joi, 14 iulie 2016

Din nou despre Tangoul Argentinian

Ieri la Sediul Centrului InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a fost lansat proiectul Tango for All.
Proiectul a fost initiat de catre 12 profesori de tango prin  6 ONG-uri din 5 tari europene, Romania, Italia, Austria, Ungaria si Franta.
Scopul principal al proiectului este promovarea tangoului argentinian, a avantajelor practicarii de cat mai multi oameni a acestei forme de dans, indiferent de varsta, educatie, pozitie sociala si forma fizica, cu alte cuvinte fara nicio restrictie din partea participantilor.

In perioada 10-17 septembrie 2016 cu ocazia Saptamanii Europene a tango-ului, in Bucuresti si Bustenivor avea loc o serie de manifestari in scopul popularizarii tango-ului ,astfel: flash-mob-uri, cursuri gratuite de tango. demonstratii in aer liber, spectacole si sesiuni informative sau seminarii.
Anca-Maria Ionescu este Presedinta Asociatiei Pentru Cultura si Tango, asociatie care este unul dintre partenerii implicati in  acest proiect. 
Prin intermediul acestei asociatii, cu contributia doamnei Anca-Maria Ionescu, s-au initiat primele cursuri de tango in Craiova, s-a reusit crearea unei mici comunitati de dansatori incepatori de tango argentinian in oras, si permanent se sustine si incurajeaza dezvoltarea comunitatii de dansatori prin organizarea de workshopuri, flash-mob-uri, demonstratii de tango si alte activitati.

Acest lucru nu ar fi fost posibil fara sprijinul sotului acesteia domnul Traian Ionescu, a inimoasei Ramona Ghita si a domnilor Mihai Traian Balaceanu de la Clubul de Dans Sportiv Viva Dance si Vali Preotu de la Clubul Salsa Dynamyk din Craiova.
Orice lucru durabil se construieste cu pasi mici, cu rabdare si truda, trebuie sa apreciem efortul acestor oameni de a promova frumosul, dansul si miscarea, sa-i incurajam si  sa-i sprijinim, de asemenea sa-i felicitam pentru toate actiunile pe care le intreprind pentru promovarea unui act de cultura, indiferent de locul in care se intampla acest lucru.
Cateva imagini din spectacolul Luna Tango de la Craiova, realizate de Iancu Cristi, in mod sigur va vor starni interesul.










Tangoul inseamna bucurie, gratie, atitudine, sentimente, si mobilitate, se administreaza fara recomandare medicala si nu are contraindicatii; cu toate acestea insa avansatii au concluzionat ca tangoul are un mare cusur: creeaza dependenta!

Niciun comentariu: