luni, 29 august 2016

Acces gratuit la circ sau la iarmaroc

În Grădina Botanică sâmbătă este circ. Gratis!
Oamenii se căsătoresc şi fac copii.Cu aceste ocazii de fotografiază. Unde? Acolo unde îi duce fotograful.
Sâmbăta asta am numărat 21 de mirese,pentru că  toate miresele vin să se fotografieze în Grădina Botanică în interval de câteva ore.
21 de mirese cu 21 de miri, naşi, domnişoare de onoare, socri mici şi mari, cu soacre cu tot şi alte rude şi alaiuri de nuntă, fotograf, cameraman, căţel sau purcel, este că la iarmaroc de 29 August.
Lipseşte mirosul de mici, cârnaţi şi gogoşi.


Se creează o aglomeraţie imensă, o gălăgie şi un haos de nedescris.
Unele mirese intra pe poartă iar altele ies.
Cândva era o superstiţie cu miresele, că nu au voie să se întâlnească...
Femeile coafate care sunt îmbrăcate cu rochii scurte în care nu le stă bine, încălţate în pantofi cu tocuri imense pe care de abia merg, machiate strident său urât fac circul şi mai circ.
O mulţime de bărbaţi sunt îmbrăcaţi festiv, au cămăşi albe, papioane, costume, pantofi sclipicioşi, tunsori şmechere... pentru toţi şi toate este un chin să umble îmbrăcaţi aşa.
Am văzut câteva mirese frumoase şi câteva mirese groaznic de urâte pe care Sara le-a lătrat non stop.
Nici ei nu i-au plăcut unele dintre ele.
Nu mai punem la socoteală botezurile. Aduc oamenii ăştia mai nou şi bebeluşii să-i fotografieze în mijlocul pomilor şi florilor. Aici alaiurile sunt mai mici şi mai puţin gălăgioase.
La câţiva metri una de alta se fotografiau la un moment dat 3 mirese diferite.
Ceva mai încolo se fotografiau câteva domnişoare de onoare îmbrăcate cu rochii lungi de culoare albastră.
Pe o bancă o domnişoară stătea desculţă, deja o nenorociseră pantofii cu care urma să stea încălţată până a doua zi dimineaţă.
Dacă mai ajung prin zonă într-o sâmbătă voi face şi câteva fotografii cu lucrurile acestea care se petrec acolo.
Majoritatea fetelor sau femeilor care se fotografiază singure stau cu mâinile în şolduri. Sau îşi expun lasciv fundul. După care probabil postează pozele pe Facebook sau Instagram. Dar de ce cu mâinile în şolduri?
Nu ştiu dacă este amuzant sau trist, dacă este frumos său urât, încă pentru cei care vin aici să se relaxeze, să se plimbe, să alerge sau să facă orice altceva este comic şi inedit.
Nişte fotografi m-au mutat de vreo 3 ori ca să nu ies în pozele lor, eu sau câinele, astfel încât până la urmă am părăsit zona. Voi reveni când mă voi însura, dacă aşa este trendul...cu fotograf cu tot.
Ia mireasa, na mireasa!
Mai la dreaptă vă rog! Ţine-o de mână! Uită-te la ea! Nu mişcaţi! Zâmbiţi vă rog! Ţine floarea mai la stânga şi mai sus! Nu staţi încruntaţi vă rog!
Nunţi de romani sau nunţi de ţigani, s-a creat o industrie a fotografiilor de nuntă în Grădina Botanică.
Poliţistul local de la intrare mi-a spus că într-o zi a numărat 33 de mirese.
Nu va mai povestesc unde au parcat maşinile cele 21 de mirese cu mirii lor şi alaiurile lor de nuntă pentru că i-au înjurat suficient toţi şoferii care s-au chinuit să treacă prin fata Grădinii Botanice sâmbătă la ora 17 în ambele sensuri de mers.

Niciun comentariu: