vineri, 15 iulie 2016

O zi trista

As fi vrut sa scriu ceva frumos si vesel dar nu am starea necesara.
Ieri Franta si-a sarbatorit Ziua Nationala cu mare fast, parada militara, spectacole si alte manifestari.
Doua evenimente petrecute in Franta au umbrit aceasta zi.
In etapa a-12-a a Turului Frantei, Chris Froome s-a prabusit impreuna cu alti 2 ciclisti, lovindu-se de o motocicleta care a franat brusc ca sa nu loveasca miile de fani care intrasera pe sosea. si ar fi trebuit sa stea pe margine.
Froome a alergat pe jos pana cand, dupa ce a schimbat o bicicleta care nu corespundea dimensiunilor sale, a  trecut linia de sosire, ajungand de pe pozitia 1 pe pozitia 6.


Se pare ca pana la urma organizatorii au anulat diferenta creata din vina motociclistului si a suporterilor.
Aseara la Nisa un fanatic a intrat cu un camion de 16 tone, in multimea adunata pe un bulevard, ca sa vada focurile de artificii, a mers 2 km. si apoi a coborat din camion si a inceput sa traga in oameni.
Au murit 84 de oameni si alti 100 au fost raniti.


In Istanbul ambasadele Frantei si Germaniei si-au alertat cetatenii sa evite zonele aglomerate din oras, existand amenintari teroriste.Strazile orasului sunt impanzite de politie antitero inarmata pana in dinti.


In toate aceste intamplari exista ceva comun, civilii accidenteaza sau ucid civili nevinovati, in locuri publice, prezenti la festivitati sau manifestari importante iar armata si politia sau alte servicii sunt depasite momentan de situatie.
Daca unii ii invidiau  pe  occidentali, in aceste zile in care istoria oamenilor obisnuiti a  devenit urata, eu zic ca avem noroc ca locuim in Romania.


Niciun comentariu: