joi, 30 iunie 2016

Dragos Balea la Craiova

La invitatia lui Vali Preotu, de la Salsa Dynamik Club Craiova si a lui Mihai Balaceanu, de la Clubul de Dans Sportiv Viva Dance Craiova, ieri craiovenii l-au avut oaspete pe Dragos Balea.

Pentru cine nu stie cine este Dragos Balea, va pot spune cateva vorbe despre acesta, mai multe spune chiar el acum cativa ani, aici.

Dragos este cel mai bun dansator de salsa din Romania, pe care l-am vazut dansand liber, seara sau spre dimineata, odihnit sau mort de oboseala. 

Danseaza salsa de circa 15 ani si preda acest dans in mai multe orase din Romania.

In primul rand, Dragos este un om cu un deosebit simt al umorului, fapt care face ca lectiile lui, desi sunt supuse efortului fizc sa nu para atat de obositoare.

A dansa salsa cateva ore bune, este greu, o gluma bine plasata te face sa uiti ca te doare spatele, piciorul, ca transpiri abundent sau ca te-a calcat partenerul pe picior.

Este o placere sa il privesti pe Dragos cum danseaza si cum improvizeaza figuri, cum isi conduce partenera, cum traieste muzica si dansul.

Pentru Dragos, salsa inseamna viata, inseamna a trai cu adevarat.

Restaurantul Dacia din Craiova, gazda a nenumarate petreceri latino din Craiova, a fost locul unde aseara timp de trei ore, Dragos a tinut un interesant workshop de salsa.

Participantii au avut ocazia sa invete un footwork in 12 timpi. 

Acest exercitiu mobilizeaza foarte mult atentia si concentrarea dansatorului si se bazeaza pe schimbari dese ale greutatii, mobilitate si viteza.

De asemenea solicita adaptarea pasilor acestuia, pe muzica.

Pe trei masuri intregi de salsa, se pot dansa doua footworkuri, primul obisnuit, cel de-al doilea vazut in oglinda.

Dupa o binemeritata pauza de o cafea, tigara, apa, bere sau suc, workshopul a continuat cu invatarea unei figuri.

O figura usoare, frumoasa, eleganta, care a placut tuturor participantilor, indiferent de nivelul de pregatire.

Workshopul s -a incheiat cu o lectie de muzicalitate, dupa care lumea s-a mutat in Clubul Dynamik, unde s-a dansat la liber pe ritmuri latino, pana spre dimineata.






Si aici, la petrecerea de dupa...Dragos a evoluat spectaculos, a dansat toate fetele, a comunicat cu toata lumea fiind o prezenta agreabila, asa cum ne-a obisnuit, pana acum.

Din pacate la acest workshop, au fost prezente prea putine persoane din comunitatea dansatorilor de salsa din oras, persoane care in mod cert aveau ceva de invatat de la Dragos.

Dragos ne-a promis ca va reveni la Craiova, il asteptam cu mare placere, iar pana atunci sper ca orgoliile unora sa dispara; dansul nu este razboi, nu este un teren de lupta, este pur si simplu DANS.

Felicitari Dragos Balea!Felicitari organizatorilor!Felicitari participantilor!

Niciun comentariu: