joi, 19 mai 2016

Despre tangoul argentinian, muzica buna si teatru cu Luna Tango la Filarmonica Oltenia Craiova




In esenta tangoul reprezinta un mers cu partenerul pe muzica.
Tangoul argentinian, se danseaza intr-o imbratisare deschisa, inchisa sau intermediara intre leader si follower.
Scena din renumitul film Scent of a Woman in care Al Pacino danseaza tango.
Tango este un stil de muzica sincopat, in 2/2 sau 4/4 timpi, avandu-si originea in populatiile imigrante din Argentina si Uruguay. 
In mod traditional este cantat de un sextet, care include doua viori, pian, bas dublu si doua bandoneoane.
Formele vechi ale acestei orchestre includeau flaut, clarinet si chitara.
Muzica de tango poate fi instrumentala sau poate include un vocalist.
Dansurile complexe care au luat nastere dintr-o muzica atat de variata, reflectau modul in care barbatii practicau dansul in grup, demonstrand sexualitatea masculina si rezultand intr-un amestec de emotie si agresivitate.
"Por una cabeza" de Garlos Gardel este una dintre cele mai renumite și faimoase melodii de tango compuse vreodata.
Duminica 15 mai ora 19.00, in sala Filarmonicii Oltenia din Craiova, a avut loc spectacolul Luna Tango, coregrafia fiind asigurata de Vanda Stefanescu.
Cvartetul Passione, format din frumoasele si talentatele Diana Jipa, Cristina Pasa, Madalina Penciu si Violeta Tuta Popescu, impreuna cu renumitul pianist de origine argentiniana Mariano Castro, au interpretat timp de o ora si cateva minute muzica spectacolului.
In tulburatoarele ritmuri de tango sustinute de acestia, au evoluat pe rand sau impreuna in pasi de dans,  Anca Maria Ionescu, Maria Popa si Raluca Aldea si partenerii acestora Traian Ionescu, Laurentiu Lungianu, Lucian Stan si Szasz Levente.
Interpretarea de exceptie a partiturilor, coregrafia originala si executia cu mare acuratete a pasilor de dans ,fac ca acest spectacol sa fie o reusita, o productie si un act artistic deosebit.
Spectacolul in sine este un omagiu adus tangoului, maniera de interpretare a pieselor si aranjamentul muzical sunt de nivel foarte ridicat. 
De cate ori acest spectacol va putea fi jucat pe scenele din tara si din  Europa,  va fi un adevarat succes.
Ar fi o surpriza placuta sunt sigur, sa fie jucat in Argentina unde s-a nascut muzica si dansul si traiesc marii maestri de tango.
Pentru publicul prezent in sala, placerea auditiei si a vizionarii specacolului s-a finalizat cu ropote de aplauze si ovatii care au durat minute in sir.
Comunitatea dansatorilor de tango din Craiova, a oferit flori tuturor celor implicati in realizarea acestui frumos act de cultura si s-au facut fotografii si purtat discutii despre frumusetea si unicitatea nemuritorului tango.
Urmatoarele imagini realizate de prietenul nostru   Iancu Cristi, nu pot declansa emotia simtita in sala, insa sunt suficiente pentru a va trezi pofta de a urmari acest spectacol minunat atunci cand veti avea ocazia. 


Un comentariu:

Unknown spunea...



Maksim Mrvica~Tango In Ebony
youtube.com
Confruntare si argument.In Tango nimeni nu conduce,in Tango nimeni nu este condus.O inversunare pasionala,o explorare a orizontalitatii dragostei in vertical