încât este justificată afluența turiștilor, aspect care evident conduce la dezvoltarea orașelor și schimbarea mentalității localnicilor.
Ce aș mai putea să le arăt musafirilor mei în Craiova?

Niciun comentariu: